| Atvirieji švietimo ištekliai |
Academic Complete (Ebook Central)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkosaugos inžinerija, mechatronika, žemės ūkio mašinų dinamika žmonių sauga, tribologija ir kt.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – termodinamika, žemės ūkio transportas ir kt.
eBooks Academic Complete (EBSCOhost)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkio mokslai, statistikos pagrindai, inžinerinė ekonomika, kompiuterinė braižyba, medžiagotyra ir medžiagų atsparumas, termodinamika, biosistemų inžinerija, matavimai, vidaus degimo varikliai ir kt.
eBook Collection (EBSCOhost) tame tarpe Academic Search Complete/ Environmental Complete/ Medline/ MasterFILE Premier
Daugiatemė duomenų bazė, tarp – temų žemės ūkio mokslai, statistikos pagrindai, inžinerinė ekonomika, kompiuterinė braižyba, medžiagotyra ir medžiagų atsparumas, termodinamika, biosistemų inžinerija, matavimai, vidaus degimo varikliai.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – elektronika ir automatinis valdymas, elektrotechnika, informacinės technologijos, inžinerinė ekonomika, inžinerinė grafika, mechatronika, termodinamika, tribologija, vidaus degimo varikliai, ekologija, gyvulininkystės technologijos pagrindai, teorinė mechanika, žemės ūkio mechanikos inžinerija.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų aplinkosaugos technologijos, chemija, fizika, matematika, žemės ūkio technologijos, energetikos inžinerija, hidraulika, žemės ūkis, logistika ir kt.
OECD iLibrary
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkio technika, mašinų mechanika.
Online Books Page
Daugiatemės e. knygos. Suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos el. knygų.
Open Science
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, energetika, chemija, fizika, inžinerija, technologijos, gyvybės mokslai, ekonomika ir kt.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – energetikos ir aplinkosaugos, biologijos ir gyvybės mokslų, fizikos, chemijos ir medžiagotyros, matematikos ir statistikos, ekonomikos ir vadybos, socialinių ir kt. mokslų.
SpringerLink
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – mechanikos inžinerija, inžineriniai brėžiniai, teorinė ir taikomoji mechanika, kompiuterinė inžinerija, ekonomikos inžinerija, inžinerinė termodinamika, tribologija, agronomija, žemės ūkis ir kt.
VGTU el. knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – gamtos, inžineriniai, žemės ūkio mokslai ir kt. Prenumeruojamų knygų sąrašas
Applied Technologies and Innovations
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – inžineriniai mokslai, elektronika, biologija, fizika, chemija, žemės ūkis, socialiniai, gamtos mokslai ir kt.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – termodinamika, žemės ūkio transportas ir kt.
British Journal of Applied Science & Technology
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkio inžinerija, aplinkos inžinerija, agronomija, fizika, chemija, gamtos mokslai ir kt.
Cambridge Core Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Czech Academy of Agricultural Sciences
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkio inžinerija ir technologijos, aplinkos inžinerija, ekologija, gamtos apsauga, ekologija, energetika, vandens ištekliai, ekonomika ir kt.
EBSCO Publishing (eIFL.net duomenų bazių paketas) tame tarpe Academic Search Complete/ Environment Complete/ GreenFILE/ MEDLINE/ Business Source Complete/ Newspaper Source/ MasterFILE Premier/ Education Source
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkio mokslai, statistikos pagrindai, inžinerinė ekonomika, kompiuterinė braižyba, medžiagotyra ir medžiagų atsparumas, termodinamika, biosistemų inžinerija, matavimai, vidaus degimo varikliai ir kt.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, fizika, mašinų inžinerija, ergonomika ir kt.
Open Science
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – gyvybės mokslai, žemės ūkis, chemija, fizika, energetika, aplinkosauga, inžinerija, technologijos, ekonomika ir kt.
Science and Education Publishing
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, aplinkotyros, inžinerija, technologijos, socialiniai, biomedicinos mokslai ir kt.
Science Direct
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – elektronika ir automatinis valdymas, elektrotechnika, informacinės technologijos, inžinerinė ekonomika, inžinerinė grafika, mechatronika, termodinamika, tribologija, vidaus degimo varikliai.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – energetika ir aplinkosauga, hidrologija, akvakultūra ir inžinerija, transporto ir statybų inžinerija, fizika, chemija ir medžiagotyra, energetikos inžinerija, matematika ir statistika, socialiniai mokslai ir kt.
SpringerLink
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – mechanikos inžinerija, inžineriniai brėžiniai, teorinė ir taikomoji mechanika, kompiuterinė inžinerija, ekonomikos inžinerija, inžinerinė termodinamika, tribologija, agronomija, žemės ūkis ir kt.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – mechanikos inžinerija, inžineriniai brėžiniai, teorinė ir taikomoji mechanika, kompiuterinė inžinerija, ekonomikos inžinerija, inžinerinė termodinamika, tribologija, agronomija, žemės ūkis ir kt.
Springer Open Access Journals
Daugiatemė duomenų bazė.
Taylor&Francis SHH Library and S&T Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – mechatronika, termodinamika, žemės ūkio ekonomika, žemės ūkio technika ir kt.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – hidraulinė inžinerija, mechanikos inžinerija ir kt.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, studijų baigiamieji darbai.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Lietuvos elektroninėje akademinėje bibliotekoje sutelkta informacija apie bibliotekose saugomus spausdintus ir el. leidinius, mokslininkų publikacijas ir studijų baigiamuosius darbus.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras. Kaupiami įvairių tipų dokumentai, pvz., recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai (angl. grey literature), dar nerecenzuotos (angl. preprint) arba jau recenzuotos (angl. postprint) publikacijos, ataskaitos, daktaro disertacijos ar magistro darbai, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.) Duomenų talpykla tai skaitmeninis archyvas, kuriame kaupiami ir saugomi duomenų rinkiniai ir jų metaduomenys.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, ekonomikos plėtra ir žmonijos vystymusi, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.
Britannica Online
Enciklopedija
Dictionary.com
Skaitmeninis žodynas. Pateikiama daugybė apibrėžimų anglų kalba, rašybos, garso tarimo, sakinių pavyzdžių ir žodžio kilmės.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Tezauras – tai sistemingas ir struktūruotas žodžių ir žodžių junginių sąrašas, kurio tikslas – kuo vienareikšmiškiau atspindėti dokumentų sistemoje esančių dokumentų konceptualų turinį ir palengvinti atliekamas paieškos užklausas.
Thesaurus.com
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst. sinonimų) ir labiausiai patikimas internetinis tezauras, kurį pateikia dictionary.com
VDU CRIS
VDU Mokslo valdymo sistemos ETD posistemė, kurioje saugomi Universiteto magistro tezės, daktaro disertacijos ir jų santraukos.
DART-Europe E-theses Portal
Europos e. tezių ir disertacijų talpykla.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLBAa) ETD
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
NDLTD (Networked Digital Library of Theses and Disertations)
Tarptautinė e. tezių ir disertacijų duomenų bazė.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
EBSCO duomenų bazėje esančios disertacijos įvairiomsi temomis.
AGRICOLA (AGRICultural OnLine Access)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, žemės ūkio sistemos, žemės ūkio ekonomika, aplinkos inžinerija ir kt.
AIMS (Agricultural Information Management Standart)
Žemės ūkio mokslo darbų, projektų bibliografinės DB.
FAOSTAT
Tarptautinė žemės ūkio statistikos duomenų bazė. Jungia daugiau nei 245 šalis.
IHS Engineering 360
Didžiausias inžinerijos mokslų portalas. Naujienos, standartai, tyrimai ir kiti dokumentai inžinerijos tematika.
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje. Duomenys apie paskelbtas patentų paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus.
Lietuvos standartizacijos departamento standartų katalogas
Lietuvos standartų e. versijos.
OECD
Įvairių sričių statistiniai rodikliai. Žemės ūkis, ekologija, aplinkosauga, vandens ištekliai ir tarša, agroinžinerija, energetiniai ištekliai, ekonominis naudingumas, demografija.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis: aplinkosauga ir energetika, žemės ūkis, žuvininkystė, geografiniai duomenys, mokslas ir technologijos, transportas, žemės ūkis, finansai ir kt
UNSD (The United Nations Statistics Division)
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, disertacijos, studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
VDU virtuali biblioteka
Integrali vieno langelio principo paieškos sistema, leidžianti ieškoti Universiteto bibliotekos kataloge, VDU mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, Lietuvos akademinėje bibliotekoje (eLABa) ir pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
CORE
Didžiausia pasaulyje atviros prieigos tyrimų dokumentų kolekcija.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Google Scholar
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.
ScienceResearch.com
E. knygų ir e. žurnalų paieškos sistema.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
Confederation of European Environmental Engineering Societies (CEEES)
Europos aplinkos inžinerijos draugijų konfederacija.
InCites Benchmarking & Analytics (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
InCites Journals and Highly Cited Data (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
Web of Science (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
Mendelay
Bibliografinių nuorodų tvarkymo įrankis, padedantis rinkti, tvarkyti ir sisteminti sukauptą bibliografinę informaciją bei pilnus publikacijų tekstus, taip pat cituoti ir sudaryti literatūros sąrašus. Programa leidžia dalintis sukaupta informacija su kolegomis, skelbti savo mokslinės veiklos rezultatus, stebėti, komentuoti ir palaikyti bendradarbiavimo ryšius su kitais mokslininkais.
Refworks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis leidžia rinkti bibliografinę informaciją, patogiai ją tvarkyti, dalintis, atlikti paiešką duomenų bazėse ir bibliotekų kataloguose, importuoti informaciją iš duomenų bazių, cituoti ir sudaryti literatūros sąrašus.
Zotero
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis, leidžiantis rinkti ir kaupti bibliografinę informaciją iš bibliotekų katalogų, duomenų bazių bei internetinių šaltinių, cituoti bei sudaryti naudotos literatūros sąrašą savo moksliniame darbe. Duomenų sinchronizavimo pagalba vartotojas savo sukauptus įrašus gali pasiekti iš bet kurio kompiuterio.
Atvirieji švietimo ištekliai (AŠI) / (angl. Open Educational Resources – OER)
– tai laisvai prieinami švietimo ištekliai, kurių pagalba mokymasis tampa paprastesnis ir lengvesnis, bei nesunkiai pritaikomas kiekvieno asmens poreikiui. AŠI praturtina mokymąsi bei skatina besimokančiųjų skaitmeninį raštingumą.
Ilma Marcinkevičienė
- Žemės ūkio akademijos biblioteka, Studentų g. 11-235, Akademija
- ilma.marcinkeviciene@vdu.lt
- (8-37) 752 304, 2304