- Pradžia
- Duomenų bazės
- Knygos. E.knygos
- Žurnalai. Laikraščiai
- Informaciniai leidiniai
- Disertacijos
- Paieškos sistemos
- Kiti šaltiniai
= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Skandinavijos šalių istorija, politika, ekonomika ir kt.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Skandinavijos šalių literatūra ir jos istoriniai tyrinėjimai, šalių istorija, visuomenės studijos.
EBSCO eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – šalių socialinė politika, gerovės valstybės tyrimai, švietimas ir valstybė ir kt.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų, regioninės studijos, Skandinavijos ir Baltijos šalių studijos, politika, migracija. Prenumeruojamos kolekcijos „Arts & Sciences I, II, III, IV“. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, Skandinavijos šalių studijos, socialinė antropologija, politika, migracija.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, etninės studijos, kalba, politika, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kalbų ir kultūrų, regioninės studijos, politika, daugiakalbystė, kalbos mokymasis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Skandinavijos šalių istorija, politika, ekonomika ir kt.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Skandinavijos šalių literatūra ir jos istoriniai tyrinėjimai, šalių istorija, visuomenės studijos.
EBSCO eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – šalių socialinė politika, gerovės valstybės tyrimai, švietimas ir valstybė ir kt.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų, regioninės studijos, Skandinavijos ir Baltijos šalių studijos, politika, migracija. Prenumeruojamos kolekcijos „Arts & Sciences I, II, III, IV“. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, Skandinavijos šalių studijos, socialinė antropologija, politika, migracija.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, etninės studijos, kalba, politika, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kalbų ir kultūrų, regioninės studijos, politika, daugiakalbystė, kalbos mokymasis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Knygos bibliotekoje
Spausdinti Skandinavijos šalių kalbų, literatūros, kultūros, istorijos ir kitų sričių leidiniai yra kaupiami Vaclovo Biržiškos bibliotekos atvirame fonde. Senesni šios temos leidiniai laikomi saugyklose. Informacija apie bibliotekoje turimus spaudinius pateikiama VDU virtualioje bibliotekoje. Daugumą spaudinių galima užsisakyti.
E.knygos
Informacija apie elektronines knygas pateikiama VDU virtualioje bibliotekoje.
Daugiau knygų - prenumeruojamose duomenų bazėse.
Directory of Open access Books DOAB
Įvairių mokslo sričių visateksčių elektroninių knygų katalogas. Jame yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
Google books
Elektroninių knygų paieškos sistema.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Žurnalai
Ethnologia Scandinavica
Lund Royal Gustav Adolf Academy
European journal of Scandinavian studies
Berlin
Scandinavian journal of history (Online)
London
Scandinavian journal for leadership & theology
Örebro School of Theology, Norwegian School of Leadership and Theology, and Ansgar University College
Scandinavica
Norvik Press
Žurnalų paieška VDU virtualioje bibliotekoje
Žurnalų straipsnių paieška VDU mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS)
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Įvairių mokslo sričių elektroninių žurnalų katalogas.
Laikraščiai
Finland today
Iceland Monitor
The Copenhagen post
The Local.no
The Local.se
Laikraščių straipsnių paieška VDU virtualioje bibliotekoje
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Islandic-English Dictionary
Senosios norvegų-islandų prozos tekstų žodynas.
Nordic Dictionaries
Svetainėje yra naudingų internetinių žodynų, įskaitant daugeliu Šiaurės šalių kalbų.
The Danish Dictionary
Šiuolaikinės danų kalbos žodynas.
The People‘s Dictionary
Interaktyvus švedų-anglų ir anglų-švedų kalbų žodynas.
Senosios norvegų-islandų prozos tekstų žodynas.
Nordic Dictionaries
Svetainėje yra naudingų internetinių žodynų, įskaitant daugeliu Šiaurės šalių kalbų.
The Danish Dictionary
Šiuolaikinės danų kalbos žodynas.
The People‘s Dictionary
Interaktyvus švedų-anglų ir anglų-švedų kalbų žodynas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Disertacijos ir tezės VDU mokslo valdymo sistemoje (CRIS ETD)
Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD)
dissertations.se
Duomenų bazėje yra daugiau negu 91 tūkst. Švedijos universitetų mokslininkų parengtų disertacijų anglų kalba. Apie pusę jų galima atsisiųsti PDF formatu.
Open Dissertations (EBSCO Publishing)
Disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų. Tarp temų – regioninės, kultūrų studijos, daugiakalbystė.
The Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD)
Tarptautinė tezių ir disertacijų biblioteka (NDLTD) yra tarptautinė organizacija, skirta skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) diegimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje galima rasti disertacijų iš įvairių pasaulio šalių, tame tarpe ir iš Lietuvos.
Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD)
dissertations.se
Duomenų bazėje yra daugiau negu 91 tūkst. Švedijos universitetų mokslininkų parengtų disertacijų anglų kalba. Apie pusę jų galima atsisiųsti PDF formatu.
Open Dissertations (EBSCO Publishing)
Disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų. Tarp temų – regioninės, kultūrų studijos, daugiakalbystė.
The Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD)
Tarptautinė tezių ir disertacijų biblioteka (NDLTD) yra tarptautinė organizacija, skirta skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) diegimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje galima rasti disertacijų iš įvairių pasaulio šalių, tame tarpe ir iš Lietuvos.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose. Tarp temų – regioninės studijos, Skandinavijos šalių kultūros studijos, Baltijos šalių studijos, daugiakalbystė, kalbų studijos, politikos mokslai.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Atviros prieigos talpyklų registras. Kaupiami įvairių tipų dokumentai, pvz., recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, daktaro disertacijos, magistro darbai, kt.
Google Mokslinčius
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose. Tarp temų – regioninės studijos, Skandinavijos šalių kultūros studijos, Baltijos šalių studijos, daugiakalbystė, kalbų studijos, politikos mokslai.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Atviros prieigos talpyklų registras. Kaupiami įvairių tipų dokumentai, pvz., recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, daktaro disertacijos, magistro darbai, kt.
Google Mokslinčius
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Skandinavijos studijų pažangos draugija
Akademinė asociacija, vienijanti viso pasaulio mokslininkus, institucijas ir pavienius asmenis, kurie domisi Šiaurės regionų istorija, kalba ir kultūra.
SwePub
Švedijos universitetų publikacijos: knygos, jų dalys, straipsniai, apžvalgos, konferencijų pranešimai, disertacijos ir kt. Dalis išteklių – pilnateksčiai.
Tarptautinė Skandinavijos studijų asociacija (IASS)
Tarptautinė Šiaurės šalių literatūros, kultūros ir kalbų tyrimų organizacija. Pagrindinis tikslas – skatinti ir plėtoti bendradarbiavimą Skandinavijos studijų srityje, ypatingą dėmesį skiriant Skandinavijos šalių literatūrų tyrimams.
Akademinė asociacija, vienijanti viso pasaulio mokslininkus, institucijas ir pavienius asmenis, kurie domisi Šiaurės regionų istorija, kalba ir kultūra.
SwePub
Švedijos universitetų publikacijos: knygos, jų dalys, straipsniai, apžvalgos, konferencijų pranešimai, disertacijos ir kt. Dalis išteklių – pilnateksčiai.
Tarptautinė Skandinavijos studijų asociacija (IASS)
Tarptautinė Šiaurės šalių literatūros, kultūros ir kalbų tyrimų organizacija. Pagrindinis tikslas – skatinti ir plėtoti bendradarbiavimą Skandinavijos studijų srityje, ypatingą dėmesį skiriant Skandinavijos šalių literatūrų tyrimams.