De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – politikos mokslai, regioninė politika. Knygų sąrašas.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, regioninės studijos, antropologija, Skandinavijos šalių kalbos, Baltijos šalių studijos.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, regioninės studijos, antropologija.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija, kultūrų studijos, regioninės studijos, politika.
VGTU leidyklos e. knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūros studijos. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, regioninės studijos.
Cambridge Core
Humanitariniai, socialiniai mokslai, tarp temų – kultūrų studijos, regioninės studijos, istorija, antropologija. Prenumeruojamos Humanities and Social Sciences kolekcijos žurnalų sąrašas.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Duomenų bazėje - prieiga prie mokslo žurnalų ir mokslo darbų rinkinių įvairiomis temomis, tarp jų – regioninės, kalbų studijos, istorija, politika. Reikalinga registracija. Dalis šaltinių – visateksčiai.
Darnioji daugiakalbystė
Nagrinėjamos kalbų politikos, daugiakalbės kompetencijos tobulinimo, tarpkultūrinio dialogo plėtotės problemos, į daugiakalbystės reiškinį žvelgiama iš įvairių mokslo krypčių bei šakų perspektyvų, įskaitant svetimų kalbų mokymo, sociolingvistikos ir kt.
Folklore: Electronic Journal of Folklore
Įvairių šalių folkloro ir lyginamieji mitologiniai tyrimai, kultūrinės antropologijos ir susijusių sričių tyrimai.
International Journal of Area Studies / Regioninės studijos
Regioninėms studijos iš humanitarinių ir socialinių mokslų perspektyvos. Vienas jo numeris per metus buvo skirtas konkrečiam regionui (Artimiesiems Rytams, Pietų Azijai, Rytų Azijai, Užsachario Afrikai ir Šiaurės Europai), o kitas formuotas transregioniniu principu. Žurnalas leistas 2006–2017 m.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų, regioninės studijos, Skandinavijos ir Baltijos šalių studijos, politika, migracija. Prenumeruojamos kolekcijos „Arts & Sciences I, II, III, IV“. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, Skandinavijos šalių studijos, socialinė antropologija, politika, migracija.
Oikos: lietuvių migracijos ir diasporos studijos
Pasaulio lietuvybės, lietuvių migracijos ir emigracijos problemų bei su tuo susijusios politikos analizė, išeivijos istorijos ir kultūros tyrinėjimai, populiarinimas ir sklaida.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – istorija, kultūra. Prenumeruojamų 280 žurnalų sąrašas.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, etninės studijos, kalba, politika, regioninės studijos. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų, regioninės studijos, kalba, politikos mokslai, istorija. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kalbų ir kultūrų, regioninės studijos ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kultūrų studijos, Skandinavijos šalių kalbos, istorija, politika, migracija. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kalbų ir kultūrų, regioninės studijos, politika, daugiakalbystė, kalbos mokymasis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – kalbų ir kultūrų studijos, istorija, politika. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Danish Online Dictionary
Danų kalbos interaktyvus žodynas
Islandic-English Dictionary
Senosios norvegų-islandų prozos tekstų žodynas.
Nordic Dictionaries
Internetiniai žodynai daugeliu Šiaurės šalių kalbų.
Norvegian Online Dictionary
Norvegų kalbos interaktyvus žodynas.
Swedish Online Dictionary
Švedų kalbos interaktyvus žodynas.
VDU CRIS
VDU Mokslo valdymo sistemos ETD posistemėje – Universiteto bendruomenės mokslinės publikacijos ir magistro tezės bei daktaro disertacijos.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa) ETD
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai.
DART-Europe E-theses Portal
Europos e. tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje – per 800 000 darbų iš 619 universitetų, esančių 28 Europos šalyse. Tarp temų – daugiakalbystė, regioninės, kultūrų studijos.
NDLTD (Networked Digital Library of Theses and Disertations)
Tarptautinė e. tezių ir disertacijų duomenų bazė. Tarp temų – regioninės, kultūrų studijos, daugiakalbystė.
Open Access Theses and Dissertations
Tarptautinė e. tezių ir disertacijų duomenų bazė. Tarp temų – regioninės, kultūrų studijos, daugiakalbystė.
Open Dissertations (EBSCO Publishing)
Duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, disertacijos, studijų baigiamieji darbai. Dalis išteklių turi embargo laikotarpį.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė bibliografinių įrašų, santraukų ir visateksčių dokumentų bazė, apimanti humanitarinių bei socialinių mokslų tyrimus, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis. Tarp temų – istorija, politikos mokslai, kultūros studijos, regioninės studijos, politika.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Institucinių talpyklų registras, tarp temų – regioninės, kultūros studijos, politika, migracija. Prieigą gali riboti talpyklos nuostatos, pvz., prieinama intranete.
SwePub
Švedijos universitetų publikacijos: knygos, jų dalys, straipsniai, apžvalgos, konferecijų pranešimai, disertacijos ir kt. Dalis išteklių – pilnateksčiai.
Baltnexus
Tarptautinis lituanistikos ir baltistikos mokslininkų tinklas, kurio tikslas – suintensyvinti pasaulio lituanistų ir baltistų mokslinę komunikaciją ir bendradarbiavimą. Svetainėje yra prieigų prie publikacijų ir žurnalų. Taip pat šioje svetainėje skelbiama informacija apie projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ veiklas (edukacinius renginius, kursus, mokyklas, konferencijas, seminarus ir kt.).
H-Skand
Skandinavijos šalių istorijos ir kultūros tyrimai, diskusijos įvairiomis mokslo ir mokymo temomis, susijusiomis su skandinavų kalbomis.
VDU CRIS
VDU mokslo valdymo sistema, kurioje kaupiami Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, studijų baigiamieji darbai.
VDU virtuali biblioteka
Integrali vieno langelio principo paieškos sistema, leidžianti ieškoti VDU bibliotekos kataloge, VDU mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, Lietuvos akademinėje bibliotekoje (eLABa) ir pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose.
VDU bibliotekos katalogas
Knygos, periodiniai leidiniai, žemėlapiai, rankraščiai, natos, garso ir vaizdo įrašai, reti ir seni, e. dokumentai ir kt.
VDU bibliotekos Studijų literatūros katalogas
Informacijos ištekliai, rekomenduojami studijų dalykams. Paiešką galima atlikti pagal temą, dalyko pavadinimą ir kodą.
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose. Tarp temų – regioninės studijos, Skandinavijos šalių kultūros studijos, Baltijos šalių studijos, daugiakalbystė, kalbų studijos, politikos mokslai.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Įvairių mokslo sričių e. ištekliai, tarp temų – daugiakalbystė, kultūros studijos, antropologija, politika, migracija. Jame yra ir Vytauto Didžiojo universiteto knygų.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemis mokslinių žurnalų katalogas, tarp temų – regioninės, kultūrų studijos, antropologija, Baltijos šalių kalbos.
EuroDocs
Nuorodos į Europos politinės, ekonominės, socialinės ir kultūros istorijos dokumentus.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema. Tarp temų – regioninės studijos, Skandinavijos ir Baltijos šalių studijos, politika.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, magistrų darbuose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių.
The World Bank Open Knowledge Repository
Talpykloje – e. ištekliai: straipsniai, knygos, ataskaitos, studijos ir kt. Tarp temų – kultūros studijos.
Council of the Baltic Sea States
Baltijos jūros valstybių taryba yra politinis regioninio tarpvyriausybinio bendradarbiavimo forumas. Tarybos nariai – vienuolika Baltijos jūros regiono valstybių ir Europos Komisijos: Danija, Estija, Suomija, Vokietija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Lenkija, Rusija, Švedija ir Europos Sąjungos atstovas.
EUNIC (European Union National Institutes for Culture)
Europos nacionalinių kultūros institutų tinklas, turintis 36 narius iš visų 28 ES valstybių narių ir biurų daugiau nei 150 šalių. EUNIC nariai dirba menų, kalbų, jaunimo, švietimo, mokslo, visuomenės, kultūrų dialogo ir plėtros srityse.
European Institute for Comparative Cultural Research
„ERICarts“ institutai yra nepriklausoma organizacija, vykdanti lyginamuosius kultūros tyrimus ir kultūros politikos stebėseną. Bendradarbiaujama su ekspertais iš daugiau nei 40 Europos šalių.
Skandinavijos studijų pažangos draugija (SASS)
Akademinė asociacija, vienijanti viso pasaulio mokslininkus, institucijas ir pavienius asmenis, kurie domisi Šiaurės regionų istorija, kalba ir kultūra.
InCites Benchmarking & Analytics (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis
InCites Journals and Highly Cited Data (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis
Web of Science (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti „MS Word“ programoje teksto kūrimo įrankį „Write-N-Cite“ ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Mendeley
Nemokama bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros šaltinių sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti programoje „MS Word“ įskiepį „Mendeleyʼs Citation Plugin“ ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Zotero
Nemokama bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros šaltinių sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti programoje „MS Word“ įskiepį „Zotero“ ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros šaltinių sąrašą.
Audronė Vaitiekaitė
- Vaclovo Biržiškos biblioteka, K. Donelaičio g. 52-2 a.
- audrone.vaitiekaite@vdu.lt
- (8-37) 327 863, 5421