Vadyba

Leonido Donskio biblioteka
+370 37 327861, 5414

Užsakyti konsultaciją
rita.snieckuviene@vdu.lt

Vadyba
Organizacijos kultūra
Reklamos psichologija
Reklamos vadyba
Sporto verslas

Baigiamieji studijų darbai rengiami pagal
APA citavimo stilių.
 
GDI įrankio sugeneruoto teksto panaudojimo aprašymas pagal   APA citavimo stilių.

= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga

= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga

Academic Search Ultimate (EBSCO)  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.

Business Source Ultimate (EBSCO)    
Knygos įvairiomis vadybos temomis.

Cambridge Core  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamos Humanities and Social Sciences kolekcijos žurnalų sąrašas.

De Gruyter leidyklos elektroninės knygos  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Sąrašas.

Ebook Central (Academic Complete)            
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.

eBooks on ScienceDirect  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.

EBSCO eBook Academic Collection  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.

EBSCO eBook Open Access Collection  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.

Emerald Management eJournals Collection    
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.

HathiTrust Digital Library  
Skaitmeninė biblioteka, jungianti JAV universitetų bibliotekų išteklius.

JSTOR  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.

KTU leidyklos elektroninės knygos   
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų elektroninių knygų  sąrašas.

MasterFILE Premier (EBSCO)       
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.

Newspaper Source (EBSCO)         
JAV ir kt. valstybių laikraščių straipsniai, TV ir radijo naujienos.

Oxford Journals Collection           
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.

Regional Business News (EBSCO)   
JAV verslo žurnalai ir laikraščiai.

SAGE Journals Online    
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.

ScienceDirect      
Leidyklos Elsevier duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojami žurnalai ir elektroninės knygos.

Springer Journals  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.

Taylor & Francis  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.

Vilniaus universiteto leidyklos elektroninės knygos 
Prenumeruojamos tik elektroninės knygos: monografijos, studijų knygos, straipsnių rinkiniai, šaltinių publikacijos ir kt., daugiausia lietuvių kalba. Instrukcija.

Vilnius Tech elektroninės knygos           
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.

Wiley Online Library  
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.

 

= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga

= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga

Naujasis vadovavimas : kaip lyderiaujančios organizacijos griauna nusistovėjusią verslo tvarką
Burkus, D. Eugrimas, 2020.

Sporto vadyba : nuo sportinės veiklos teorinės paradigmos iki savanoriškos veiklos : monografija
Mikalauskas, R., Brusokas, A., Šimkus, A. Kriventa, 2021.

Essentials of organizational behavior
Robbins, S. P., Judge, T. A. Pearson, 2022.

History of management thought : genesis and development from ancient origins to the present day
Marshev, V. I. Springer, 2021.

Personal conflict management : theory and practice
Johnson, A. J., Cionea, I. A., McCorkle, S., Reese, M. Routledge, 2025.

Retailing management
Levy, M., Grewal, D.  McGraw-Hill, 2023.
 
Directory of Open Access Books (DOAB) 
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas. Jame yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.

Google Books 
E. knygų paieškos sistema. 

Online library of open access books (OAPEN) 
Daugiatemės visatekstės e. knygos.

 

= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga

= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga

Žurnalai VDU mokslo valdymo sistemoje  

Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje 

Directory of Open Access Journals (DOAJ)  
Įvairių mokslo sričių elektroninių žurnalų katalogas.

Forbes    
Amerikos verslo žurnalas.

Valstybė   
E. žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
 
Laikraščių straipsnių paieška VDU virtualioje bibliotekoje 

Verslo žinios   
Laikraštis.


 

= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga

= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga

Accounting, Business Studies and Economics Dictionary  
Buhalterijos, verslo ir ekonomikos terminų žodynas.

Britannica Online  
Virtuali enciklopedija.

Dictionary.com 
Virtualus žodynas.

EH.net Encyclopedia 
E. ekonomikos istorijos enciklopedija.

Encyclopedia of Business Case Terms  
Verslo terminų enciklopedija.

Encyclopedia.com  
Virtuali enciklopedija, leidžianti atlikti paiešką virš 200 individualių enciklopedijų ir žinynų.

 

= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga

= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga

Disertacijos ir tezės VDU mokslo valdymo sistemoje (CRIS ETD)  

Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD) 

DART-Europe E-theses Portal  
Europos e. tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti per 800 000 atvirosios prieigos darbų iš 619 universitetų, esančių 28 Europos šalyse.

EBSCO Open Dissertations 
Ši platforma leidžia tyrėjams visame pasaulyje lengviau pasiekti elektronines disertacijų versijas. Duomenų bazėje – daugiau negu 1,5 mln. disertacijų iš įvairių mokslų sričių.

The Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD) 
Tarptautinė tezių ir disertacijų biblioteka (NDLTD) yra tarptautinė organizacija, skirta skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) diegimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje galima rasti disertacijų iš įvairių pasaulio šalių, tame tarpe ir iš Lietuvos.

= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga

= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga

Eurostat      
ES statistikos duomenų bazė.

Hong Kong Baptist University 
Statistika ir duomenys.

IMF Data 
Tarptautinio valiutos fondo finansiniai ir ekonominiai duomenys. 

OECD Data 
OECD (Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija) teikia pasaulinius makroekonominius ir prekybos duomenis. Kai kurios ataskaitos ir duomenys prieinami nemokamai.

Oficialios statistikos portalas 
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.

= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga

= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga

BASE (Bielefeld Academic Search Engine)          
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose, įskaitant tezes. Dalis šaltinių – visateksčiai.

FreeFullPDF  
Atvirosios prieigos mokslinių išteklių paieškos sistema. Tarp temų – vadyba.

Google Scholar 
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, magistro darbuose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Dalis šaltinių – visateksčiai.

Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)   
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos ir studijų baigiamieji darbai.

OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)  
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras. Prieigą gali riboti talpyklos nuostatos, pvz., prieinama intranete.

 

= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga

= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga

EconStor  
Ekonomikos mokslinių publikacijų atvirosios prieigos portalas, tarp temų − vadyba.

europa.eu 
Oficiali Europos Sąjungos interneto svetainė. 

Europos Komisija (EK)  
Oficiali Europos Sąjungos interneto svetainė.

IMF eLibrary  
Tarptautinio valiutos fondo periodiniai leidiniai, knygos, studijos, statistiniai leidiniai makroekonomikos, globalizacijos, prekybos, demografijos, besivystančių rinkų, skurdo mažinimo ir kt. temomis.

Internet Archive     
Pasaulinė skaitmeninė biblioteka, tarp temų − ekonomika ir finansai. Užsiregistravusieji vartotojai gali parsisiųsti knygas skaitymui namuose 14 dienų.

The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)  
Atvirosios prieigos talpyklos e. ištekliai: visateksčiai straipsniai, knygos, ataskaitos, studijos ir kt. 
 
OECD 
Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija. Šiuo metu vienija 38 valstybes.

IFRS Foundation  
Ne pelno siekianti viešojo intereso organizacija, įsteigta sukurti visame pasaulyje pripažintą apskaitos standartų rinkinį.

Lietuvos laisvosios rinkos institutas  
Privati, pelno nesiekianti, nepolitinė organizacija, įsteigta 1990 metais.

Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija 

Lietuvos standartizacijos departamentas 
Teikia informaciją apie Lietuvoje galiojančius standartus, techninius reglamentus ir atitikties įvertinimo procedūrų teisės aktus bei jų projektus Lietuvos institucijoms bei ūkio subjektams.










I