= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – religija, teologija, dvasingumas, filosofija.
Cambridge Core
Humanitarinių, socialinių mokslų duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, religija, filosofijos ir religijos istorija, teologija.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Humanitarinių mokslų elektroninės knygos, tarp temų – religija, filosofija. Sąrašas.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – teologija, religija, filosofija, religijos istorija ir sociologija, kitos tarpdisciplininės temos.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – etika, religija, filosofija, ontologija, fenomenologija, metafizika.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, religija, teologija. Prenumeruojamos kolekcijos „Arts & Sciences I, II, III, IV“. Prenumeruojamų žurnalų sąrašai.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė bibliografinių įrašų, santraukų ir visateksčių dokumentų bazė, apimanti humanitarinių bei socialinių mokslų tyrimus, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis. Tarp temų – teologija, religijos, filosofija, mitologija. Dalis išteklių – atvirosios prieigos.
MasterFILE Premier (EBSCO) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – teologija, religijos, filosofija, etika. Yra nuotraukų ir žemėlapių.
MRU leidyklos elektroninės knygos
Humanitarinių ir socialinių mokslų e. knygos: vadovėliai ir kt. mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų – filosofija, edukologija.
Online Books Page 
Daugiatemė duomenų bazė, kuri suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos e. knygų. Tarp temų – filosofija, religija.
Project MUSE
Humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, bioetika, antropologija, religija, teologija, krikščionybė, katalikybės studijos, Bažnyčios istorija, evangelizacija.
ScienceDirect
Daugiatemė e. knygų duomenų bazė, tarp temų – religija, teologija, antropologija, etika, bioetika. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
SpringerLink
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, religija, teologija, bioetika. Bazė prenumeruota iki 2007 12 31, pagal licenciją suteikiama prieiga prie licencijuoto turinio.
SpringerLink
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, religija, teologija, bioetika. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Bazė prenumeruota iki 2007 12 31, pagal licenciją suteikiama prieiga prie licencijuoto turinio. Prenumeruojamų 2048 žurnalų sąrašas, archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filosofija, religija, etika, bioetika. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – religija, teologija, filosofija, šeimotyra, bioetika. Prieiga prie 1 700 žurnalų iki 2020 09 23. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – religija, teologija, dvasingumas, filosofija.
Cambridge Core
Humanitarinių, socialinių mokslų duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, religija, filosofijos ir religijos istorija, teologija.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Humanitarinių mokslų elektroninės knygos, tarp temų – religija, filosofija. Sąrašas.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – teologija, religija, filosofija, religijos istorija ir sociologija, kitos tarpdisciplininės temos.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – etika, religija, filosofija, ontologija, fenomenologija, metafizika.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, religija, teologija. Prenumeruojamos kolekcijos „Arts & Sciences I, II, III, IV“. Prenumeruojamų žurnalų sąrašai.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė bibliografinių įrašų, santraukų ir visateksčių dokumentų bazė, apimanti humanitarinių bei socialinių mokslų tyrimus, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis. Tarp temų – teologija, religijos, filosofija, mitologija. Dalis išteklių – atvirosios prieigos.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – teologija, religijos, filosofija, etika. Yra nuotraukų ir žemėlapių.
MRU leidyklos elektroninės knygos
Humanitarinių ir socialinių mokslų e. knygos: vadovėliai ir kt. mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų – filosofija, edukologija.
Online Books Page
Daugiatemė duomenų bazė, kuri suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos e. knygų. Tarp temų – filosofija, religija.
Project MUSE
Humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, bioetika, antropologija, religija, teologija, krikščionybė, katalikybės studijos, Bažnyčios istorija, evangelizacija.
ScienceDirect
Daugiatemė e. knygų duomenų bazė, tarp temų – religija, teologija, antropologija, etika, bioetika. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
SpringerLink
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, religija, teologija, bioetika. Bazė prenumeruota iki 2007 12 31, pagal licenciją suteikiama prieiga prie licencijuoto turinio.
SpringerLink
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – etika, filosofija, religija, teologija, bioetika. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Bazė prenumeruota iki 2007 12 31, pagal licenciją suteikiama prieiga prie licencijuoto turinio. Prenumeruojamų 2048 žurnalų sąrašas, archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – filosofija, religija, etika, bioetika. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – religija, teologija, filosofija, šeimotyra, bioetika. Prieiga prie 1 700 žurnalų iki 2020 09 23. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
A Dictionary of Asian Mythology
Šiame žodyne aprašomos Azijos mitologijos gerbiamos dievybės, šventos vietos, svarbiausi įvykiai, epai ir tradicijos.
Biblija.lt: Šventasis Raštas lietuviškai
Svetainėje pateikiami du šiuo metu populiariausi Šventraščio tekstai su įvairiomis paieškos ir skaitymo galimybėmis, įvairi kita su Biblija susijusi medžiaga. Svetainė bus nuolat papildoma ir tobulinama.
Bibliografinė Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazė
1994–2002 metais Lietuvoje leistų žurnalų, mokslo darbų, laikraščių, metraščių straipsnių bibliografiniai įrašai. Straipsnių bazėje sukaupti 768 087 bibliografiniai įrašai, informuojantys apie publikacijas Lietuvoje leidžiamuose periodiniuose leidiniuose.
Prieiga prie bazės laisva, vartotojo vardas guest, slaptažodis guest.
Nuo 2003 m. bazė nebepildoma, įrašai kaupiami Nacionalinės bibliografijos duomenų banko (NBDB) Analizinės bibliografijos posistemyje: Straipsniai.
Cambridge Dictionary
Internetinis žodynas ir tezauras besimokantiems anglų kalbos. Pateikiama daug sinonimų anglų kalba, įskaitant teologijos, religijos, dvasingumo, etikos sritis.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Duomenų bazė, suteikianti prieigą prie mokslo žurnalų ir mokslo darbų rinkinių įvairiomis temomis, tarp jų – krikščioniškoji teologija ir religija, lyginamosios religijos studijos, religijos istorija, islamo studijos, religija ir mokslas, religijos sociologija, filosofija. Dalis šaltinių – visateksčiai.
Cogprints
Straipsnių archyvas įvairiomis temomis, tarp jų – filosofija.
Electronic Journals Library
Regensburgo universiteto (Vokietija) bibliotekos parengta e. žurnalų biblioteka, tarp temų – teologija, religijos studijos, filosofija, bioetika.
Encyclopedia Mythica
Internetinė enciklopedija apie mitologiją, folklorą ir religiją, turinti 11 412 įrašų.
ePaveldas: Bibliotekos – muziejai – archyvai
Lietuvos bibliotekų, archyvų ir muziejų suskaitmenintų kultūros paveldo objektų duomenų bankas, talpinantis per 3 mln. 605 tūkst. skaitmenintų puslapių originalių rankraščių, laikraščių, senų knygų, metrikų, metraščių, taip pat kitų itin vertingų, didelę istorinę vertę turinčių dokumentų, taip pat žemėlapių, nuotraukų, garso įrašų. Tarp temų – religinė spauda, senieji bažnytinių įstaigų dokumentai.
Europeana
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų. Galioja autorių teisės ir (arba) gretutinės teisės į objektą. Tarp temų – krikščioniškoji teologija, religijos, filosofija.
EWTN, Global Catholic Network
Didžiausias pasaulyje katalikiškos žiniasklaidos tinklas, skelbiantis patikimas, aktualias žinias per televiziją ir radiją apie svarbius įvykius visame pasaulyje, taip pat internetinius dokumentinius filmus ir straipsnius bei knygas, kuriuose šviečiama, pradžiuginama ir tyrinėjamas katalikų tikėjimo grožis ir mokymas. Biblija, kasdieniai skaitymai, mokymai, maldos, dokumentai ir dar daugiau.
HathiTrust Digital Library
Skaitmeninė biblioteka, jungianti JAV universitetų bibliotekų išteklius. Tarp temų – teologija, religijos, religija ir mokslas, religijos istorija, mitologija.
Nacionalinės bibliografijos duomenų bankas
Lietuvos ir su Lietuva susijusių serialinių leidinių (žurnalų, laikraščių, tęstinių leidinių, almanachų, mokslo darbų ir kitų rinkinių), monografijų, garso įrašų, e. išteklių sudėtinių dalių (straipsnių) bibliografiniai įrašai.
The Oxford Text Archive
Ištekliai pateikiami 25 kalbomis. Tekstai yra laisvai prieinami ir gali būti atsiųsti įvairiais formatais. Kai kuriems dokumentams vartotojas turi gauti sutikimą. Tarp temų – teologija, religija, filosofija.
Stanford Encyclopedia of Philosophy
Internetinė filosofijos enciklopedija, turinti 1 600 įrašų.
World Digital Library 
Skaitmeniniame archyve pateikiami įvairių laikotarpių rankraščiai, knygos, žurnalai, žemėlapiai, fotografijos, filmai, muzikos kūriniai iš pasaulio bibliotekų ir archyvų fondų. Tarp temų – teologija, religija, mitologija, filosofija.
WWW Virtual Library
Viena seniausių e. bibliotekų, pradėta organizuoti 1991 m. www ir html kūrėjo Timo Bernerso-Lee. Tarp temų – budizmas.
Šiame žodyne aprašomos Azijos mitologijos gerbiamos dievybės, šventos vietos, svarbiausi įvykiai, epai ir tradicijos.
Biblija.lt: Šventasis Raštas lietuviškai
Svetainėje pateikiami du šiuo metu populiariausi Šventraščio tekstai su įvairiomis paieškos ir skaitymo galimybėmis, įvairi kita su Biblija susijusi medžiaga. Svetainė bus nuolat papildoma ir tobulinama.
Bibliografinė Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazė
1994–2002 metais Lietuvoje leistų žurnalų, mokslo darbų, laikraščių, metraščių straipsnių bibliografiniai įrašai. Straipsnių bazėje sukaupti 768 087 bibliografiniai įrašai, informuojantys apie publikacijas Lietuvoje leidžiamuose periodiniuose leidiniuose.
Prieiga prie bazės laisva, vartotojo vardas guest, slaptažodis guest.
Nuo 2003 m. bazė nebepildoma, įrašai kaupiami Nacionalinės bibliografijos duomenų banko (NBDB) Analizinės bibliografijos posistemyje: Straipsniai.
Cambridge Dictionary
Internetinis žodynas ir tezauras besimokantiems anglų kalbos. Pateikiama daug sinonimų anglų kalba, įskaitant teologijos, religijos, dvasingumo, etikos sritis.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Duomenų bazė, suteikianti prieigą prie mokslo žurnalų ir mokslo darbų rinkinių įvairiomis temomis, tarp jų – krikščioniškoji teologija ir religija, lyginamosios religijos studijos, religijos istorija, islamo studijos, religija ir mokslas, religijos sociologija, filosofija. Dalis šaltinių – visateksčiai.
Cogprints
Straipsnių archyvas įvairiomis temomis, tarp jų – filosofija.
Electronic Journals Library
Regensburgo universiteto (Vokietija) bibliotekos parengta e. žurnalų biblioteka, tarp temų – teologija, religijos studijos, filosofija, bioetika.
Encyclopedia Mythica
Internetinė enciklopedija apie mitologiją, folklorą ir religiją, turinti 11 412 įrašų.
ePaveldas: Bibliotekos – muziejai – archyvai
Lietuvos bibliotekų, archyvų ir muziejų suskaitmenintų kultūros paveldo objektų duomenų bankas, talpinantis per 3 mln. 605 tūkst. skaitmenintų puslapių originalių rankraščių, laikraščių, senų knygų, metrikų, metraščių, taip pat kitų itin vertingų, didelę istorinę vertę turinčių dokumentų, taip pat žemėlapių, nuotraukų, garso įrašų. Tarp temų – religinė spauda, senieji bažnytinių įstaigų dokumentai.
Europeana
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų. Galioja autorių teisės ir (arba) gretutinės teisės į objektą. Tarp temų – krikščioniškoji teologija, religijos, filosofija.
EWTN, Global Catholic Network
Didžiausias pasaulyje katalikiškos žiniasklaidos tinklas, skelbiantis patikimas, aktualias žinias per televiziją ir radiją apie svarbius įvykius visame pasaulyje, taip pat internetinius dokumentinius filmus ir straipsnius bei knygas, kuriuose šviečiama, pradžiuginama ir tyrinėjamas katalikų tikėjimo grožis ir mokymas. Biblija, kasdieniai skaitymai, mokymai, maldos, dokumentai ir dar daugiau.
HathiTrust Digital Library
Skaitmeninė biblioteka, jungianti JAV universitetų bibliotekų išteklius. Tarp temų – teologija, religijos, religija ir mokslas, religijos istorija, mitologija.
Nacionalinės bibliografijos duomenų bankas
Lietuvos ir su Lietuva susijusių serialinių leidinių (žurnalų, laikraščių, tęstinių leidinių, almanachų, mokslo darbų ir kitų rinkinių), monografijų, garso įrašų, e. išteklių sudėtinių dalių (straipsnių) bibliografiniai įrašai.
The Oxford Text Archive
Ištekliai pateikiami 25 kalbomis. Tekstai yra laisvai prieinami ir gali būti atsiųsti įvairiais formatais. Kai kuriems dokumentams vartotojas turi gauti sutikimą. Tarp temų – teologija, religija, filosofija.
Stanford Encyclopedia of Philosophy
Internetinė filosofijos enciklopedija, turinti 1 600 įrašų.
World Digital Library
Skaitmeniniame archyve pateikiami įvairių laikotarpių rankraščiai, knygos, žurnalai, žemėlapiai, fotografijos, filmai, muzikos kūriniai iš pasaulio bibliotekų ir archyvų fondų. Tarp temų – teologija, religija, mitologija, filosofija.
WWW Virtual Library
Viena seniausių e. bibliotekų, pradėta organizuoti 1991 m. www ir html kūrėjo Timo Bernerso-Lee. Tarp temų – budizmas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa) 
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
Academic info
Dalykinė paieškos sistema, kurioje pateikiama įvairių mokslo sričių išteklių ir nuorodų, tarp temų – religija, dvasingumas, krikščionybė, filosofija, mitologija, antropologija.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių knygos, tarp temų – krikščioniškoji teologija ir religija, įvairios religijos, religijos istorija, filosofija. Šiame kataloge yra ir Vytauto Didžiojo universiteto knygų.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemis mokslinių žurnalų katalogas, tarp temų – krikščioniškoji teologija (praktinė, moralinė, doktrininė), religijos, mitologija, religijos istorija, filosofija.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Institucinių talpyklų registras. Prieigą gali riboti talpyklos nuostatos, pvz., prieinama intranete.
Elektroninių išteklių sistema
Pradinės versijos uždavinys – ilgainiui surinkti visus svarbesnius Katalikų Bažnyčios Magisteriumo tekstus, parengtus lietuvių kalba, palengvinti jų paiešką ir naudojimąsi jais.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema. Tarp temų – teologija, religija, religijos istorija, religinis švietimas, filosofija.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, magistro darbuose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Tarp temų – teologija, religija, mitologija, bioetika, religinis švietimas. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių. Dalis šaltinių – visateksčiai.
Microsoft Academic Search
Semantinė paieškos sistema, kurioje pasitelkiamas mašininis mokymasis, semantinė atranka; dažniausiai prieinamos santraukos, pateikiama grafikų, žemėlapių. Tarp temų – religijos studijos, krikščionybė, krikščioniškoji teologija, filosofija, religinis švietimas, bioetika, etika, antropologija.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema. Tarp temų – teologija, religija, religinis švietimas, bioetika, filosofija, mitologija.
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
Academic info
Dalykinė paieškos sistema, kurioje pateikiama įvairių mokslo sričių išteklių ir nuorodų, tarp temų – religija, dvasingumas, krikščionybė, filosofija, mitologija, antropologija.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių knygos, tarp temų – krikščioniškoji teologija ir religija, įvairios religijos, religijos istorija, filosofija. Šiame kataloge yra ir Vytauto Didžiojo universiteto knygų.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemis mokslinių žurnalų katalogas, tarp temų – krikščioniškoji teologija (praktinė, moralinė, doktrininė), religijos, mitologija, religijos istorija, filosofija.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Institucinių talpyklų registras. Prieigą gali riboti talpyklos nuostatos, pvz., prieinama intranete.
Elektroninių išteklių sistema
Pradinės versijos uždavinys – ilgainiui surinkti visus svarbesnius Katalikų Bažnyčios Magisteriumo tekstus, parengtus lietuvių kalba, palengvinti jų paiešką ir naudojimąsi jais.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema. Tarp temų – teologija, religija, religijos istorija, religinis švietimas, filosofija.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, magistro darbuose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Tarp temų – teologija, religija, mitologija, bioetika, religinis švietimas. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių. Dalis šaltinių – visateksčiai.
Microsoft Academic Search
Semantinė paieškos sistema, kurioje pasitelkiamas mašininis mokymasis, semantinė atranka; dažniausiai prieinamos santraukos, pateikiama grafikų, žemėlapių. Tarp temų – religijos studijos, krikščionybė, krikščioniškoji teologija, filosofija, religinis švietimas, bioetika, etika, antropologija.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema. Tarp temų – teologija, religija, religinis švietimas, bioetika, filosofija, mitologija.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Akiračiai
Išeivijos mėnraščio (1968–2005 m. Nr. 1) bibliografinė rodyklė. Tarp temų – religija, filosofija.
Bažnytinio paveldo muziejus
Svetainėje skelbiama edukacinių filmų, paskaitų įrašų, mokslinių straipsnių, pristatomi muziejaus leidiniai ir kt.
Bioetika
VDU mokslo tyrimų klasteris „Žmogiškųjų santykių tyrimai bioetikoje“ yra tarpdisciplininis, vienijantis pagrindinių mokslo krypčių (biomedicinos, socialinių ir humanitarinių) mokslininkus, dirbančius ne tik skirtinguose VDU fakultetuose, bet ir skirtinguose Lietuvos universitetuose. Pastaruoju metu klasterio mokslininkai vykdo tyrimus keturiose bioetikos srityse: lytiškumo ir prokreacijos etikos, žmogaus gyvybės apsaugos prenatalinėje stadijoje etikos, dirbtinio apvaisinimo etikos ir gyvenimo pabaigos etikos. Klasteris turi savo internetinį puslapį ir autorinę radijo laidą „Gyvybės medis“ (Marijos radijas).
Birštono sakralinis muziejus
Muziejuje – 10 salių. Dvi salės yra skirtos palaimintajam kankiniui vyskupui Teofiliui Matulioniui (1873–1962), keletas – Lietuvos kardinolui Vincentui Sladkevičiui (1920–2000). Lankytojų dėmesio laukia ekspozicijos, skirtos Birštono bažnyčios istorijai, sakraliniam menui, XIX a. lietuvių liaudies mažajai skulptūrai, liturginiams indams ir altoriaus reikmenims. Antrajame aukšte yra dvi salės, skirtos laikinoms parodoms. Organizuojamos įvairios meno parodos, meno mokyklų auklėtinių darbų parodos.
DART-Europe E-theses Portal
Europos e. tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti per 800 000 atvirosios prieigos darbų iš 619 universitetų, esančių 28 Europos šalyse. Tarp temų – teologija, religija, krikščionybė, filosofija, etika.
Katalikai.lt: Katalikų bažnyčia Lietuvoje
Kataloginė tinklaknygė, siekianti kuo plačiau atspindėti Lietuvos Katalikų Bažnyčią, jos veiklą ir misiją, patarnauti ieškantiems lietuviškos krikščioniškos medžiagos. Svetainėje galima rasti Bažnyčios Lietuvoje ir pasaulyje naujienas, kasdienius skaitinius, Bažnyčios dokumentus, įskaitant Vatikano II Susirinkimo dokumentus, straipsnių religinėmis temomis, informaciją apie vyskupijų veiklas, nuorodas į katalikiškosios žiniasklaidos puslapius ir kt.
Katalikų Bažnyčios katekizmas (KBK)
Šiame projekte naudojamas lietuviškas tekstas iš naujausio, trečiojo, Katalikų Bažnyčios katekizmo leidimo (2015 m.), kuris iš esmės nesiskiria nuo antrojo leidimo teksto (2012 m.). Katekizmas – glaustas, bet išsamus krikščioniškojo tikėjimo tiesų pristatymas remiantis Biblija ir Bažnyčios tradicija. Tai – visos katalikų tikėjimo ir moralės doktrinos katekizmas. Svetainėje pateikiama nuorodų į vaizdo ir garso įrašus, taip pat į pavyzdinius KBK lotynų ir italų kalbomis.
Katalikų interneto tarnyba
Viešoji įstaiga, besirūpinanti įvairiomis katalikiškomis svetainėmis.
Katalikų radijo Mažoji studija
Rengia kultūrinio-religinio pobūdžio laidas, kurios transliuojamos per „Lietuvos radijo“ ir „Klasikos“ programą. „Mažosios studijos“ radijo laidose stengiamasi pateikti brandžios kultūros ir religijos sąveikos pavyzdžių, padedančių puoselėti ir skleisti dvasines vertybes, šviesti Lietuvos visuomenę kultūriškai ir pasaulėžiūriškai, suteikti platesnę mąstymo krypties pasirinkimo galimybę. Laidose taip pat informuojama apie visuotinės Bažnyčios veikimą pasaulyje, siekiama skatinti ryšius tarp tautų ir visuomeninių, kultūrinių bei religinių grupių. Svetainėje yra transliacijų archyvai.
Krikščioniški filmai
Filmai apie Dievą, krikščionybę ir krikščioniškas vertybes. Šioje svetainėje pateikiamos filmų lietuvių kalba nuorodos iš viešų ir legalių šaltinių, tokių kaip „LRT.lt“, „Bernardinai.tv“, „Youtube“, „Vimeo“, „Facebook“ ir kitų. Todėl didžiąją dalį svetainės turinio sudaro nuorodos į dokumentinius, trumpametražinius filmus, laidas (nuorodų į meninius filmus nedaug).
Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronika
Pogrindinis leidinys, leistas Lietuvoje 1972–1989 m. Jame buvo rašoma apie katalikų persekiojimus ir diskriminaciją Lietuvoje, tikinčiųjų gyvenimą kitose sovietinėse respublikose, informuojama pasaulio visuomenė apie tikrąją Bažnyčios ir tikinčiųjų padėtį Lietuvoje. „LKB kronika“ buvo verčiama į anglų, ispanų ir kitas kalbas bei platinama daugelyje katalikiškų kraštų.
Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija: Dvišalės sutartys. Šventasis Sostas
Lietuvos Respublikos ir Šventojo Sosto sutartys.
Marijos radijas
Nuo 2005 metų Lietuvos Marijos radijas taip pat yra tarptautinės Marijos radijo asociacijos (World Family of Radio Maria) narys. Per šį radiją transliuojamos šv. Mišios, maldos, taip pat įvairios laidos (krikščioniško dvasingumo, tikėjimo pažinimo, pokalbių, Šventojo Rašto, skirtos jaunimui, informacinės ir kt.). Svetainėje yra laidų archyvas.
Soter
Religijos mokslo žurnalas, kuriame publikuojami humanitarinių, socialinių ir kitų mokslo krypčių straipsniai, nagrinėjantys su teologija, filosofija, krikščioniškąja kultūra ir religijotyra, krikščioniškąja pedagogika ir psichologija susijusią problematiką, šaltinių publikacijos, kritiniai krikščioniškųjų tekstų vertimai, leidinių recenzijos, kronika.
Vatikano informacijos tarnyba
Svetainėje skelbiamas Vatikano informacijos tarnybos biuletenis, informacija apie kardinolų konsistorijas, popiežiaus apaštališkąsias keliones.
Išeivijos mėnraščio (1968–2005 m. Nr. 1) bibliografinė rodyklė. Tarp temų – religija, filosofija.
Bažnytinio paveldo muziejus
Svetainėje skelbiama edukacinių filmų, paskaitų įrašų, mokslinių straipsnių, pristatomi muziejaus leidiniai ir kt.
Bioetika
VDU mokslo tyrimų klasteris „Žmogiškųjų santykių tyrimai bioetikoje“ yra tarpdisciplininis, vienijantis pagrindinių mokslo krypčių (biomedicinos, socialinių ir humanitarinių) mokslininkus, dirbančius ne tik skirtinguose VDU fakultetuose, bet ir skirtinguose Lietuvos universitetuose. Pastaruoju metu klasterio mokslininkai vykdo tyrimus keturiose bioetikos srityse: lytiškumo ir prokreacijos etikos, žmogaus gyvybės apsaugos prenatalinėje stadijoje etikos, dirbtinio apvaisinimo etikos ir gyvenimo pabaigos etikos. Klasteris turi savo internetinį puslapį ir autorinę radijo laidą „Gyvybės medis“ (Marijos radijas).
Birštono sakralinis muziejus
Muziejuje – 10 salių. Dvi salės yra skirtos palaimintajam kankiniui vyskupui Teofiliui Matulioniui (1873–1962), keletas – Lietuvos kardinolui Vincentui Sladkevičiui (1920–2000). Lankytojų dėmesio laukia ekspozicijos, skirtos Birštono bažnyčios istorijai, sakraliniam menui, XIX a. lietuvių liaudies mažajai skulptūrai, liturginiams indams ir altoriaus reikmenims. Antrajame aukšte yra dvi salės, skirtos laikinoms parodoms. Organizuojamos įvairios meno parodos, meno mokyklų auklėtinių darbų parodos.
DART-Europe E-theses Portal
Europos e. tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti per 800 000 atvirosios prieigos darbų iš 619 universitetų, esančių 28 Europos šalyse. Tarp temų – teologija, religija, krikščionybė, filosofija, etika.
Katalikai.lt: Katalikų bažnyčia Lietuvoje
Kataloginė tinklaknygė, siekianti kuo plačiau atspindėti Lietuvos Katalikų Bažnyčią, jos veiklą ir misiją, patarnauti ieškantiems lietuviškos krikščioniškos medžiagos. Svetainėje galima rasti Bažnyčios Lietuvoje ir pasaulyje naujienas, kasdienius skaitinius, Bažnyčios dokumentus, įskaitant Vatikano II Susirinkimo dokumentus, straipsnių religinėmis temomis, informaciją apie vyskupijų veiklas, nuorodas į katalikiškosios žiniasklaidos puslapius ir kt.
Katalikų Bažnyčios katekizmas (KBK)
Šiame projekte naudojamas lietuviškas tekstas iš naujausio, trečiojo, Katalikų Bažnyčios katekizmo leidimo (2015 m.), kuris iš esmės nesiskiria nuo antrojo leidimo teksto (2012 m.). Katekizmas – glaustas, bet išsamus krikščioniškojo tikėjimo tiesų pristatymas remiantis Biblija ir Bažnyčios tradicija. Tai – visos katalikų tikėjimo ir moralės doktrinos katekizmas. Svetainėje pateikiama nuorodų į vaizdo ir garso įrašus, taip pat į pavyzdinius KBK lotynų ir italų kalbomis.
Katalikų interneto tarnyba
Viešoji įstaiga, besirūpinanti įvairiomis katalikiškomis svetainėmis.
Katalikų radijo Mažoji studija
Rengia kultūrinio-religinio pobūdžio laidas, kurios transliuojamos per „Lietuvos radijo“ ir „Klasikos“ programą. „Mažosios studijos“ radijo laidose stengiamasi pateikti brandžios kultūros ir religijos sąveikos pavyzdžių, padedančių puoselėti ir skleisti dvasines vertybes, šviesti Lietuvos visuomenę kultūriškai ir pasaulėžiūriškai, suteikti platesnę mąstymo krypties pasirinkimo galimybę. Laidose taip pat informuojama apie visuotinės Bažnyčios veikimą pasaulyje, siekiama skatinti ryšius tarp tautų ir visuomeninių, kultūrinių bei religinių grupių. Svetainėje yra transliacijų archyvai.
Krikščioniški filmai
Filmai apie Dievą, krikščionybę ir krikščioniškas vertybes. Šioje svetainėje pateikiamos filmų lietuvių kalba nuorodos iš viešų ir legalių šaltinių, tokių kaip „LRT.lt“, „Bernardinai.tv“, „Youtube“, „Vimeo“, „Facebook“ ir kitų. Todėl didžiąją dalį svetainės turinio sudaro nuorodos į dokumentinius, trumpametražinius filmus, laidas (nuorodų į meninius filmus nedaug).
Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronika
Pogrindinis leidinys, leistas Lietuvoje 1972–1989 m. Jame buvo rašoma apie katalikų persekiojimus ir diskriminaciją Lietuvoje, tikinčiųjų gyvenimą kitose sovietinėse respublikose, informuojama pasaulio visuomenė apie tikrąją Bažnyčios ir tikinčiųjų padėtį Lietuvoje. „LKB kronika“ buvo verčiama į anglų, ispanų ir kitas kalbas bei platinama daugelyje katalikiškų kraštų.
Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija: Dvišalės sutartys. Šventasis Sostas
Lietuvos Respublikos ir Šventojo Sosto sutartys.
Marijos radijas
Nuo 2005 metų Lietuvos Marijos radijas taip pat yra tarptautinės Marijos radijo asociacijos (World Family of Radio Maria) narys. Per šį radiją transliuojamos šv. Mišios, maldos, taip pat įvairios laidos (krikščioniško dvasingumo, tikėjimo pažinimo, pokalbių, Šventojo Rašto, skirtos jaunimui, informacinės ir kt.). Svetainėje yra laidų archyvas.
Soter
Religijos mokslo žurnalas, kuriame publikuojami humanitarinių, socialinių ir kitų mokslo krypčių straipsniai, nagrinėjantys su teologija, filosofija, krikščioniškąja kultūra ir religijotyra, krikščioniškąja pedagogika ir psichologija susijusią problematiką, šaltinių publikacijos, kritiniai krikščioniškųjų tekstų vertimai, leidinių recenzijos, kronika.
Vatikano informacijos tarnyba
Svetainėje skelbiamas Vatikano informacijos tarnybos biuletenis, informacija apie kardinolų konsistorijas, popiežiaus apaštališkąsias keliones.