= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija ir kitos sritys.
Cambridge Core
Daugiatemė humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų bazė, tarp temų – istorija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
eBook Academic Collection (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija ir kitos sritys.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija ir kitos sritys.
eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – įvairių laikotarpių istorija, kultūrų studijų tekstai, bažnyčios istorija ir kt.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija, regionų studijos, kitos mokslų sritys. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija, etnologija, biografijos, genealogija, kelionės ir kt.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Vokietijos, Prancūzijos, Anglijos, kitų šalių istorija, holokausto ir genocido studijos ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Europos ir kitų šalių istorija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Europos ir kitų šalių istorija, modernioji istorija. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija, kultūrų, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorijos mokslo teorija ir metodologija, įvairių šalių ir įvairių laikotarpių istorijos tyrinėjimai, kultūros studijos, filosofija ir kt. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija ir kitos sritys.
Cambridge Core
Daugiatemė humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų bazė, tarp temų – istorija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
eBook Academic Collection (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija ir kitos sritys.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija ir kitos sritys.
eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – įvairių laikotarpių istorija, kultūrų studijų tekstai, bažnyčios istorija ir kt.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija, regionų studijos, kitos mokslų sritys. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija, etnologija, biografijos, genealogija, kelionės ir kt.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Vokietijos, Prancūzijos, Anglijos, kitų šalių istorija, holokausto ir genocido studijos ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Europos ir kitų šalių istorija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – Europos ir kitų šalių istorija, modernioji istorija. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija, kultūrų, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorijos mokslo teorija ir metodologija, įvairių šalių ir įvairių laikotarpių istorijos tyrinėjimai, kultūros studijos, filosofija ir kt. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Britannica Online
Britannica enciklopedijos skaitmeninė versija.
HASSET
Humanitarinių ir socialinių mokslų e. žodynas.
Holocaust Encyclopedia
Pagrindinės enciklopedijos temos yra Trečiojo Reicho veikla, pabėgėliai, getai, išsivadavimas iš nacių stovyklų.
Lituanistica
Istorijos, archeologijos, kalbos, literatūros ir etnologijos moksliniai straipsniai, šaltinių publikacijos, leidinių recenzijos, anotacijos lietuvių ir anglų kalbomis.
Britannica enciklopedijos skaitmeninė versija.
HASSET
Humanitarinių ir socialinių mokslų e. žodynas.
Holocaust Encyclopedia
Pagrindinės enciklopedijos temos yra Trečiojo Reicho veikla, pabėgėliai, getai, išsivadavimas iš nacių stovyklų.
Lituanistica
Istorijos, archeologijos, kalbos, literatūros ir etnologijos moksliniai straipsniai, šaltinių publikacijos, leidinių recenzijos, anotacijos lietuvių ir anglų kalbomis.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Base Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Duomenų bazė, suteikianti prieigą prie mokslinių žurnalų ir mokslo darbų rinkinių temomis: istorija, filologija, filosofija, politika ir kt.
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Duomenų talpyklų registras. Įvairių mokslo sričių recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Duomenų bazė, suteikianti prieigą prie mokslinių žurnalų ir mokslo darbų rinkinių temomis: istorija, filologija, filosofija, politika ir kt.
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Duomenų talpyklų registras. Įvairių mokslo sričių recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Aruodai
Informacinė sistema, skirta lituanistikos paveldui kaupti, apimanti penkias mokslo sritis: archeologiją, etnologiją, folkloristiką, istoriją ir kalbotyrą.
Best of History Websites
Prieiga prie 1200 geriausių istorijos (teorijos, istorijos nuo seniausių iki modernių laikų, atskirų šalių istorijos ir kt.) išteklių svetainių.
DART-Europe E-theses Portal
Europos e. tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti virš 800 000 atvirosios prieigos darbų iš 619 universitetų, esančių 28 Europos šalyse.
Darbai ir dienos
Vytauto Didžiojo universiteto humanitarinių ir socialinių mokslų žurnalas, kuriame skelbiami įvairių sričių, įskaitant istorijos temą straipsniai.
ePaveldas: Bibliotekos - Muziejai - Archyvai
Lietuvos bibliotekų, archyvų ir muziejų suskaitmenintų kultūros paveldo objektų duomenų bankas, talpinantis per 3 mln. 605 tūkst. skaitmenintų puslapių originalių rankraščių, laikraščių, senų knygų, metrikų, metraščių, taip pat kitų didelę istorinę vertę turinčių dokumentų, taip pat žemėlapių, nuotraukų, garso įrašų. Yra įdiegtas vientisas istorinių vietovardžių, asmenvardžių ir istorinės chronologijos tezauras.
EuroDocs
Nuorodos į Europos politinės, ekonominės, socialinės ir kultūros istorijos dokumentus.
Europeana
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų.
European History Online
Šiuolaikinės Europos istorija anglų ir vokiečių kalbomis. Straipsniai suskirstyti į temas, atskleidžiančias metodologinius ir teorinius požiūrius į transkultūrinės Europos istoriją.
International Network for Theory of History
Įkurtas 2012 m., siekiant skatinti istorijos teoretikų bendradarbiavimą ir idėjų mainus. Bibliografiniai įrašai, knygų apžvalgos, informacija apie žurnalus, knygų serijas, akademinius istorikų centrus ir tinklus, svetaines.
Istorija
Žurnalas telkia mokslininkus, atliekančius įvairių Lietuvos istorijos laikotarpių, kaimyninių šalių istorijos, istorijos didaktikos fundamentinius ir taikomuosius tyrimus.
Kauno istorijos metraštis
Kaune vykdomų kompleksinių – istorikų, urbanistikos ir architektūros istorikų, filologų – tyrinėjimų rezultatai, apimantys Kauno istoriją nuo seniausių laikų.
Lietuvių išeivijos institutas
Tyrinėja lietuvių išeivijos kultūrinį, politinį ir mokslinį palikimą, lietuvių egzilio istoriją, kultūrą, literatūrą, analizuoja šiuolaikinės migracijos procesus, kaupia ir saugo unikalius išeivijos archyvus.
Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras
Tiria visas genocido bei kitų nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų apraiškas, Lietuvos gyventojų persekiojimą okupacijų metais, ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo okupacijoms procesus, inicijuoja genocido organizatorių ir vykdytojų teisinį įvertinimą, įamžina laisvės kovotojų ir genocido aukų atminimą.
Lietuvos istorijos bibliografija
Atskiruose tomuose užregistruota nuo 1996 metų kiekvienais metais Lietuvoje ir užsienyje išleista pagal temas suklasifikuota Lietuvos istorijos medžiaga. Aprašomi visi istorijos mokslo darbai, šaltinių publikacijos, gretutinių mokslų darbai (kuriuose yra istorinės medžiagos), atrinkti svarbiausi populiarūs Lietuvos istorijos darbai (knygos ir mokslinę vertę turinčios žurnalų publikacijos). Pabaigoje pateikiamos autorių, asmenų ir vietovių rodyklės bei aprašytų leidinių sąrašas.
Lietuvos istorijos institutas
Pagrindinė instituto veikla yra moksliniai ir taikomieji tyrimai (lietuvių tautos, Lietuvos visuomenės, jos kultūros, ūkio, valstybingumo raidos) bei jų sklaida.
Lietuvos Metrikos naujienos
Lietuvos Metrikos tyrinėjimų aktualijos, diskusiniai straipsniai, reikšmingos nedidelės publikacijos. Naujausi šios srities tyrinėjimai kaimyninėse valstybėse Lenkijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Ukrainoje.
Lietuvos valstybės istorijos archyvas
Didžiausia ir svarbiausia archyvinių dokumentų saugykla Lietuvos istorijai nuo XIII a. iki Nepriklausomos Lietuvos paskelbimo 1918 m. (kai kurių jos sričių 1918 – 1940 m.) nagrinėti.
Lithuanian historical studies
Krašto ir regiono istorija nuo Viduramžių iki XXI amžiaus, politiniai, socialiniai, religiniai, ekonominiai ir kultūriniai reiškiniai.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė bibliografinių įrašų, santraukų ir visateksčių dokumentų bazė, kurioje kaupiama informacija apie pasaulyje vykdomus lituanistikos tyrimus, kurių objektas Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
Manuscriptorium
Skaitmeninėje bibliotekoje pateikiami suskaitemininti informaciniai šaltiniai – knygos, rankraščiai, žemėlapiai ir kiti dokumentai.
The Microhistory Network
Įkurtas 2007 m., siekiant suburti mikroistorijos teorija ir praktika besidominčius istorikus. Bibliografinė informacija, konferencijų, renginių apžvalgos, knygų ir straipsnių leidyba.
NDLTD (Networked Digital Library of Theses and Disertations)
Tarptautinė tezių ir disertacijų duomenų bazė.
Oikos: lietuvių migracijos ir diasporos studijos
Žurnale skelbiami mokslinių tyrimų rezultatai (emigracijos istorija, kultūrinis išeivijos darbas, lietuvių migracijos ir emigracijos problemos bei su tuo susijusios politikos analizė, išeivijos istorijos ir kultūros tyrinėjimai).
Voice of the Shuttle
Kalifornijos universiteto (JAV) parengta humanitarinių, socialinių mokslų e. išteklių duomenų bazė.
World Digital Library
Skaitmeniniame archyve – rankraščiai, knygos, žurnalai, žemėlapiai, fotografijos, muzikos kūriniai iš pasaulio bibliotekų ir archyvų fondų.
Informacinė sistema, skirta lituanistikos paveldui kaupti, apimanti penkias mokslo sritis: archeologiją, etnologiją, folkloristiką, istoriją ir kalbotyrą.
Best of History Websites
Prieiga prie 1200 geriausių istorijos (teorijos, istorijos nuo seniausių iki modernių laikų, atskirų šalių istorijos ir kt.) išteklių svetainių.
DART-Europe E-theses Portal
Europos e. tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti virš 800 000 atvirosios prieigos darbų iš 619 universitetų, esančių 28 Europos šalyse.
Darbai ir dienos
Vytauto Didžiojo universiteto humanitarinių ir socialinių mokslų žurnalas, kuriame skelbiami įvairių sričių, įskaitant istorijos temą straipsniai.
ePaveldas: Bibliotekos - Muziejai - Archyvai
Lietuvos bibliotekų, archyvų ir muziejų suskaitmenintų kultūros paveldo objektų duomenų bankas, talpinantis per 3 mln. 605 tūkst. skaitmenintų puslapių originalių rankraščių, laikraščių, senų knygų, metrikų, metraščių, taip pat kitų didelę istorinę vertę turinčių dokumentų, taip pat žemėlapių, nuotraukų, garso įrašų. Yra įdiegtas vientisas istorinių vietovardžių, asmenvardžių ir istorinės chronologijos tezauras.
EuroDocs
Nuorodos į Europos politinės, ekonominės, socialinės ir kultūros istorijos dokumentus.
Europeana
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų.
European History Online
Šiuolaikinės Europos istorija anglų ir vokiečių kalbomis. Straipsniai suskirstyti į temas, atskleidžiančias metodologinius ir teorinius požiūrius į transkultūrinės Europos istoriją.
International Network for Theory of History
Įkurtas 2012 m., siekiant skatinti istorijos teoretikų bendradarbiavimą ir idėjų mainus. Bibliografiniai įrašai, knygų apžvalgos, informacija apie žurnalus, knygų serijas, akademinius istorikų centrus ir tinklus, svetaines.
Istorija
Žurnalas telkia mokslininkus, atliekančius įvairių Lietuvos istorijos laikotarpių, kaimyninių šalių istorijos, istorijos didaktikos fundamentinius ir taikomuosius tyrimus.
Kauno istorijos metraštis
Kaune vykdomų kompleksinių – istorikų, urbanistikos ir architektūros istorikų, filologų – tyrinėjimų rezultatai, apimantys Kauno istoriją nuo seniausių laikų.
Lietuvių išeivijos institutas
Tyrinėja lietuvių išeivijos kultūrinį, politinį ir mokslinį palikimą, lietuvių egzilio istoriją, kultūrą, literatūrą, analizuoja šiuolaikinės migracijos procesus, kaupia ir saugo unikalius išeivijos archyvus.
Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras
Tiria visas genocido bei kitų nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų apraiškas, Lietuvos gyventojų persekiojimą okupacijų metais, ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo okupacijoms procesus, inicijuoja genocido organizatorių ir vykdytojų teisinį įvertinimą, įamžina laisvės kovotojų ir genocido aukų atminimą.
Lietuvos istorijos bibliografija
Atskiruose tomuose užregistruota nuo 1996 metų kiekvienais metais Lietuvoje ir užsienyje išleista pagal temas suklasifikuota Lietuvos istorijos medžiaga. Aprašomi visi istorijos mokslo darbai, šaltinių publikacijos, gretutinių mokslų darbai (kuriuose yra istorinės medžiagos), atrinkti svarbiausi populiarūs Lietuvos istorijos darbai (knygos ir mokslinę vertę turinčios žurnalų publikacijos). Pabaigoje pateikiamos autorių, asmenų ir vietovių rodyklės bei aprašytų leidinių sąrašas.
Lietuvos istorijos institutas
Pagrindinė instituto veikla yra moksliniai ir taikomieji tyrimai (lietuvių tautos, Lietuvos visuomenės, jos kultūros, ūkio, valstybingumo raidos) bei jų sklaida.
Lietuvos Metrikos naujienos
Lietuvos Metrikos tyrinėjimų aktualijos, diskusiniai straipsniai, reikšmingos nedidelės publikacijos. Naujausi šios srities tyrinėjimai kaimyninėse valstybėse Lenkijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Ukrainoje.
Lietuvos valstybės istorijos archyvas
Didžiausia ir svarbiausia archyvinių dokumentų saugykla Lietuvos istorijai nuo XIII a. iki Nepriklausomos Lietuvos paskelbimo 1918 m. (kai kurių jos sričių 1918 – 1940 m.) nagrinėti.
Lithuanian historical studies
Krašto ir regiono istorija nuo Viduramžių iki XXI amžiaus, politiniai, socialiniai, religiniai, ekonominiai ir kultūriniai reiškiniai.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė bibliografinių įrašų, santraukų ir visateksčių dokumentų bazė, kurioje kaupiama informacija apie pasaulyje vykdomus lituanistikos tyrimus, kurių objektas Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
Manuscriptorium
Skaitmeninėje bibliotekoje pateikiami suskaitemininti informaciniai šaltiniai – knygos, rankraščiai, žemėlapiai ir kiti dokumentai.
The Microhistory Network
Įkurtas 2007 m., siekiant suburti mikroistorijos teorija ir praktika besidominčius istorikus. Bibliografinė informacija, konferencijų, renginių apžvalgos, knygų ir straipsnių leidyba.
NDLTD (Networked Digital Library of Theses and Disertations)
Tarptautinė tezių ir disertacijų duomenų bazė.
Oikos: lietuvių migracijos ir diasporos studijos
Žurnale skelbiami mokslinių tyrimų rezultatai (emigracijos istorija, kultūrinis išeivijos darbas, lietuvių migracijos ir emigracijos problemos bei su tuo susijusios politikos analizė, išeivijos istorijos ir kultūros tyrinėjimai).
Voice of the Shuttle
Kalifornijos universiteto (JAV) parengta humanitarinių, socialinių mokslų e. išteklių duomenų bazė.
World Digital Library
Skaitmeniniame archyve – rankraščiai, knygos, žurnalai, žemėlapiai, fotografijos, muzikos kūriniai iš pasaulio bibliotekų ir archyvų fondų.