- Pradžia
- Duomenų bazės
- Knygos. E. knygos
- Žurnalai. Laikraščiai
- Informaciniai leidiniai
- Disertacijos
- Duomenys
- Paieškos sistemos
- Kiti ištekliai
Žemės ūkio akademijos biblioteka
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
ilma.marcinkeviciene@vdu.lt
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
ilma.marcinkeviciene@vdu.lt
Baigiamieji studijų darbai rengiami pagal APA(American Psychological Association) citavimo stilių.
GDI (Generatyvinis dirbtinis intelektas) įrankio sugeneruoto teksto panaudojimo aprašymas pagal APA citavimo stilių.
GDI (Generatyvinis dirbtinis intelektas) įrankio sugeneruoto teksto panaudojimo aprašymas pagal APA citavimo stilių.
Virtualioje bibliotekoje galima ieškoti išteklių bibliotekos kataloge, Mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose.
 Mokslo asistentas VB |
DI įrankis, kuris naudoja didelės apimties kalbos modelius (LLM). Leidžia tyrinėti akademinį turinį, analizuoja didelę dalį Virtualiojoje bibliotekoje indeksuotų informacijos išteklių ir parenka penkis dokumentus, kurie gali būti naudingiausi. Daugiau informacijos rasite čia. |
DI kalbos modelis, kuris pagal užklausas generuoja į žmogaus kalbą panašius atsakymus. Gali būti naudojamas mokomosios medžiagos kūrimui, mokymo proceso individualizavimui, studentų kritinio mąstymo ugdymui. Nemokama versija turi apribojimus (pavyzdžiui, ribotos DALL-E – teksto vertimo į paveikslėlius DI modelio – funkcijos), o mokamoje versijoje suteikiama prieiga prie naujausių ir galingesnių modelių (pavyzdžiui, GPT-5 Pro), greičiau generuojami atsakymai. |
|
DI tyrimų asistentas, padedantis apžvelgti literatūrą ir akademinius darbus, sisteminti duomenis, automatizuoti straipsnių atrinkimą ir duomenų ištraukimą. Nemokamoje versijoje suteikiama neribota paieška, santraukų ir ataskaitų pateikimas (iki 4 dokumentų vienu metu), o mokamose „Plus“ / „Pro“ versijose santraukų skaičius išauga iki 8 dokumentų vienu metu, taip pat suteikiamas neribotas duomenų lentelių eksportavimas į CSV/BIB/RIS formatus, išsamesnės dokumentų peržiūros ir pranešimai su naujausia informacija apie pasirinkto temos lauko tyrimus. |
|
 Gemini |
DI kalbos modelis, kuris pagal užklausas generuoja į žmogaus kalbą panašius atsakymus. „Deep Research“ leidžia peržvelgti svetaines, analizuoti informaciją ir kurti išsamias ataskaitas, o „Gemini Live“ – kurti mokymosi planus, temų santraukas, praktikuotis pristatymus. Mokamose versijose „Google AI Pro“ ir „Google AI Ultra“ suteikiama prieiga prie galingesnio modelio „2.5 Pro“, tikslesnės ir operatyvesnės „Deep Research“, vaizdo įrašų generavimo su „Veo 3“, daugiau galimybių su „NotebookLM“ tyrimų ir rašymo padėjėju. |
 Keenious |
DI akademinių tyrimų įrankis, skirtas padėti studentams ir tyrėjams rasti mokslinę literatūrą. Analizuoja įkeltą dokumentą ir, taikydamas tarpdisciplininius metodus, rekomenduoja panašius ar susijusius mokslinius straipsnius. Pasiekiama daugiau nei 250 mln. akademinių darbų. Nemokamoje versijoje suteikiama prieiga prie visų paieškos rezultatų, neriboti pokalbiai, o mokamoje versijoje visavertė prieiga suteikiama su universiteto ar organizacijos licencija (prieiga studentams / darbuotojams, sąsaja su bibliotekos ištekliais, siūlomi mokymai ir internetiniai seminarai). |
Įrankis, skirtas mokslinės literatūros tyrimams. Sukuria vizualų akademinės literatūros žemėlapį, randa susijusius šaltinius pasirinktoje temoje iš daugiau nei 270 mln. išteklių. Nemokamoje versijoje suteikiama prieiga prie paprastosios paieškos, iki 20 užklausų, 2 vizualūs žemėlapiai, o mokamose „Pro“ ir „Teams“ versijose – išplėstinė paieška, neribojamas analizuojamų straipsnių ir vizualių žemėlapių skaičius. |
|
 Perplexity |
DI paieškos variklis ir pokalbių robotas. Pateikia nuorodas į atsakymui naudotus šaltinius ir susijusius teminius klausimus. Nemokamoje versijoje prieinama paprastoji paieška, ribotos „Pro“ ir failų įkėlimo funkcijos (iki 3 failų per dieną), o mokamoje versijoje – prieiga prie galingesnių DI modelių, neribotas vizualų generavimas, failų įkėlimas ir analizė. |
 Research Rabbit |
DI įrankis akademiniams tyrimams ir literatūros apžvalgai. Kategorizuoja akademinius darbus į temines skiltis (kolekcijas), kuria interaktyvų vizualinį žemėlapį pagal pasirinktą temą, darbų citavimo tendencingumą. Visos prieinamos funkcijos yra nemokamos. |
 SciSpace |
DI asistentas, padedantis valdyti, rašyti ir publikuoti akademinius darbus, analizuoti ir vizualizuoti duomenis, kurti svetainę ar prezentaciją. Nemokamoje versijoje prieinama iki 30 užklausų peržiūrų, 5 bibliografinių sąrašų atsisiuntimas, siūlymai ir integruotas rašybos tikrinimas, o mokamos versijos „Researcher“ ir „Teams“ siūlo neribotas užklausas ir atsisiuntimus, saugumą ir operatyvesnę pagalbą. |
DI platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir suprasti mokslinių tyrimų straipsnius, naudojant išmaniąsias citatas. Galima įvertinti mokslinių straipsnių patikimumą ir poveikį, atrasti svarbių ir prieštaringų įrodymų, pagerinti savo tyrimų rezultatus. Nemokamoje versijoje prieinama DI asistento funkcija, visatekstė paieška, citavimo ataskaitos, o mokamoje – visavertė prieiga suteikiama su universiteto ar organizacijos licencija (galingesni DI modeliai ir jų galimybės, duomenų eksportavimas ir analizė, aukštesnis saugumo ir konfidencialumo lygis). |
|
 Semantic Scholar |
DI akademinių tyrimų paieškos variklis, naudojantis mašininį mokymąsi nustatant mokslinių straipsnių ryšius, svarbą ir pagrindines išvadas. Visos prieinamos funkcijos yra nemokamos. |
= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė. Leidžiama tekstų ir duomenų gavyba (TMD) mokslinių tyrimų tikslais. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė. Leidyklos Elsevier elektroninės knygos. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
EBSCO eBooks Academic Complete
Daugiatemė duomenų bazė. Papildomai įsigytų el. knygų sąrašas.
EBSCO eBooks Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė.
MDPI
Daugiatemė duomenų bazė.
OECD iLibrary
Daugiatemė duomenų bazė.
Online Books Page
Daugiatemės viso teksto e. knygos. Suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos el. knygų.
Open Science
Daugiatemė duomenų bazė.
Project Gutenberg
Daugiatemė duomenų bazė.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojami žurnalai ir elektroninės knygos. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Springer Open Access Journals
Daugiatemė duomenų bazė.
Taylor&Francis
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų.
VGTU leidžiami žurnalai yra atviros prieigos ir prieinami adresu http://journals.vgtu.lt/
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė. Leidžiama tekstų ir duomenų gavyba (TMD) mokslinių tyrimų tikslais. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė. Leidyklos Elsevier elektroninės knygos. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
EBSCO eBooks Academic Complete
Daugiatemė duomenų bazė. Papildomai įsigytų el. knygų sąrašas.
EBSCO eBooks Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė.
MDPI
Daugiatemė duomenų bazė.
OECD iLibrary
Daugiatemė duomenų bazė.
Online Books Page
Daugiatemės viso teksto e. knygos. Suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos el. knygų.
Open Science
Daugiatemė duomenų bazė.
Project Gutenberg
Daugiatemė duomenų bazė.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojami žurnalai ir elektroninės knygos. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Springer Open Access Journals
Daugiatemė duomenų bazė.
Taylor&Francis
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų.
VGTU leidžiami žurnalai yra atviros prieigos ir prieinami adresu http://journals.vgtu.lt/
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
KTU leidyklos elektroninės knygos
Elektroninės knygos: vadovėliai ir kt. mokomosios priemonės bei mokslo studijos lietuvių kalba. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.
VilniausTech elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Daugiatemės visatekstės el. knygos.
Online library of open access books (OAPEN)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Google Books
El. knygų paieškos sistema.
Elektroninės knygos: vadovėliai ir kt. mokomosios priemonės bei mokslo studijos lietuvių kalba. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.
VilniausTech elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Daugiatemės visatekstės el. knygos.
Online library of open access books (OAPEN)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Google Books
El. knygų paieškos sistema.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Žurnalai VDU mokslo valdymo sistemoje
Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba e. paštu db@bibl.vdu.lt (rašyti iš Universiteto el. pašto).
Valstybė
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
Elektroninis laikraštis. Prieiga skirta VDU bendruomenės nariams, susikūrusiems ir užsiregistravusiems asmeninę paskyrą instituciniais el. paštais, kurių pabaiga @vdu.lt, @stud.vdu.lt
Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba e. paštu db@bibl.vdu.lt (rašyti iš Universiteto el. pašto).
Valstybė
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
Elektroninis laikraštis. Prieiga skirta VDU bendruomenės nariams, susikūrusiems ir užsiregistravusiems asmeninę paskyrą instituciniais el. paštais, kurių pabaiga @vdu.lt, @stud.vdu.lt
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Accounting, Business Studies and Economics Dictionary
Buhalterijos, verslo ir ekonomikos terminų žodynas.
Britannica Academic
Universali duomenų bazė, kurią sudaro Encyclopaedia Britannica ir MerriamWebster's Collegiate Dictionary and Thesaurus el. versijos.
Britannica Online
Enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius
Buhalterijos, verslo ir ekonomikos terminų žodynas.
Britannica Academic
Universali duomenų bazė, kurią sudaro Encyclopaedia Britannica ir MerriamWebster's Collegiate Dictionary and Thesaurus el. versijos.
Britannica Online
Enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
CORE
Didžiausia pasaulyje atviros prieigos tyrimų dokumentų kolekcija.
Eurostat
ES statistikos duomenų bazė.
FAOSTAT
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.
Didžiausia pasaulyje atviros prieigos tyrimų dokumentų kolekcija.
Eurostat
ES statistikos duomenų bazė.
FAOSTAT
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Google Scholar
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
ScienceResearch.com
E. knygų ir e. žurnalų paieškos sistema.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Google Scholar
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
ScienceResearch.com
E. knygų ir e. žurnalų paieškos sistema.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
AgEcon Search: Research in Agricultural and Applied Economics Atvirosios prieigos talpykla, kurioje pateikiama mokslinė literatūra žemės ūkio ir taikomosios ekonomikos temomis.
AIMS Agricultural Information Management Standards
Žemės ūkio informacijos valdymo standartai, priemonės ir metodikos.
Europos Komisijos interneto svetainė
Oficiali Europos Sąjungos interneto svetainė.
FAO
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO).
INFOLEX. Teisės aktai
Lietuvos Respublikos teisės aktai. Prieiga su slaptažodžiais V. Biržiškos, L. Donskio, M. Romerio, Švietimo ir Žemės ūkio akademijų bibliotekose. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje. Duomenys apie paskelbtas patentų paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus.
Lietuvos socialinių mokslų centro Ekonomikos ir kaimo vystymo institutas
Viena iš mokslinės veiklos sričių - Lietuvos žemės ir maisto ūkio ekonomika ir politika.
Lietuvos standartizacijos departamento standartų katalogas
Lietuvos standartų elektroninės versijos.
WolframAlpha
Semantinė skaičiuojamoji paieška.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, ekonomikos plėtra ir žmonijos vystymusi, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.
Atvirosios prieigos talpykla, kurioje pateikiama mokslinė literatūra žemės ūkio ir taikomosios ekonomikos temomis.AIMS Agricultural Information Management Standards
Žemės ūkio informacijos valdymo standartai, priemonės ir metodikos.
Europos Komisijos interneto svetainė
Oficiali Europos Sąjungos interneto svetainė.
FAO
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO).
INFOLEX. Teisės aktai
Lietuvos Respublikos teisės aktai. Prieiga su slaptažodžiais V. Biržiškos, L. Donskio, M. Romerio, Švietimo ir Žemės ūkio akademijų bibliotekose. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje. Duomenys apie paskelbtas patentų paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus.
Lietuvos socialinių mokslų centro Ekonomikos ir kaimo vystymo institutas
Viena iš mokslinės veiklos sričių - Lietuvos žemės ir maisto ūkio ekonomika ir politika.
Lietuvos standartizacijos departamento standartų katalogas
Lietuvos standartų elektroninės versijos.
WolframAlpha
Semantinė skaičiuojamoji paieška.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, ekonomikos plėtra ir žmonijos vystymusi, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.