= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate (EBSCO) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Daugiatemė knygų kolekcija, tarp temų − demokratija, politika, imigrantai, rinkimai. Sąrašas.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai, regioninės studijos.
eBook Academic Collection (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai.
eBook Open Access Collection (EBSCO)
Atviros priegos duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai.
ebooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, viešieji ryšiai.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − migracija, politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
Lituanistika 
Tarptautinė mokslinė duomenų bazė, apimanti humanitarinių bei socialinių mokslų tyrimus, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai, migracija.
MRU eBooks
Vadovėliai, mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų − politologija, sociologija.
Newspaper Source (EBSCO)
JAV ir kt. valstybių laikraščių straipsnių, TV ir radijo naujienų duomenų bazė.
OAPEN Library
Humanitarinių ir socialinių mokslų akademinės knygos, tarp temų − politika, komunikacija, saugumas.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
PQDT Open
Proquest atvirosios prieigos e.disertacijų ir tezių duomenų bazė.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, viešieji ryšiai.
Springer journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, migracija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Springer Link Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, migracija. Prenumeruojamas žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai, žurnalistika, medijos. Prenumeruojami straipsniai nuo 1997 m. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Vilniaus universiteto leidyklos elektroninės knygos
Vadovėliai, mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų − politika. Jungtis pagal instrukciją.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Daugiatemė knygų kolekcija, tarp temų − demokratija, politika, imigrantai, rinkimai. Sąrašas.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai, regioninės studijos.
eBook Academic Collection (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai.
eBook Open Access Collection (EBSCO)
Atviros priegos duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai.
ebooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, viešieji ryšiai.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − migracija, politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė duomenų bazė, apimanti humanitarinių bei socialinių mokslų tyrimus, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai, migracija.
MRU eBooks
Vadovėliai, mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų − politologija, sociologija.
Newspaper Source (EBSCO)
JAV ir kt. valstybių laikraščių straipsnių, TV ir radijo naujienų duomenų bazė.
OAPEN Library
Humanitarinių ir socialinių mokslų akademinės knygos, tarp temų − politika, komunikacija, saugumas.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
PQDT Open
Proquest atvirosios prieigos e.disertacijų ir tezių duomenų bazė.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, viešieji ryšiai.
Springer journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, migracija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Springer Link Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, migracija. Prenumeruojamas žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai, žurnalistika, medijos. Prenumeruojami straipsniai nuo 1997 m. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Vilniaus universiteto leidyklos elektroninės knygos
Vadovėliai, mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų − politika. Jungtis pagal instrukciją.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − politika, diplomatija, tarptautiniai santykiai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Ballotpedia
Amerikos politikai skirta virtuali enciklopedija.
Britannica Online
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija anglų kalba.
Encyclopedia.com
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija.
Meriam-webster.com
Bendro pobūdžio virtualus žodynas anglų kalba.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
„Visuotinės lietuvių enciklopedijos“ (VLE) suskaitmeninta bandomoji versija.
WordReference.com
Daugiakalbis žodynas.
Amerikos politikai skirta virtuali enciklopedija.
Britannica Online
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija anglų kalba.
Encyclopedia.com
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija.
Meriam-webster.com
Bendro pobūdžio virtualus žodynas anglų kalba.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
„Visuotinės lietuvių enciklopedijos“ (VLE) suskaitmeninta bandomoji versija.
WordReference.com
Daugiakalbis žodynas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Atvirosios prieigos e.mokslinių išteklių paieškos sistema.
CORE
Atvirosios prieigos mokslinės informacijos šaltinių paieškos sistema.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos knygų katalogas, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, žurnalistika, komunikacija.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Atvirosios prieigos mokslinių žurnalų katalogas, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, žurnalistika.
Directory of Open Access Repositories – OpenDOAR
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Books
E. knygų paieškos sistema. Galima dalinė knygų peržiūra pagal raktinį žodį.
Google Scholar
Paieškos sistema recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose sistema. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių Dalis šaltinių − visateksčiai.
iBiblioteka
Lietuvos integrali bibliotekų informacinė sistema.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka eLABa
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
Open Access Theses and Dissertations (OATD)
E.tezių ir disertacijų atvirosios prieigos paieškos sistema.
Oxford University Research Archive (ORA)
Oxfordo universiteto mokslinės produkcijos institucinė talpykla.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
Atvirosios prieigos e.mokslinių išteklių paieškos sistema.
CORE
Atvirosios prieigos mokslinės informacijos šaltinių paieškos sistema.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos knygų katalogas, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, žurnalistika, komunikacija.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Atvirosios prieigos mokslinių žurnalų katalogas, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, žurnalistika.
Directory of Open Access Repositories – OpenDOAR
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Books
E. knygų paieškos sistema. Galima dalinė knygų peržiūra pagal raktinį žodį.
Google Scholar
Paieškos sistema recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose sistema. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių Dalis šaltinių − visateksčiai.
iBiblioteka
Lietuvos integrali bibliotekų informacinė sistema.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka eLABa
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
Open Access Theses and Dissertations (OATD)
E.tezių ir disertacijų atvirosios prieigos paieškos sistema.
Oxford University Research Archive (ORA)
Oxfordo universiteto mokslinės produkcijos institucinė talpykla.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BBC
Populiariausio Jungtinės Karalystės visuomeninio transliuotojo internetinė svetainė. Tarp temų - politika.
Bibliografinė Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazė
1994–2002 metais Lietuvoje leistų žurnalų, mokslo darbų, laikraščių, metraščių straipsnių bibliografiniai įrašai.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
E, moksliniai žurnalai ir mokslo darbų rinkiniai, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai.
CNN
Populiariausio JAV televizijos žinių kanalo internetinė svetainė. Tarp temų - politika, tarptautiniai santykiai, diplomatija.
Council of Europe Online Resources
Europos Tarybos atvirieji ištekliai įvairiomis temomis.
CrossAsia
Vokietijos nacionalinės bibliotekos parengta Azijos studijų duomenų bazė.
data.europa.eu
Oficiali Europos Sąjungos duomenų svetainė
DIIS
Danijos tarptautinių studijų instituto svetainė.
EBSCO Open Dissertations
Atvirosios prieigos e. disertacijos.
E-International Relations (E-IR)
Žymiausia tarptautinei politikai skirta atvirosios prieigos interneto svetainė.
Electronic Journals Library
E. žurnalų biblioteka, tarp temų − politikos mokslai.
Europeana 
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų.
EUROPE DIRECT
Europos Sąjungos informacijos centrų tinklas. Įvairiapusės žinios apie ES istoriją, veiklą ir kt.
Europos Sąjungos leidiniai
Europos Sąjungos duomenų bazė su skaitmenine prieiga prie ES institucijų visų oficialių ES dokumentų registro bei ES atvirųjų duomenų portalo. Čia galima rasti ES institucijų ir kitų įstaigų ataskaitas, tyrimus, informacinės brošiūras, žurnalus ir kitus leidinius ES valdymo, teisės, saugumo ir gynybos, ekonomikos, užimtumo, finansų ir kitais ES aktualiais klausimais.
Eurostat
Europos Sąjungos statistikos tarnyba.
Internet Archive 
Pasaulinė skaitmeninė biblioteka, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, diplomatija. Užsiregistravusieji vartotojai gali parsisiųsti knygas skaitymui namuose 14 dienų.
Inter-Parliamentary Union
Pasaulinės nacionalinių parlamentų organizacijos svetainė.
IPSA (International Political Science Association)
Tarptautinės politikos mokslų asociacijos svetainė, kurioje daug naudingos informacijos tiek mokslininkams, tiek ir studentams. Tame tarpe − IPSAPortal su 300 nuorodų į svarbias internetines svetaines.
Kauno "EUROPE DIRECT" centras
Įvairiapusė informacija apie Europos Sąjungą Kaune.
LiDA
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų archyvas.
Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerija
Informacija apie ministerijos veiklą, gynybos politiką ir tarptautinį bendradarbiavimą
Lietuvos Respublikos Seimo svetainė
Internetinė svetainė, kurioje galima rasti Seimų istoriją, informaciją apie dabartinio Seimo veiklą, ryšius su visuomene, tarptautinius ryšius, teisės aktų informacinę sistemą ir teisės aktų registrą.
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Informacija apie Ministerijos veiklą, Lietuvos užsienio politikos gaires, tarptautines sutartis, konsulinę tarnybą bei ekonominę diplomatiją.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Informacija apie Vyriausybės, ministerijų ir įstaigų veiklą.
Nacionalinis kibernetinio saugumo centras
Inerneto apsaugos Įrankiai, kibernetinio saugumo pranešimai ir rekomendacijos.
NATO (North Atlantic Treaty Organization)
Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos (NATO) svetainė, kurioje galima rasti informaciją istorijos ir plėtros, tarptautinio saugumo, nacionalinio saugumo, tarptautinių santykių klausimais, e. įvairių oficialių dokumentų bei periodinių leidinių duomenų bazę.
Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras
Naudinga informacija apie nevyriausybines organizacijas : jų veiklas, finansavimą ir įvairius projektus.
Oficialiosios statistikos portalas
Lietuvos oficialių statistinių duomenų sistema, kurioje statistinės informacijos vartotojai gali rasti įvairiais būdais pateiktą statistinę informaciją, taip pat užsakyti reikalingą statistinę informaciją, statistikos leidinius, pažymas.
POLITICO
Pasaulinės Europoje įkurtos organizacijos svetainė, kurioje galima rasti informaciją politikos, ekonomikos, žiniasklaidos ir kt. temomis.
Refugee Law Initiative
Vienintelis akademinis centras JK, integruojantis bendrus pabėgėlių teisės mokslininkų ir praktikų interesus, skatinantis bendradarbiavimą tarp akademikų ir neakademikų bei siekiantis politinio poveikio nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu.
The Rest
Atviros prieigos politikos žurnalas.
Thinkchecksubmit
Tarptautinė, tarpsektorinė iniciatyva, kuria siekiama šviesti mokslininkus, skatinti sąžiningumą ir ugdyti pasitikėjimą patikimais tyrimais ir publikacijomis.
United Nations
Jungtinių Tautų Organizacija (JTO).
United States Institute of Peace
Kongreso įkurta nacionalinė, nepriklausoma organizacija, siūlanti taikius pasaulinių konfliktų sprendimus.
Vision of Humanity
Ekonomikos ir taikos instituto įkurta svetainė taikos, saugumo ir vystymosi perspektyvų tema.
World Economic Forum
Tarptautinė nepriklausoma organizacija, vienijanti politikos, ekonomikos ir kitų sričių pasaulio lyderius.
Populiariausio Jungtinės Karalystės visuomeninio transliuotojo internetinė svetainė. Tarp temų - politika.
Bibliografinė Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazė
1994–2002 metais Lietuvoje leistų žurnalų, mokslo darbų, laikraščių, metraščių straipsnių bibliografiniai įrašai.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
E, moksliniai žurnalai ir mokslo darbų rinkiniai, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai.
CNN
Populiariausio JAV televizijos žinių kanalo internetinė svetainė. Tarp temų - politika, tarptautiniai santykiai, diplomatija.
Council of Europe Online Resources
Europos Tarybos atvirieji ištekliai įvairiomis temomis.
CrossAsia
Vokietijos nacionalinės bibliotekos parengta Azijos studijų duomenų bazė.
data.europa.eu
Oficiali Europos Sąjungos duomenų svetainė
DIIS
Danijos tarptautinių studijų instituto svetainė.
EBSCO Open Dissertations
Atvirosios prieigos e. disertacijos.
E-International Relations (E-IR)
Žymiausia tarptautinei politikai skirta atvirosios prieigos interneto svetainė.
Electronic Journals Library
E. žurnalų biblioteka, tarp temų − politikos mokslai.
Europeana
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų.
EUROPE DIRECT
Europos Sąjungos informacijos centrų tinklas. Įvairiapusės žinios apie ES istoriją, veiklą ir kt.
Europos Sąjungos leidiniai
Europos Sąjungos duomenų bazė su skaitmenine prieiga prie ES institucijų visų oficialių ES dokumentų registro bei ES atvirųjų duomenų portalo. Čia galima rasti ES institucijų ir kitų įstaigų ataskaitas, tyrimus, informacinės brošiūras, žurnalus ir kitus leidinius ES valdymo, teisės, saugumo ir gynybos, ekonomikos, užimtumo, finansų ir kitais ES aktualiais klausimais.
Eurostat
Europos Sąjungos statistikos tarnyba.
Internet Archive
Pasaulinė skaitmeninė biblioteka, tarp temų − politika, tarptautiniai santykiai, diplomatija. Užsiregistravusieji vartotojai gali parsisiųsti knygas skaitymui namuose 14 dienų.
Inter-Parliamentary Union
Pasaulinės nacionalinių parlamentų organizacijos svetainė.
IPSA (International Political Science Association)
Tarptautinės politikos mokslų asociacijos svetainė, kurioje daug naudingos informacijos tiek mokslininkams, tiek ir studentams. Tame tarpe − IPSAPortal su 300 nuorodų į svarbias internetines svetaines.
Kauno "EUROPE DIRECT" centras
Įvairiapusė informacija apie Europos Sąjungą Kaune.
LiDA
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų archyvas.
Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerija
Informacija apie ministerijos veiklą, gynybos politiką ir tarptautinį bendradarbiavimą
Lietuvos Respublikos Seimo svetainė
Internetinė svetainė, kurioje galima rasti Seimų istoriją, informaciją apie dabartinio Seimo veiklą, ryšius su visuomene, tarptautinius ryšius, teisės aktų informacinę sistemą ir teisės aktų registrą.
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Informacija apie Ministerijos veiklą, Lietuvos užsienio politikos gaires, tarptautines sutartis, konsulinę tarnybą bei ekonominę diplomatiją.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Informacija apie Vyriausybės, ministerijų ir įstaigų veiklą.
Nacionalinis kibernetinio saugumo centras
Inerneto apsaugos Įrankiai, kibernetinio saugumo pranešimai ir rekomendacijos.
NATO (North Atlantic Treaty Organization)
Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos (NATO) svetainė, kurioje galima rasti informaciją istorijos ir plėtros, tarptautinio saugumo, nacionalinio saugumo, tarptautinių santykių klausimais, e. įvairių oficialių dokumentų bei periodinių leidinių duomenų bazę.
Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras
Naudinga informacija apie nevyriausybines organizacijas : jų veiklas, finansavimą ir įvairius projektus.
Oficialiosios statistikos portalas
Lietuvos oficialių statistinių duomenų sistema, kurioje statistinės informacijos vartotojai gali rasti įvairiais būdais pateiktą statistinę informaciją, taip pat užsakyti reikalingą statistinę informaciją, statistikos leidinius, pažymas.
POLITICO
Pasaulinės Europoje įkurtos organizacijos svetainė, kurioje galima rasti informaciją politikos, ekonomikos, žiniasklaidos ir kt. temomis.
Refugee Law Initiative
Vienintelis akademinis centras JK, integruojantis bendrus pabėgėlių teisės mokslininkų ir praktikų interesus, skatinantis bendradarbiavimą tarp akademikų ir neakademikų bei siekiantis politinio poveikio nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu.
The Rest
Atviros prieigos politikos žurnalas.
Thinkchecksubmit
Tarptautinė, tarpsektorinė iniciatyva, kuria siekiama šviesti mokslininkus, skatinti sąžiningumą ir ugdyti pasitikėjimą patikimais tyrimais ir publikacijomis.
United Nations
Jungtinių Tautų Organizacija (JTO).
United States Institute of Peace
Kongreso įkurta nacionalinė, nepriklausoma organizacija, siūlanti taikius pasaulinių konfliktų sprendimus.
Vision of Humanity
Ekonomikos ir taikos instituto įkurta svetainė taikos, saugumo ir vystymosi perspektyvų tema.
World Economic Forum
Tarptautinė nepriklausoma organizacija, vienijanti politikos, ekonomikos ir kitų sričių pasaulio lyderius.