Žemės ūkio akademijos biblioteka
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
grazina.siaudikiene@vdu.lt
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
grazina.siaudikiene@vdu.lt
= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic search Ultimate (EBSCO) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – maisto pramonė, maisto kokybė ir sauga, žaliavos, mikrobiologija ir toksikologija, biotechnologijos, maisto pakavimas ir kt.
AgEcon Search: Research in Agricultural and Applied Economics
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, augalų apsauga, ekologija.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė, tarp temų – biologinės sistemos, žemės ūkis, ekologija ir kt.
Bioline International
Kokybiški besivystančių šalių atviros prieigos žurnalai biologijos, chemijos, gamtos mokslų, visuomenės sveikatos ir kt. temomis.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, mityba, maisto pramonė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, biologija, maisto mokslas.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, chemija, aplinkos mokslas ir technologijos.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, biologija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
IEEEXplore 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, chemija, maisto mokslas.
National Academies Press
Suteikiama prieiga prie daugiau nei 4000 mokslinių šaltinių internete. Kai kurias knygas PDF formatu galima atsisiųsti nemokamai.
Online Books Page
Laisva prieiga prie daugiau nei 3 mln. viso teksto el. knygų įvairia tematika.
Oxford Journals Open Access
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, botanika, chemija, ekologija ir aplinkotyra, fizika, gamtos mokslai, žemės ūkis ir kt.
JSTOR (Arts & Sciences, I, II, III, IV kolekcijos)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – maisto mokslas. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
SAGE Journals Online
Daugiatemė, tame tarpe žemės ūkis, maisto mokslas. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, mikrobiologija, maisto gamyba, kokybė ir saugumas, maisto priedai ir kt.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, fizika, chemija, mikrobiologija ir kt.
Scientific Research
Chemijos, medžiagotyros, aplinkos apsaugos ir kt. mokslų žurnalai ir knygos.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, agronomija, chemija, maisto mokslas ir mityba. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, aplinkotyra, ekologija ir kt.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, maisto mokslas. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – maisto pramonė, maisto kokybė ir sauga, žaliavos, mikrobiologija ir toksikologija, biotechnologijos, maisto pakavimas ir kt.
AgEcon Search: Research in Agricultural and Applied Economics
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, augalų apsauga, ekologija.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė, tarp temų – biologinės sistemos, žemės ūkis, ekologija ir kt.
Bioline International
Kokybiški besivystančių šalių atviros prieigos žurnalai biologijos, chemijos, gamtos mokslų, visuomenės sveikatos ir kt. temomis.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, mityba, maisto pramonė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, biologija, maisto mokslas.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, chemija, aplinkos mokslas ir technologijos.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, biologija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
IEEEXplore
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, chemija, maisto mokslas.
National Academies Press
Suteikiama prieiga prie daugiau nei 4000 mokslinių šaltinių internete. Kai kurias knygas PDF formatu galima atsisiųsti nemokamai.
Online Books Page
Laisva prieiga prie daugiau nei 3 mln. viso teksto el. knygų įvairia tematika.
Oxford Journals Open Access
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, botanika, chemija, ekologija ir aplinkotyra, fizika, gamtos mokslai, žemės ūkis ir kt.
JSTOR (Arts & Sciences, I, II, III, IV kolekcijos)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – maisto mokslas. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
SAGE Journals Online
Daugiatemė, tame tarpe žemės ūkis, maisto mokslas. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – chemija, mikrobiologija, maisto gamyba, kokybė ir saugumas, maisto priedai ir kt.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, fizika, chemija, mikrobiologija ir kt.
Scientific Research
Chemijos, medžiagotyros, aplinkos apsaugos ir kt. mokslų žurnalai ir knygos.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, agronomija, chemija, maisto mokslas ir mityba. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, aplinkotyra, ekologija ir kt.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, maisto mokslas. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Animal Diversity Web
Virtuali enciklopedija.
Botany Online: The Internet Hypertextbook
Internetinė enciklopedija botanikos, biologijos tema.
Britannica Online 
Virtuali enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija.
Encyclopedia of Food and Agricultural Ethics
Enciklopedija maisto ir žemės ūkio etikos temomis.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras.
Thesaurus.com
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst.) sinonimų ir labiausiai patikimas internetinis tezauras, kurį pateikia dictionary.com
Virtuali enciklopedija.
Botany Online: The Internet Hypertextbook
Internetinė enciklopedija botanikos, biologijos tema.
Britannica Online
Virtuali enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija.
Encyclopedia of Food and Agricultural Ethics
Enciklopedija maisto ir žemės ūkio etikos temomis.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras.
Thesaurus.com
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst.) sinonimų ir labiausiai patikimas internetinis tezauras, kurį pateikia dictionary.com
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas.
Google Mokslinčius
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras.
ScienceResearch.com
El. knygų ir el. žurnalų paieškos sistema.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas.
Google Mokslinčius
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras.
ScienceResearch.com
El. knygų ir el. žurnalų paieškos sistema.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
AGRICOLA
Žemės ūkio mokslinių straipsnių ir leidinių bibliografinė duomenų bazė.
AIMS (Agricultural Information Management Standart)
Žemės ūkio mokslo darbų, projektų bibliografinės DB.
Aplinkos apsaugos agentūra
Teisės aktai, ataskaitos, laboratoriniai tyrimai ir matavimai. Klimato kaita, užterštumas, vandens vartojimas, upių, ežerų ir tvenkinių kadastras, gyvoji gamta ir kt.
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
CERES (Cranfield Collection of E-Research)
Žurnalų straipsniai įvairia tematika, tame tarpe augalų apsaugos ir mitybos, botanikos, chemijos, aplinkotyros, augalininkystės ir kitais klausimais.
DART-Europe (DEEP)
Elektroninių tezių registras, pateikiantis prieigą prie daugiau nei 200 000 visateksčių tezių ir disertacijų iš daugiau nei 300 įvairių Europos universitetų.
Digital Dissertations
Miuncheno universiteto disertacijos. Daugiatemė, tarp temų – biologija, botanika, augalų genetika, ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, žemės ūkis.
DiVA - Academic Archive Online (Uppsala University Library)
Studentų magistro darbų tezės įvairia tematika iš 34 aukštųjų mokyklų (daugiausia Skandinavijos).
DSpace@Cambridge (University of Cambridge)
Kembridžo universiteto saugykloje saugojami ETD darbai.
Environmental News Network
Aplinkosaugos naujienų tinklas ekosistemų, gamtos mokslų, vandens taršos, klimato kaitos ir kt. klausimais.
FAOSTAT
Tarptautinė žemės ūkio statistikos duomenų bazė. Jungia daugiau nei 245 šalis.
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO)
ICRISAT
Tarptautinio grūdų tyrimų instituto atogrąžų klimato zonai institucinė talpykla, pateikianti negalutinę, jau publikuotą straipsnio versiją, bet preprintą - jau recenzuotą, bet dar nepublikuotą ir galutinai nesuredaguotą straipsnio versiją.
Daugiatemė, tame tarpe augalininkystė, augalų apsauga, botanika, chemija, aplinkosauga, gamtos mokslai.
LAEI (Lietuvos agrarinės ekonomikos institutas)
Instituto mokslinės veiklos sritys: Lietuvos žemės ir maisto ūkio ekonomika ir politika, aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ekonomika, Lietuvos kaimo raida ir regioninė politika, ūkininkų ūkių, kitų verslo subjektų kaime ir su žemės ūkio produkcija susijusių įmonių ekonomika, vartotojų elgsena, maisto tiekimo grandinių valdymas ir kt.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLBAa) ETD
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
NDLTD (Networked Digital Library of Theses and Disertations)
Tarptautinė el. tezių ir disertacijų duomenų bazė.
Norwegian Open Research Archives (NORA)
Pateikiami moksliniai tyrimai, magistro darbai iš Norvegijos universiteto bibliotekų biologijos, botanikos, chemijos, žemės ūkio ir kitomis temomis.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras. Duomenų talpykla - tai skaitmeninis archyvas, kuriame kaupiami ir saugomi duomenų rinkiniai ir jų metaduomenys. Kaupiami įvairių tipų dokumentai, pvz.: recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokslinių tyrimų duomenys, ataskaitos, daktaro disertacijos ar magistro darbai ir kt.)
OECD
Įvairių sričių statistiniai rodikliai. Žemės ūkis, ekologija, aplinkosauga, augalų genetika, maisto žaliavos, ir kt.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis: aplinkosauga, klimato kaita, augalų genetika, žemės ūkis, geografiniai duomenys ir kt.
The Online Books Page
Pensilvanijos universiteto bibliotekos katalogas su daugiau nei 40 000 laisvos prieigos knygų ir vadovėlių įvairia tematika.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
EBSCO duomenų bazėje esančios disertacijos įvairiomsi temomis.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma.
Vaizdo medžiaga, kaip naudotis Scite.
Vaizdo medžiaga, kaip naudotis Scite Assistant.
UNSD (The United Nations Statistics Division)
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
Valstybės žinios
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt .
Verslo žinios
El. laikraštis.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.
Žemės ūkio mokslinių straipsnių ir leidinių bibliografinė duomenų bazė.
AIMS (Agricultural Information Management Standart)
Žemės ūkio mokslo darbų, projektų bibliografinės DB.
Aplinkos apsaugos agentūra
Teisės aktai, ataskaitos, laboratoriniai tyrimai ir matavimai. Klimato kaita, užterštumas, vandens vartojimas, upių, ežerų ir tvenkinių kadastras, gyvoji gamta ir kt.
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
CERES (Cranfield Collection of E-Research)
Žurnalų straipsniai įvairia tematika, tame tarpe augalų apsaugos ir mitybos, botanikos, chemijos, aplinkotyros, augalininkystės ir kitais klausimais.
DART-Europe (DEEP)
Elektroninių tezių registras, pateikiantis prieigą prie daugiau nei 200 000 visateksčių tezių ir disertacijų iš daugiau nei 300 įvairių Europos universitetų.
Digital Dissertations
Miuncheno universiteto disertacijos. Daugiatemė, tarp temų – biologija, botanika, augalų genetika, ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, žemės ūkis.
DiVA - Academic Archive Online (Uppsala University Library)
Studentų magistro darbų tezės įvairia tematika iš 34 aukštųjų mokyklų (daugiausia Skandinavijos).
DSpace@Cambridge (University of Cambridge)
Kembridžo universiteto saugykloje saugojami ETD darbai.
Environmental News Network
Aplinkosaugos naujienų tinklas ekosistemų, gamtos mokslų, vandens taršos, klimato kaitos ir kt. klausimais.
FAOSTAT
Tarptautinė žemės ūkio statistikos duomenų bazė. Jungia daugiau nei 245 šalis.
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO)
ICRISAT
Tarptautinio grūdų tyrimų instituto atogrąžų klimato zonai institucinė talpykla, pateikianti negalutinę, jau publikuotą straipsnio versiją, bet preprintą - jau recenzuotą, bet dar nepublikuotą ir galutinai nesuredaguotą straipsnio versiją.
Daugiatemė, tame tarpe augalininkystė, augalų apsauga, botanika, chemija, aplinkosauga, gamtos mokslai.
LAEI (Lietuvos agrarinės ekonomikos institutas)
Instituto mokslinės veiklos sritys: Lietuvos žemės ir maisto ūkio ekonomika ir politika, aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ekonomika, Lietuvos kaimo raida ir regioninė politika, ūkininkų ūkių, kitų verslo subjektų kaime ir su žemės ūkio produkcija susijusių įmonių ekonomika, vartotojų elgsena, maisto tiekimo grandinių valdymas ir kt.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLBAa) ETD
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
NDLTD (Networked Digital Library of Theses and Disertations)
Tarptautinė el. tezių ir disertacijų duomenų bazė.
Norwegian Open Research Archives (NORA)
Pateikiami moksliniai tyrimai, magistro darbai iš Norvegijos universiteto bibliotekų biologijos, botanikos, chemijos, žemės ūkio ir kitomis temomis.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras. Duomenų talpykla - tai skaitmeninis archyvas, kuriame kaupiami ir saugomi duomenų rinkiniai ir jų metaduomenys. Kaupiami įvairių tipų dokumentai, pvz.: recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokslinių tyrimų duomenys, ataskaitos, daktaro disertacijos ar magistro darbai ir kt.)
OECD
Įvairių sričių statistiniai rodikliai. Žemės ūkis, ekologija, aplinkosauga, augalų genetika, maisto žaliavos, ir kt.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis: aplinkosauga, klimato kaita, augalų genetika, žemės ūkis, geografiniai duomenys ir kt.
The Online Books Page
Pensilvanijos universiteto bibliotekos katalogas su daugiau nei 40 000 laisvos prieigos knygų ir vadovėlių įvairia tematika.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
EBSCO duomenų bazėje esančios disertacijos įvairiomsi temomis.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma.
Vaizdo medžiaga, kaip naudotis Scite.
Vaizdo medžiaga, kaip naudotis Scite Assistant.
UNSD (The United Nations Statistics Division)
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
Valstybės žinios
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt .
Verslo žinios
El. laikraštis.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.