Žemės ūkio akademijos biblioteka
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
ilma.marcinkeviciene@vdu.lt
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
ilma.marcinkeviciene@vdu.lt
= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate (EBSCO) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, inžinerija, matematika, robotika ir kt.
ACM Digital Library
Daugiatemė duomenų bazė, kurioje rasite mokslinės informacijos leidinių informatikos ir matematikos temomis.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – duomenų ir informacijos sistemos, informatika, matematika, programavimas ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, inžinerija, matematika, dirbtinis intelektas ir kt.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, statistika, inžinerija, matematika ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – programavimas, kompiuterių mokslas, tinklalapio dizainas, matematika ir kt.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, inžinerija, matematika, programavimas ir kt.
EBSCO eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, dirbtinis intelektas, inžinerija, matematika, programavimas ir kt.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – taikomoji informatika, inžinerija, matematika ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
FreeComputerBooks.com
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – programavimas, informatika, tinklalapio dizainas, matematika, technikos mokslas ir kt.
FreeTechBooks.com
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, inžinerija, matematika, programavimas ir kt.
getfreeebooks
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, kompiuterių mokslas, inžineriją ir kt.
IEEE Open Access
IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) duomenų bazė, kurioje rasite matematikos, kompiuterių inžinerijos, elektronikos temų.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – technologijos, matematika, informatika, inžinerija ir kt.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, inžinerija, matematika ir kt. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, inžinerija, matematika ir kt.
OnlineProgrammingBooks
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kompiuterių mokslas, programinė įranga, interneto dizainas, mobiliųjų programų kūrimas, duomenų bazės, informacinės technologijos ir kt.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – technologijos, matematika, informatika, inžinerija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, matematika, inžinerija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė žurnalų straipsnių ir knygų duomenų bazė, tarp temų – informatika, matematika, naujausios technologijos, robotika ir kt. Prenumeruojami žurnalai Freedom Collection ir elektroninės knygos.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, statistika, matematika ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, multimedija, statistika, matematika ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, multimedija, programavimas ir kt. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
VilniausTech elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė tarp temų – informatika, multimedija, programavimas, matematika ir kt. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Zentralblatt MATH
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – grynoji ir taikomoji matematika, informatika ir kt.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, inžinerija, matematika, robotika ir kt.
ACM Digital Library
Daugiatemė duomenų bazė, kurioje rasite mokslinės informacijos leidinių informatikos ir matematikos temomis.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – duomenų ir informacijos sistemos, informatika, matematika, programavimas ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, inžinerija, matematika, dirbtinis intelektas ir kt.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, statistika, inžinerija, matematika ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – programavimas, kompiuterių mokslas, tinklalapio dizainas, matematika ir kt.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, inžinerija, matematika, programavimas ir kt.
EBSCO eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, dirbtinis intelektas, inžinerija, matematika, programavimas ir kt.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – taikomoji informatika, inžinerija, matematika ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
FreeComputerBooks.com
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – programavimas, informatika, tinklalapio dizainas, matematika, technikos mokslas ir kt.
FreeTechBooks.com
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, inžinerija, matematika, programavimas ir kt.
getfreeebooks
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, kompiuterių mokslas, inžineriją ir kt.
IEEE Open Access
IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) duomenų bazė, kurioje rasite matematikos, kompiuterių inžinerijos, elektronikos temų.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – technologijos, matematika, informatika, inžinerija ir kt.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, inžinerija, matematika ir kt. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, inžinerija, matematika ir kt.
OnlineProgrammingBooks
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kompiuterių mokslas, programinė įranga, interneto dizainas, mobiliųjų programų kūrimas, duomenų bazės, informacinės technologijos ir kt.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – technologijos, matematika, informatika, inžinerija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatikos mokslai, matematika, inžinerija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė žurnalų straipsnių ir knygų duomenų bazė, tarp temų – informatika, matematika, naujausios technologijos, robotika ir kt. Prenumeruojami žurnalai Freedom Collection ir elektroninės knygos.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, statistika, matematika ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, multimedija, statistika, matematika ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – informatika, multimedija, programavimas ir kt. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
VilniausTech elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė tarp temų – informatika, multimedija, programavimas, matematika ir kt. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Zentralblatt MATH
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – grynoji ir taikomoji matematika, informatika ir kt.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Daugiakalbis informatikos ir matematikos žodynas
Informatikos ir matematikos žodynas įvairiomis kalbomis.
Dictionary.com 
Skaitmeninis žodynas, kuriame pateikiami ir informatikos mokslų terminai.
Encyclopaedia Britannica
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija, kurioje išsamiai pateikiamos visos šiuo metu sukauptos žmonijos žinios.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
„Visuotinės lietuvių enciklopedijos“ suskaitmeninta bandomoji versija, kurioje rasite žodyną, spausdintų tekstų, iliustracijų ir straipsnių. Enciklopedija nuolat pildoma ir atnaujinama.
Informatikos ir matematikos žodynas įvairiomis kalbomis.
Dictionary.com
Skaitmeninis žodynas, kuriame pateikiami ir informatikos mokslų terminai.
Encyclopaedia Britannica
Bendro pobūdžio virtuali enciklopedija, kurioje išsamiai pateikiamos visos šiuo metu sukauptos žmonijos žinios.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
„Visuotinės lietuvių enciklopedijos“ suskaitmeninta bandomoji versija, kurioje rasite žodyną, spausdintų tekstų, iliustracijų ir straipsnių. Enciklopedija nuolat pildoma ir atnaujinama.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas. Šiame kataloge yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos taikomosios informatikos ir matematikos temomis.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Mokslinių leidinių katalogas, tarp temų – informatika, matematika, statistika, robotika ir kt.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema, kurioje rasite el. žurnalų, straipsnių ir kt. informatikos temomis.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories) 
Duomenų talpyklų registras. Įvairių mokslo sričių recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt., tarp temų – informatika, matematika ir kt.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kurioje yra įvairių temų, tarp temų – taikomoji informatika ir matematika.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
DOAB (Directory of Open access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas. Šiame kataloge yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos taikomosios informatikos ir matematikos temomis.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Mokslinių leidinių katalogas, tarp temų – informatika, matematika, statistika, robotika ir kt.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema, kurioje rasite el. žurnalų, straipsnių ir kt. informatikos temomis.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Duomenų talpyklų registras. Įvairių mokslo sričių recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, ataskaitos, daktaro disertacijos ir tezės, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt., tarp temų – informatika, matematika ir kt.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kurioje yra įvairių temų, tarp temų – taikomoji informatika ir matematika.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
arXiv
Teminė talpykla, tarp temų - informatika, kompiuterių mokslas, statistika, matematika, inžinerija ir kt.
Council of Europe Online Resources (New tehnologies/Medias)
Prieiga prie Europos Tarybos atvirųjų išteklių naujų technologijų/medijų tematika.
DART-Europe E-theses Portal
Europos tezių paieškos portalas. Naudojantis šia paieškos sistema, daktaro disertacijų ir magistro darbų galima ieškoti 559 universitetuose iš 28 šalių.
DataCite
Mokslinių tyrimų duomenų talpykla, siekianti užtikrinti mokslinių tyrimų duomenų matomumą ir nuolatinę prieigą prie jų – duomenų rinkiniams suteikiamas nuolatinis skaitmeninis identifikatorius DOI, vykdoma duomenų rinkinių registracija ir užtikrinama jų paieška.
ELibM
Matematikos mokslų informacijos saugykla, kurioje rasite mokslinių publikacijų informatikos temomis.
eWIC Workshops in Computing
Prieiga prie seminarų, konferencijų medžiagos, kurioje rasite informacijos ir apie informatikos mokslus.
Kanopy
Vaizdo transliacijų platforma. Tarp filmų temų – naujausios technologijos, dirbtinis intelektas, statistika ir kt.
National Academic Press
Suteikiama prieiga prie daugiau nei 4000 mokslinių šaltinių internete. Kai kurias knygas PDF formatu galima atsisiųsti nemokamai.
Open Dissertations (EBSCO Publishing)
Atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų.
Oxford University Research Archive (ORA)
Oxfordo universiteto mokslinės produkcijos institucinė talpykla, kurioje rasite monografijas, straipsnius ir studijų baigiamuosius darbus informatikos temomis.
Project Euclid
Informatikos, matematikos, logikos, statistikos ir tikimybių teorijos informaciniai ištekliai, kuriuose rasite 70 proc. mokslinės literatūros, kuri yra laisvai prieinama internete.
Registry of Open Access Repositories ROAR
Registras pateikiantis daugiau nei 1000 nuorodų į įvairias viso pasaulio institucines talpyklas, kuriose yra informacijos apie informatikos sritis.
Science - Future of Lithuania
VilniausTech universiteto leidžiamas el. žurnalas, kuriame rasite straipsnių apie informatiką, matematiką, inžineriją, ekonomiką ir kt.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
Teminė talpykla, tarp temų - informatika, kompiuterių mokslas, statistika, matematika, inžinerija ir kt.
Council of Europe Online Resources (New tehnologies/Medias)
Prieiga prie Europos Tarybos atvirųjų išteklių naujų technologijų/medijų tematika.
DART-Europe E-theses Portal
Europos tezių paieškos portalas. Naudojantis šia paieškos sistema, daktaro disertacijų ir magistro darbų galima ieškoti 559 universitetuose iš 28 šalių.
DataCite
Mokslinių tyrimų duomenų talpykla, siekianti užtikrinti mokslinių tyrimų duomenų matomumą ir nuolatinę prieigą prie jų – duomenų rinkiniams suteikiamas nuolatinis skaitmeninis identifikatorius DOI, vykdoma duomenų rinkinių registracija ir užtikrinama jų paieška.
ELibM
Matematikos mokslų informacijos saugykla, kurioje rasite mokslinių publikacijų informatikos temomis.
eWIC Workshops in Computing
Prieiga prie seminarų, konferencijų medžiagos, kurioje rasite informacijos ir apie informatikos mokslus.
Kanopy
Vaizdo transliacijų platforma. Tarp filmų temų – naujausios technologijos, dirbtinis intelektas, statistika ir kt.
National Academic Press
Suteikiama prieiga prie daugiau nei 4000 mokslinių šaltinių internete. Kai kurias knygas PDF formatu galima atsisiųsti nemokamai.
Open Dissertations (EBSCO Publishing)
Atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų.
Oxford University Research Archive (ORA)
Oxfordo universiteto mokslinės produkcijos institucinė talpykla, kurioje rasite monografijas, straipsnius ir studijų baigiamuosius darbus informatikos temomis.
Project Euclid
Informatikos, matematikos, logikos, statistikos ir tikimybių teorijos informaciniai ištekliai, kuriuose rasite 70 proc. mokslinės literatūros, kuri yra laisvai prieinama internete.
Registry of Open Access Repositories ROAR
Registras pateikiantis daugiau nei 1000 nuorodų į įvairias viso pasaulio institucines talpyklas, kuriose yra informacijos apie informatikos sritis.
Science - Future of Lithuania
VilniausTech universiteto leidžiamas el. žurnalas, kuriame rasite straipsnių apie informatiką, matematiką, inžineriją, ekonomiką ir kt.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.