Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų ir kalbų studijos, literatūrologija ir kt.
Cambridge Core
Humanitarinių, socialinių mokslų duomenų bazė, tarp temų – filologija, psicholingvistika, sociolingvistika. Prenumeruojamos kolekcijos „Humanities and Social Sciences“ žurnalų sąrašas.
eBook Academic Collection (EBSCOhost)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija, psicholingvistika, sociolingvistika ir kiti mokslai.
eBooks on Science Direct
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija ir kt.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija, kompiuterinė lingvistika, psicholingvistika, sociolingvistika, vaikų kalba. Prenumeruojamos kolekcijos „Arts & Sciences I, II, III, IV“. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija, tekstynų lingvistika, psicholingvistika, sociolingvistika.
Online Books Page
Daugiatemė duomenų bazė, kuri suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos e. knygų. Tarp temų – filologija, semiotika, semantika, pragmatika, sociolingvistika, akademinis rašymas, kalbų mokymas(is).
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kalbotyra, vertimas, etnologija, istorija, filosofinė antropologija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė – tarp temų filologija, sociolingvistika, neurolingvistika, psicholingvistika, vertimas, vaikų kalba.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė. Tarp temų – kalbotyra, literatūros teorijos. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija, istorija, kultūrų, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – lingvistika, literatūra, kalbų ir kultūrų studijos, kompiuterinė lingvistika. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų ir kalbų studijos, literatūrologija ir kt.
Cambridge Core
Humanitarinių, socialinių mokslų duomenų bazė, tarp temų – filologija, psicholingvistika, sociolingvistika. Prenumeruojamos kolekcijos „Humanities and Social Sciences“ žurnalų sąrašas.
eBook Academic Collection (EBSCOhost)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija, psicholingvistika, sociolingvistika ir kiti mokslai.
eBooks on Science Direct
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija ir kt.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija, kompiuterinė lingvistika, psicholingvistika, sociolingvistika, vaikų kalba. Prenumeruojamos kolekcijos „Arts & Sciences I, II, III, IV“. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija, tekstynų lingvistika, psicholingvistika, sociolingvistika.
Online Books Page
Daugiatemė duomenų bazė, kuri suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos e. knygų. Tarp temų – filologija, semiotika, semantika, pragmatika, sociolingvistika, akademinis rašymas, kalbų mokymas(is).
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kalbotyra, vertimas, etnologija, istorija, filosofinė antropologija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė – tarp temų filologija, sociolingvistika, neurolingvistika, psicholingvistika, vertimas, vaikų kalba.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė. Tarp temų – kalbotyra, literatūros teorijos. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filologija, istorija, kultūrų, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – lingvistika, literatūra, kalbų ir kultūrų studijos, kompiuterinė lingvistika. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Britanica Online
Enciklopedija.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Suteikiama prieiga prie mokslo žurnalų ir mokslo darbų, tarp temų – kalbotyra, literatūra, vertimas ir kt.
Cogprints
Straipsnių archyvas temomis: kalbos filosofija, kalbotyra, įskaitant lyginamąją, kompiuterinę lingvistiką, semantiką, pragmatiką, kalbos mokymąsi.
Collins Dictionary
Anglų-anglų, anglų-vokiečių, vokiečių-anglų, anglų-prancūzų, prancūzų-anglų, anglų-ispanų, ispanų-anglų, anglų-portugalų, portugalų-anglų, anglų-italų, italų-anglų, anglų-kinų, kinų-anglų, anglų-hindi, hindi-anglų kalbų žodynas.
ezodynas.lt
Profesionalus anglų-lietuvių, lietuvių-anglų žodynas.
Lietuvių kalbos išteklių informacinė sistema
Vienakalbiai ir daugiakalbiai el. žodynai, el. kartotekos, duomenų bazės ir tarmių archyvas, el. mokymai ir šriftas „Palemonas“.
Online Oxford Collocation Dictionary of English
Anglų kalbos kolokacijų žodynas.
Enciklopedija.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Suteikiama prieiga prie mokslo žurnalų ir mokslo darbų, tarp temų – kalbotyra, literatūra, vertimas ir kt.
Cogprints
Straipsnių archyvas temomis: kalbos filosofija, kalbotyra, įskaitant lyginamąją, kompiuterinę lingvistiką, semantiką, pragmatiką, kalbos mokymąsi.
Collins Dictionary
Anglų-anglų, anglų-vokiečių, vokiečių-anglų, anglų-prancūzų, prancūzų-anglų, anglų-ispanų, ispanų-anglų, anglų-portugalų, portugalų-anglų, anglų-italų, italų-anglų, anglų-kinų, kinų-anglų, anglų-hindi, hindi-anglų kalbų žodynas.
ezodynas.lt
Profesionalus anglų-lietuvių, lietuvių-anglų žodynas.
Lietuvių kalbos išteklių informacinė sistema
Vienakalbiai ir daugiakalbiai el. žodynai, el. kartotekos, duomenų bazės ir tarmių archyvas, el. mokymai ir šriftas „Palemonas“.
Online Oxford Collocation Dictionary of English
Anglų kalbos kolokacijų žodynas.
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose – žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose, knygose ir kt.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Duomenų talpyklų registras. Įvairių mokslo sričių recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
ScienceResearch.com
Moksliniai ištekliai įvairiomis temomis, tarp jų filologija.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose – žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose, knygose ir kt.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Duomenų talpyklų registras. Įvairių mokslo sričių recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
ScienceResearch.com
Moksliniai ištekliai įvairiomis temomis, tarp jų filologija.
Darbai ir dienos
Vytauto Didžiojo universiteto leidinys, kuriame pateikiami įvairių sričių, įskaitant filologijos (kalbotyros ir literatūrologijos) krypčių, straipsniai.
Darnioji daugiakalbystė
Žurnale pateikiami moksliniai straipsniai, kuriuose nagrinėjamos kalbų politikos, daugiakalbės kompetencijos, kalbų mokymo(si) aukštajame moksle problemos.
Kalbotyra
Vilniaus universiteto leidžiamas leidinys, skirtas įvairių kalbų ir tarpkalbinių aspektų tyrimams.
Kalbų studijos
KTU leidžiamas (nuo 2001 m.) recenzuojamas mokslo žurnalas, skirtas lyginamosios kalbotyros, kompiuterinės lingvistikos, sociolingvistikos, vertimo ir kitokio pobūdžio kalbų tyrinėjimams. Sutelkia mokslininkus, tiriančius įvairius lingvistinius, kalbų ir sociumo sąlyčio aspektus, svetimų kalbų mokymo(si) problemas.
The networked digital library of thesis and dissertations (NDLTD)
El. magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje daugiau nei milijonas įrašų.
Respectus Philologicus
Vilniaus universiteto ir Jano Kochanovskio Kielcuose universiteto leidžiamas tarptautinis žurnalas, skirtas lingvistiniams tyrimams, literatūros naratyvų ir kontekstų problematikai, reklamos diskurso paveikumo klausimams, vertimo teorijai ir praktikai, audiovizualiniams tyrimams.
Žmogus ir žodis
Lietuvos edukologijos universiteto leidžiamas periodinis mokslo darbų žurnalas. Tarp temų – didaktinė lingvistika, literatūrologija, svetimosios kalbos.
Vytauto Didžiojo universiteto leidinys, kuriame pateikiami įvairių sričių, įskaitant filologijos (kalbotyros ir literatūrologijos) krypčių, straipsniai.
Darnioji daugiakalbystė
Žurnale pateikiami moksliniai straipsniai, kuriuose nagrinėjamos kalbų politikos, daugiakalbės kompetencijos, kalbų mokymo(si) aukštajame moksle problemos.
Kalbotyra
Vilniaus universiteto leidžiamas leidinys, skirtas įvairių kalbų ir tarpkalbinių aspektų tyrimams.
Kalbų studijos
KTU leidžiamas (nuo 2001 m.) recenzuojamas mokslo žurnalas, skirtas lyginamosios kalbotyros, kompiuterinės lingvistikos, sociolingvistikos, vertimo ir kitokio pobūdžio kalbų tyrinėjimams. Sutelkia mokslininkus, tiriančius įvairius lingvistinius, kalbų ir sociumo sąlyčio aspektus, svetimų kalbų mokymo(si) problemas.
The networked digital library of thesis and dissertations (NDLTD)
El. magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje daugiau nei milijonas įrašų.
Respectus Philologicus
Vilniaus universiteto ir Jano Kochanovskio Kielcuose universiteto leidžiamas tarptautinis žurnalas, skirtas lingvistiniams tyrimams, literatūros naratyvų ir kontekstų problematikai, reklamos diskurso paveikumo klausimams, vertimo teorijai ir praktikai, audiovizualiniams tyrimams.
Žmogus ir žodis
Lietuvos edukologijos universiteto leidžiamas periodinis mokslo darbų žurnalas. Tarp temų – didaktinė lingvistika, literatūrologija, svetimosios kalbos.