= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos. Sąrašas
Daugiatemė knygų kolekcija, tarp temų − komunikacija.
eBook Academic Collection (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
eBook Open Access Collection (EBSCO)
Atviros prieigos duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
ebooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − viešieji ryšiai, žurnalistika, žiniasklaida, komunikacija.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, žurnalistika, žiniasklaida. Prenumeruojamų žurnalų sąrašai.
Knowledge Unlatched 
Atvirosios prieigos visatekstės elektroninės knygos, tarp temų − komunikacija, žurnalistika, žiniasklaida.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė duomenų bazė, apimanti humanitarinių bei socialinių mokslų tyrimus, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, žurnalistika, žiniasklaida.
MRU leidyklos elektroninės knygos
Vadovėliai, mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų − komunikacija.
Newspaper Source (EBSCO)
JAV ir kt. valstybių laikraščių straipsnių, TV ir radijo naujienų duomenų bazė.
OAPEN Library
Humanitarinių ir socialinių mokslų akademinės knygos, tarp temų − žiniasklaida, saugumas.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žiniasklaida, žurnalistika, komunikacija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − viešieji ryšiai, žurnalistika, komunikacija.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, žurnalistika, žiniasklaida. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Vilniaus universiteto leidyklos elektroninės knygos
Vadovėliai, mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų − komunikacija. Jungtis pagal instrukciją.
VILNIUS TECH elektroninės knygos
Monografijos, mokomosios priemonės, vadovėliai. Tarp temų - komunikacija. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, žurnalistika. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos. Sąrašas
Daugiatemė knygų kolekcija, tarp temų − komunikacija.
eBook Academic Collection (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
eBook Open Access Collection (EBSCO)
Atviros prieigos duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
ebooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − viešieji ryšiai, žurnalistika, žiniasklaida, komunikacija.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, žurnalistika, žiniasklaida. Prenumeruojamų žurnalų sąrašai.
Knowledge Unlatched
Atvirosios prieigos visatekstės elektroninės knygos, tarp temų − komunikacija, žurnalistika, žiniasklaida.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė duomenų bazė, apimanti humanitarinių bei socialinių mokslų tyrimus, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, žurnalistika, žiniasklaida.
MRU leidyklos elektroninės knygos
Vadovėliai, mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų − komunikacija.
Newspaper Source (EBSCO)
JAV ir kt. valstybių laikraščių straipsnių, TV ir radijo naujienų duomenų bazė.
OAPEN Library
Humanitarinių ir socialinių mokslų akademinės knygos, tarp temų − žiniasklaida, saugumas.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žiniasklaida, žurnalistika, komunikacija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − viešieji ryšiai, žurnalistika, komunikacija.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, žurnalistika, žiniasklaida. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Vilniaus universiteto leidyklos elektroninės knygos
Vadovėliai, mokomosios priemonės bei monografijos lietuvių kalba, tarp temų − komunikacija. Jungtis pagal instrukciją.
VILNIUS TECH elektroninės knygos
Monografijos, mokomosios priemonės, vadovėliai. Tarp temų - komunikacija. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − komunikacija, žurnalistika. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Britannica Online
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija anglų kalba.
Encyclopedia.com
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija.
Meriam-webster.com
Bendro pobūdžio virtualus žodynas anglų kalba.
Raštija.lt
Integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių informacinė sistema.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
„Visuotinės lietuvių enciklopedijos“(VLE) suskaitmeninta bandomoji versija.
WordReference.com
Daugiakalbis žodynas.
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija anglų kalba.
Encyclopedia.com
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija.
Meriam-webster.com
Bendro pobūdžio virtualus žodynas anglų kalba.
Raštija.lt
Integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių informacinė sistema.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
„Visuotinės lietuvių enciklopedijos“(VLE) suskaitmeninta bandomoji versija.
WordReference.com
Daugiakalbis žodynas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Atvirosios prieigos e.mokslinių išteklių paieškos sistema.
CORE
Atvirosios prieigos mokslinės informacijos šaltinių paieškos sistema.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas. Jame yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Įvairių mokslo sričių elektroninių žurnalų katalogas.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka eLABa
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Books
E. knygų paieškos sistema. Galima dalinė knygų peržiūra pagal raktinį žodį.
Google Scholar
Paieškos recenzuojamuose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose sistema. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių. Dalis šaltinių − visateksčiai.
iBiblioteka
Lietuvos bibliotekų informacinė sistema, vienijanti daugiau kaip 1 200 LIBIS bibliotekų, kurioje galima surasti daugiau nei 10 mln. skirtingų išteklių: knygų, periodinių leidinių, vaizdo ir garso įrašų, žemėlapių, elektroninių leidinių ir kt.
Open Access Theses and Dissertations (OATD)
Tezių ir disertacijų paieškos sistema.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
Atvirosios prieigos e.mokslinių išteklių paieškos sistema.
CORE
Atvirosios prieigos mokslinės informacijos šaltinių paieškos sistema.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas. Jame yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Įvairių mokslo sričių elektroninių žurnalų katalogas.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka eLABa
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Books
E. knygų paieškos sistema. Galima dalinė knygų peržiūra pagal raktinį žodį.
Google Scholar
Paieškos recenzuojamuose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose sistema. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių. Dalis šaltinių − visateksčiai.
iBiblioteka
Lietuvos bibliotekų informacinė sistema, vienijanti daugiau kaip 1 200 LIBIS bibliotekų, kurioje galima surasti daugiau nei 10 mln. skirtingų išteklių: knygų, periodinių leidinių, vaizdo ir garso įrašų, žemėlapių, elektroninių leidinių ir kt.
Open Access Theses and Dissertations (OATD)
Tezių ir disertacijų paieškos sistema.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Bibliografinė Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazė
1994–2002 metais Lietuvoje leistų žurnalų, mokslo darbų, laikraščių, metraščių straipsnių bibliografiniai įrašai.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Mokslinių žurnalų ir mokslo darbų rinkinių duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
Council of Europe Online Resources
Europos Tarybos atvirieji ištekliai įvairiomis temomis.
Data.europa.eu
Oficiali Europos Sąjungos duomenų svetainė.
DIACOMET
ES finansuojamo „Europos horizonto“ projekto „Pilietinio atsparumo ir dalyvavimo gebėjimų stiprinimo skatinimas: dialoginės komunikacijos etika ir atskaitomybė“ internetinė svetainė.
DIGIRES
Baltijos skaitmeninio atsparumo tyrimų centro internetinė svetainė.
EBSCO Open Dissertations
Atvirosios prieigos e. disertacijos.
Electronic Journals Library
E. žurnalų biblioteka, tarp temų − žurnalistika.
ePaveldas 
Lietuvos bibliotekų, archyvų ir muziejų suskaitmenintų kultūros paveldo objektų duomenų bankas.
The Euromedia Research Group (EMRG)
Informacija Europos žiniasklaidos politikos klausimais.
Europeana 
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų.
EUROPE DIRECT
Europos Sąjungos informacijos centrų tinklas. Įvairiapusės žinios apie ES istoriją, veiklą ir kt.
Europos Sąjungos leidiniai
Europos Sąjungos duomenų bazė su skaitmenine prieiga prie ES institucijų visų oficialių ES dokumentų registro bei ES atvirųjų duomenų portalo. Čia galima rasti ES institucijų ir kitų įstaigų ataskaitas, tyrimus, informacinės brošiūras, žurnalus ir kitus leidinius ES valdymo, teisės, saugumo ir gynybos, ekonomikos, užimtumo, finansų ir kitais ES aktualiais klausimais.
Europos socialinis tyrimas (EST)
Kas du metus vykstanti mokslinė tarptautinė apklausa apie skirtingų šalių gyventojų požiūrius, įsitikinimus ir elgseną.
Eurostat
Europos Sąjungos statistikos tarnyba.
Information & Media
Deimantinės atvirosios prieigos žurnalas. Jame rasite mokslinius straipsnius informacijos ir komunikacijos mokslų tema.
Internet Archive
Pasaulinė skaitmeninė biblioteka, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida. Užsiregistravusieji vartotojai gali parsisiųsti knygas skaitymui namuose 14 dienų.
Kanopy
Vaizdo transliacijų platforma. Tarp filmų temų - žiniasklaida, komunikacija.
Kauno "EUROPE DIRECT" centras
Įvairiapusė informacija apie Europos Sąjungą Kaune.
LiDA
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų archyvas.
Lietuvos laikraščiai internete
Visi Lietuvos laikraščiai vienoje vietoje.
Lietuvos Respublikos Seimo svetainė
Internetinė svetainė, kurioje galima rasti Seimų istoriją, informaciją apie dabartinio Seimo veiklą, ryšius su visuomene, tarptautinius ryšius, teisės aktų informacinę sistemą ir teisės aktų registrą.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Informacija apie Vyriausybės, ministerijų ir įstaigų veiklą.
Nacionalinis kibernetinio saugumo centras
Inerneto apsaugos įrankiai, kibernetinio saugumo pranešimai ir rekomendacijos.
Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras
Naudinga informacija apie nevyriausybines organizacijas: jų veiklas, finansavimą ir įvairius projektus.
Oficialiosios statistikos portalas
Lietuvos oficialių statistinių duomenų sistema.
Online News Association
Ne pelno siekianti narystės organizacija, skirta skaitmeninėje erdvėje dirbantiems žurnalistams.
Oxford University Research Archive (ORA)
Oxfordo universiteto mokslinės produkcijos institucinė talpykla.
Parse.hub
Laisvos prieigos tinklalapių duomenų atrankos įrankis visiems rašantiems baigiamuosius darbus.
POLITICO
Pasaulinės Europoje įkurtos organizacijos svetainė, tarp temų - žiniasklaida, politika.
PQDT Open
Proquest atvirosios prieigos e.disertacijų ir tezių duomenų bazė.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
Suprastimedijas.lt
Svetainė skirta medijų ir informaciniam raštingumui, melagienų ir dezinformacijos atpažinimui.
Thinkchecksubmit
Tarptautinė, tarpsektorinė iniciatyva, kuria siekiama šviesti mokslininkus, skatinti sąžiningumą ir ugdyti pasitikėjimą patikimais tyrimais ir publikacijomis.
UNESCO
Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija.
Visuomenės informavimo etikos komisija
Visuomenės informavimo etikos asociacijos svetainė.
Vision of Humanity
Ekonomikos ir taikos instituto įkurta svetainė taikos, saugumo ir vystymosi perspektyvų tema.
World Economic Forum
Tarptautinė nepriklausoma organizacija, vienijanti politikos, ekonomikos ir kitų sričių pasaulio lyderius.
1994–2002 metais Lietuvoje leistų žurnalų, mokslo darbų, laikraščių, metraščių straipsnių bibliografiniai įrašai.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Mokslinių žurnalų ir mokslo darbų rinkinių duomenų bazė, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida.
Council of Europe Online Resources
Europos Tarybos atvirieji ištekliai įvairiomis temomis.
Data.europa.eu
Oficiali Europos Sąjungos duomenų svetainė.
DIACOMET
ES finansuojamo „Europos horizonto“ projekto „Pilietinio atsparumo ir dalyvavimo gebėjimų stiprinimo skatinimas: dialoginės komunikacijos etika ir atskaitomybė“ internetinė svetainė.
DIGIRES
Baltijos skaitmeninio atsparumo tyrimų centro internetinė svetainė.
EBSCO Open Dissertations
Atvirosios prieigos e. disertacijos.
Electronic Journals Library
E. žurnalų biblioteka, tarp temų − žurnalistika.
ePaveldas
Lietuvos bibliotekų, archyvų ir muziejų suskaitmenintų kultūros paveldo objektų duomenų bankas.
The Euromedia Research Group (EMRG)
Informacija Europos žiniasklaidos politikos klausimais.
Europeana
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų.
EUROPE DIRECT
Europos Sąjungos informacijos centrų tinklas. Įvairiapusės žinios apie ES istoriją, veiklą ir kt.
Europos Sąjungos leidiniai
Europos Sąjungos duomenų bazė su skaitmenine prieiga prie ES institucijų visų oficialių ES dokumentų registro bei ES atvirųjų duomenų portalo. Čia galima rasti ES institucijų ir kitų įstaigų ataskaitas, tyrimus, informacinės brošiūras, žurnalus ir kitus leidinius ES valdymo, teisės, saugumo ir gynybos, ekonomikos, užimtumo, finansų ir kitais ES aktualiais klausimais.
Europos socialinis tyrimas (EST)
Kas du metus vykstanti mokslinė tarptautinė apklausa apie skirtingų šalių gyventojų požiūrius, įsitikinimus ir elgseną.
Eurostat
Europos Sąjungos statistikos tarnyba.
Information & Media
Deimantinės atvirosios prieigos žurnalas. Jame rasite mokslinius straipsnius informacijos ir komunikacijos mokslų tema.
Internet Archive
Pasaulinė skaitmeninė biblioteka, tarp temų − žurnalistika, komunikacija, žiniasklaida. Užsiregistravusieji vartotojai gali parsisiųsti knygas skaitymui namuose 14 dienų.
Kanopy
Vaizdo transliacijų platforma. Tarp filmų temų - žiniasklaida, komunikacija.
Kauno "EUROPE DIRECT" centras
Įvairiapusė informacija apie Europos Sąjungą Kaune.
LiDA
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų archyvas.
Lietuvos laikraščiai internete
Visi Lietuvos laikraščiai vienoje vietoje.
Lietuvos Respublikos Seimo svetainė
Internetinė svetainė, kurioje galima rasti Seimų istoriją, informaciją apie dabartinio Seimo veiklą, ryšius su visuomene, tarptautinius ryšius, teisės aktų informacinę sistemą ir teisės aktų registrą.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Informacija apie Vyriausybės, ministerijų ir įstaigų veiklą.
Nacionalinis kibernetinio saugumo centras
Inerneto apsaugos įrankiai, kibernetinio saugumo pranešimai ir rekomendacijos.
Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras
Naudinga informacija apie nevyriausybines organizacijas: jų veiklas, finansavimą ir įvairius projektus.
Oficialiosios statistikos portalas
Lietuvos oficialių statistinių duomenų sistema.
Online News Association
Ne pelno siekianti narystės organizacija, skirta skaitmeninėje erdvėje dirbantiems žurnalistams.
Oxford University Research Archive (ORA)
Oxfordo universiteto mokslinės produkcijos institucinė talpykla.
Parse.hub
Laisvos prieigos tinklalapių duomenų atrankos įrankis visiems rašantiems baigiamuosius darbus.
POLITICO
Pasaulinės Europoje įkurtos organizacijos svetainė, tarp temų - žiniasklaida, politika.
PQDT Open
Proquest atvirosios prieigos e.disertacijų ir tezių duomenų bazė.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
Suprastimedijas.lt
Svetainė skirta medijų ir informaciniam raštingumui, melagienų ir dezinformacijos atpažinimui.
Thinkchecksubmit
Tarptautinė, tarpsektorinė iniciatyva, kuria siekiama šviesti mokslininkus, skatinti sąžiningumą ir ugdyti pasitikėjimą patikimais tyrimais ir publikacijomis.
UNESCO
Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija.
Visuomenės informavimo etikos komisija
Visuomenės informavimo etikos asociacijos svetainė.
Vision of Humanity
Ekonomikos ir taikos instituto įkurta svetainė taikos, saugumo ir vystymosi perspektyvų tema.
World Economic Forum
Tarptautinė nepriklausoma organizacija, vienijanti politikos, ekonomikos ir kitų sričių pasaulio lyderius.