= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomentų bazė, tarp temų - edukologija, suaugusiųjų mokymas, aukštasis mokslas, nuotolinis mokymasis ir kt.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − psichologija, edukologija, mokymas, švietimo lyderystė ir kt.
EBSCO eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomentų bazė, tarp temų – edukologija, švietimo technologijos ir naujovės, tyrimai švietimo srityse, nuotolinis mokymas ir kt.
Education Source (EBSCO)
Duomenų bazės knygose, žurnaluose, konferencijų medžiagoje ir kt. − tekstai apie visus švietimo lygius nuo ankstyvos vaikystės iki aukštojo mokslo, įskaitant daugiakalbį švietimą, sveikatos edukologiją.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − švietimas, mokymas, psichologija, švietimo technologijos ir kt.
JSTOR Collections
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – švietimas, nuotolinis mokymas, aukštasis mokslas ir kt. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
OECD iLibrary
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – edukologija, aukštasis ir profesinis mokymas, mokymų inovacijos, statistika.
Springer eBooks Collections (Education Collection)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − tekstai apie mokymą nuo ankstyvos vaikystės iki aukštojo mokslo, apie nuotolinį mokymą, dirbtinį intelektą ir kt.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – edukologija, mokymo psichologija, nuotolinis mokymas, technologijų naujovės ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – edukologijos studijos, nuotolinis mokymas, švietimo vadyba ir kt.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas
Daugiatemė duomentų bazė, tarp temų - edukologija, suaugusiųjų mokymas, aukštasis mokslas, nuotolinis mokymasis ir kt.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − psichologija, edukologija, mokymas, švietimo lyderystė ir kt.
EBSCO eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomentų bazė, tarp temų – edukologija, švietimo technologijos ir naujovės, tyrimai švietimo srityse, nuotolinis mokymas ir kt.
Education Source (EBSCO)
Duomenų bazės knygose, žurnaluose, konferencijų medžiagoje ir kt. − tekstai apie visus švietimo lygius nuo ankstyvos vaikystės iki aukštojo mokslo, įskaitant daugiakalbį švietimą, sveikatos edukologiją.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − švietimas, mokymas, psichologija, švietimo technologijos ir kt.
JSTOR Collections
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – švietimas, nuotolinis mokymas, aukštasis mokslas ir kt. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
OECD iLibrary
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – edukologija, aukštasis ir profesinis mokymas, mokymų inovacijos, statistika.
Springer eBooks Collections (Education Collection)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − tekstai apie mokymą nuo ankstyvos vaikystės iki aukštojo mokslo, apie nuotolinį mokymą, dirbtinį intelektą ir kt.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – edukologija, mokymo psichologija, nuotolinis mokymas, technologijų naujovės ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – edukologijos studijos, nuotolinis mokymas, švietimo vadyba ir kt.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
ERIC (EBSCO)
Bibliografinė duomenų bazė, suteikianti prieigą prie edukologinės literatūros ir tyrimų. Dalis išteklių yra atviros prieigos.
NDLTD (The Networked Digital Library of Theses and Dissertations)
Tarptautinė organizacija, kurios tikslas – skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) priėmimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje – daugiau negu 475 tūkst. darbų iš edukologijos srities.
Teacher Reference Center (EBSCO)
Bibliografinė mokslinių tyrimų duomenų bazė, skirta mokytojams. Joje pateikiamos straipsnių santraukos edukologijos tema iš daugiau negu 230 recenzuojamų žurnalų.
Bibliografinė duomenų bazė, suteikianti prieigą prie edukologinės literatūros ir tyrimų. Dalis išteklių yra atviros prieigos.
NDLTD (The Networked Digital Library of Theses and Dissertations)
Tarptautinė organizacija, kurios tikslas – skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) priėmimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje – daugiau negu 475 tūkst. darbų iš edukologijos srities.
Teacher Reference Center (EBSCO)
Bibliografinė mokslinių tyrimų duomenų bazė, skirta mokytojams. Joje pateikiamos straipsnių santraukos edukologijos tema iš daugiau negu 230 recenzuojamų žurnalų.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Base (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Duomenų talpyklų registras. Įvairių mokslo sričių recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Įvairių mokslo sričių žurnalų katalogas.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Duomenų talpyklų registras. Įvairių mokslo sričių recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
EDTECH (H-Net Network on educational technology)
EDTECH tinklas suteikia daug informacijos apie ateities technologijų naudojimą švietimo srityje. Akademinių knygų leidėjų katalogai, daugialypės terpės medžiaga, diskusijos, pranešimai ir kt.
Nacionalinė švietimo agentūra
Agentūra veikia švietimo valdymo srityje, įgyvendindama švietimo politiką pagal nustatytus veiklos tikslus, atlieka ugdymo turinio įgyvendinimo ir švietimo pagalbos organizavimo stebėseną, vertina ugdymo turinio pokyčius.
OECD: Education
Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija renka didelius tarptautinius duomenis tokiose srityse kaip studentų rezultatai, mokymo praktika ir švietimą formuojančios tendencijos, siekdama padėti vyriausybėms visame pasaulyje plėtoti ir įgyvendinti švietimo politiką.
Pedagogika
VDU tarptautinis periodinis mokslo darbų žurnalas, kuriame analizuojami švietimo sistemos ir ugdymo(si) proceso probleminiai klausimai, ugdymo(si) praktiką transformuojantys veiksniai ir procesai, eduko gijos mokslo rezultatų taikymo praktikoje empirinių tyrimų duomenys. Žurnale publikuojami ne tik mokslo straipsniai, bet ir monografijų, apgintų disertacijų recenzijos, konferencijų apžvalgos, diskusinės publikacijos.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
Švietimo portalas
Vadovėliai, skaitmeninės mokymo priemonės, aplinkos ir įrankiai, metodinė medžiaga. Dalis leidinių turi atvirąją prieigą.
EDTECH tinklas suteikia daug informacijos apie ateities technologijų naudojimą švietimo srityje. Akademinių knygų leidėjų katalogai, daugialypės terpės medžiaga, diskusijos, pranešimai ir kt.
Nacionalinė švietimo agentūra
Agentūra veikia švietimo valdymo srityje, įgyvendindama švietimo politiką pagal nustatytus veiklos tikslus, atlieka ugdymo turinio įgyvendinimo ir švietimo pagalbos organizavimo stebėseną, vertina ugdymo turinio pokyčius.
OECD: Education
Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija renka didelius tarptautinius duomenis tokiose srityse kaip studentų rezultatai, mokymo praktika ir švietimą formuojančios tendencijos, siekdama padėti vyriausybėms visame pasaulyje plėtoti ir įgyvendinti švietimo politiką.
Pedagogika
VDU tarptautinis periodinis mokslo darbų žurnalas, kuriame analizuojami švietimo sistemos ir ugdymo(si) proceso probleminiai klausimai, ugdymo(si) praktiką transformuojantys veiksniai ir procesai, eduko gijos mokslo rezultatų taikymo praktikoje empirinių tyrimų duomenys. Žurnale publikuojami ne tik mokslo straipsniai, bet ir monografijų, apgintų disertacijų recenzijos, konferencijų apžvalgos, diskusinės publikacijos.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
Švietimo portalas
Vadovėliai, skaitmeninės mokymo priemonės, aplinkos ir įrankiai, metodinė medžiaga. Dalis leidinių turi atvirąją prieigą.