- Pradžia
- Duomenų bazės
- Knygos. E. knygos
- Žurnalai. Laikraščiai
- Informaciniai leidiniai
- Disertacijos
- Paieškos sistemos
- Kita
Virtualioje bibliotekoje galima ieškoti išteklių bibliotekos kataloge, Mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose.
- Chat GPT
Dirbtinio intelekto sistema, sukurta „OpenAI“, skirta pokalbiams. Ji naudoja pažangią GPT-4 technologiją, kuri generuoja atsakymus į vartotojo klausimus ir padeda atlikti įvairias užduotis. - Elicit
Automatinė ataskaitų generavimo sistema, paremta greitu ir sisteminiu literatūros skaitymu, atrankos ir duomenų išgavimu. Skirta profesionaliems tyrėjams, leidžia efektyviai ieškoti ir analizuoti daugiau nei 125 milijonus akademinių darbų naudojant natūralios kalbos užklausas. - Gemini
Multimodalinis dirbtinio intelekto įrankis, kuris apdoroja tekstą, garsą, vaizdus ir daugiau. Tai universalus įrankis, padedantis rašyti laiškus, spręsti sudėtingus programavimo uždavinius, generuoti idėjas, mokytis sudėtingų sąvokų bei rengti pristatymus. - Keenious
Akademinių tyrimų įrankis, padedantis studentams ir mokslininkams rasti mokslinius straipsnius. Analizuoja įkeltus dokumentus ir siūlo tematiškai panašius straipsnius iš daugiau nei 250 milijonų mokslinių publikacijų. - Litmaps
Įrankis, kuris leidžia kurti vizualius žemėlapius iš literatūros šaltinių ir atrasti su jais susijusius mokslinius šaltinius iš daugiau nei 270 milijonų duomenų šaltinių. - Mokslo asistentas VB
Virtualiosios bibliotekos įrankis, leidžiantis tyrinėti akademinius išteklius. Jis atrenka penkis naudingiausius dokumentus, remiantis didelės apimties informacijos analize. - Research Rabbit
Skirtas akademiniams tyrimams ir literatūros apžvalgoms, šis įrankis grupuoja darbus į temines grupes, kuria interaktyvius vizualius žemėlapius pagal pasirinktą temą ir seka citavimo tendencijas. - SciSpace
DI pagalbininkas akademinių darbų rašymui, analizei ir publikavimui. Taip pat leidžia kurti vizualizacijas bei rengti pristatymus ir interneto svetaines. - Scite
Platforma, padedanti geriau suprasti ir atrasti mokslinius straipsnius. Ji naudoja pažangias citatų gaires, leidžia įvertinti straipsnių patikimumą ir poveikį bei atrasti svarbius ar prieštaringus įrodymus. - Semantic Scholar
Nemokamas mokslinių straipsnių paieškos variklis, kuriame naudojamos mašininio mokymosi technologijos, siekiant nustatyti straipsnių ryšius ir reikšmę bei padėti išskirti pagrindines išvadas.
= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, skirta ir specialiajai pedagogikai, apima mokslinius straipsnius, knygas ir kitus akademinius šaltinius, kurie tiria ir taiko metodus, skirtus mokyti ir ugdyti vaikus su įvairiais mokymosi, fiziniais ar emociniais sutrikimais.
Education Source (EBSCO)
Duomenų bazės knygose, žurnaluose, konferencijų medžiagoje ir kt. − psichologinis pažinimas, edukologijos principai, pritaikytas mokymas ir lyderystė.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – mokytojų ir jų asistentų ruošimas darbui su asmenimis, turinčiais specialiųjų poreikių.
ERIC (EBSCO)
Edukologijos tyrimų ir literatūros bibliografinė duomenų bazė su atviros prieigos galimybe
JSTOR Collections
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – švietimo sistemos, pedagoginė kompetencija teikiant specializuotą paramą asmenims. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
Springer eBooks Collections (Education Collection)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – naujos technologijos ir metodai specialiųjų poreikių turinčių vaikų ugdyme. Nuotolinis mokymas, dirbtinis intelektas ir kt.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – specialusis ugdymas, pedagogų rengimas ir naujausi darbo principai šioje srityje. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Duomenų bazė skirta specialiajam ugdymui, talpinanti medžiagą apie pedagogų rengimą ir inovatyvias praktikas. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Teacher Reference Center (EBSCO)
Ši bibliografinė duomenų bazė yra mokytojų pagalbininkas, suteikiantis prieigą prie daugiau nei 230 recenzuojamų žurnalų straipsnių santraukų, susijusių su specialiųjų poreikių turinčių vaikų ugdymu.
Daugiatemė duomenų bazė, skirta ir specialiajai pedagogikai, apima mokslinius straipsnius, knygas ir kitus akademinius šaltinius, kurie tiria ir taiko metodus, skirtus mokyti ir ugdyti vaikus su įvairiais mokymosi, fiziniais ar emociniais sutrikimais.
Education Source (EBSCO)
Duomenų bazės knygose, žurnaluose, konferencijų medžiagoje ir kt. − psichologinis pažinimas, edukologijos principai, pritaikytas mokymas ir lyderystė.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – mokytojų ir jų asistentų ruošimas darbui su asmenimis, turinčiais specialiųjų poreikių.
ERIC (EBSCO)
Edukologijos tyrimų ir literatūros bibliografinė duomenų bazė su atviros prieigos galimybe
JSTOR Collections
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – švietimo sistemos, pedagoginė kompetencija teikiant specializuotą paramą asmenims. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
Springer eBooks Collections (Education Collection)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – naujos technologijos ir metodai specialiųjų poreikių turinčių vaikų ugdyme. Nuotolinis mokymas, dirbtinis intelektas ir kt.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – specialusis ugdymas, pedagogų rengimas ir naujausi darbo principai šioje srityje. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Duomenų bazė skirta specialiajam ugdymui, talpinanti medžiagą apie pedagogų rengimą ir inovatyvias praktikas. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Teacher Reference Center (EBSCO)
Ši bibliografinė duomenų bazė yra mokytojų pagalbininkas, suteikiantis prieigą prie daugiau nei 230 recenzuojamų žurnalų straipsnių santraukų, susijusių su specialiųjų poreikių turinčių vaikų ugdymu.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Knygų sąrašas, kurias galima rasti VDU bibliotekoje.
Taip pat tinkančių knygų galima rasti Google books E. knygų paieškos sistemoje.
Taip pat tinkančių knygų galima rasti Google books E. knygų paieškos sistemoje.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Acta paedagogica Vilnensia : mokslo darbai
Vilniaus universitetas.
Pedagogika
VDU tarptautinis mokslo žurnalas skirtas švietimo ir ugdymo(si) problemų analizei, praktiką keičiantiems veiksniams bei edukologijos tyrimų taikymui. Leidžia straipsnius, recenzijas ir apžvalgas.
Special Education
Tai yra tarptautinis atvirosios prieigos leidinys, siekiantis papildyti mokslinius bei praktinius neįgaliųjų ugdymo bei socialinio dalyvavimo resursus.
Žurnalai VDU mokslo valdymo sistemoje
Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje
Vilniaus universitetas.
Pedagogika
VDU tarptautinis mokslo žurnalas skirtas švietimo ir ugdymo(si) problemų analizei, praktiką keičiantiems veiksniams bei edukologijos tyrimų taikymui. Leidžia straipsnius, recenzijas ir apžvalgas.
Special Education
Tai yra tarptautinis atvirosios prieigos leidinys, siekiantis papildyti mokslinius bei praktinius neįgaliųjų ugdymo bei socialinio dalyvavimo resursus.
Žurnalai VDU mokslo valdymo sistemoje
Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
IRIS Center Glossary
Universiteto programa, skirta specialiųjų poreikių terminų aiškinimui.
Special Education Terminology (Inclusive Schools)
Terminai su apibrėžimais, naudinga tėvams, pedagogams.
Glossary of Special Education Terms (Utah Parent Center)
Platus terminų rinkinys, aiškiai apibrėžtas.
Universiteto programa, skirta specialiųjų poreikių terminų aiškinimui.
Special Education Terminology (Inclusive Schools)
Terminai su apibrėžimais, naudinga tėvams, pedagogams.
Glossary of Special Education Terms (Utah Parent Center)
Platus terminų rinkinys, aiškiai apibrėžtas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Disertacijos ir tezės VDU mokslo valdymo sistemoje (CRIS ETD)
Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD)
DART-Europe E-theses Portal
Europos tezių paieškos portalas. Naudojantis šia paieškos sistema, daktaro disertacijų ir magistro darbų galima ieškoti 559 universitetuose iš 28 šalių.
EBSCO Open Dissertations
NDLTD (The Networked Digital Library of Theses and Dissertations)
Tarptautiniu lygiu veikianti organizacija skatina elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) įdiegimą, kūrimą, panaudojimą, platinimą ir išsaugojimą. Jos duomenų bazėje yra per 475 tūkst. edukologijos srities publikacijų.
Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD)
DART-Europe E-theses Portal
Europos tezių paieškos portalas. Naudojantis šia paieškos sistema, daktaro disertacijų ir magistro darbų galima ieškoti 559 universitetuose iš 28 šalių.
EBSCO Open Dissertations
NDLTD (The Networked Digital Library of Theses and Dissertations)
Tarptautiniu lygiu veikianti organizacija skatina elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) įdiegimą, kūrimą, panaudojimą, platinimą ir išsaugojimą. Jos duomenų bazėje yra per 475 tūkst. edukologijos srities publikacijų.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Base (Bielefeld Academic Search Engine)
Tai yra viena didžiausių paieškos platformų, skirtų rasti atviros prieigos mokslinius išteklius įvairiuose formatuose: žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kitur.
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas, kuriame savo straipsnius talpina mokslininkai iš viso pasaulio.
ERIC (Education Resources Information Center)
Viena iš pagrindinių švietimo ir pedagogikos mokslų duomenų bazių, kur galima rasti mokslinius straipsnius, ataskaitas ir kitus išteklius, susijusius su specialiąja pedagogika.
Google Scholar
Paieškos sistema, tinkanti paieškai šia tema, ypač įvedus specifinius raktažodžius, susijusius su specialiąja pedagogika.
HAL (Hyper Articles en Ligne)
Europos mokslinė duomenų bazė, apimanti įvairias mokslo sritis, įskaitant edukaciją ir socialinius mokslus. Atvira prieiga dažnai leidžia prieiti prie straipsnių ir tyrimų darbų.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Pasaulinis atviros prieigos saugyklų katalogas – įvairių mokslo sričių mokslininkų straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
Tai yra viena didžiausių paieškos platformų, skirtų rasti atviros prieigos mokslinius išteklius įvairiuose formatuose: žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kitur.
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas, kuriame savo straipsnius talpina mokslininkai iš viso pasaulio.
ERIC (Education Resources Information Center)
Viena iš pagrindinių švietimo ir pedagogikos mokslų duomenų bazių, kur galima rasti mokslinius straipsnius, ataskaitas ir kitus išteklius, susijusius su specialiąja pedagogika.
Google Scholar
Paieškos sistema, tinkanti paieškai šia tema, ypač įvedus specifinius raktažodžius, susijusius su specialiąja pedagogika.
HAL (Hyper Articles en Ligne)
Europos mokslinė duomenų bazė, apimanti įvairias mokslo sritis, įskaitant edukaciją ir socialinius mokslus. Atvira prieiga dažnai leidžia prieiti prie straipsnių ir tyrimų darbų.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Pasaulinis atviros prieigos saugyklų katalogas – įvairių mokslo sričių mokslininkų straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
EDTECH (H-Net Network on educational technology)
EDTECH tinklas yra puiki terpė bendravimui tarp savo srities specialistų. Suteikia daug informacijos apie ateities technologijų naudojimą švietimo srityje. Akademinių knygų leidėjų katalogai, daugialypės terpės medžiaga, diskusijos, pranešimai ir kt.
Nacionalinė švietimo agentūra
Agentūra veikia švietimo valdymo srityje, įgyvendindama švietimo politiką pagal nustatytus veiklos tikslus, atlieka ugdymo turinio įgyvendinimo ir švietimo pagalbos organizavimo stebėseną, vertina ugdymo turinio pokyčius.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
Švietimo portalas
Vadovėliai, skaitmeninės mokymo priemonės, aplinkos ir įrankiai, metodinė medžiaga. Dalis leidinių turi atvirąją prieigą.
EDTECH tinklas yra puiki terpė bendravimui tarp savo srities specialistų. Suteikia daug informacijos apie ateities technologijų naudojimą švietimo srityje. Akademinių knygų leidėjų katalogai, daugialypės terpės medžiaga, diskusijos, pranešimai ir kt.
Nacionalinė švietimo agentūra
Agentūra veikia švietimo valdymo srityje, įgyvendindama švietimo politiką pagal nustatytus veiklos tikslus, atlieka ugdymo turinio įgyvendinimo ir švietimo pagalbos organizavimo stebėseną, vertina ugdymo turinio pokyčius.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
Švietimo portalas
Vadovėliai, skaitmeninės mokymo priemonės, aplinkos ir įrankiai, metodinė medžiaga. Dalis leidinių turi atvirąją prieigą.