Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė, socialinis darbas, slauga.
Ebook Central (Academic Complete)
E.knygos. Daugiatemė, tarp temų − socialinis darbas, visuomenės sveikata. Duomenų bazė apjungia apie 130 tūkst. e. knygų.
EBSCO eBook Academic Collection
Universali duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite e. knygas socialinio darbo temomis.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė, tarp temų − socialinis darbas.
MEDLINE (EBSCO)
Medicina, slauga. Bibliografinė.
OAPEN Library
Humanitarinių ir socialinių mokslų atvirosios prieigos akademinės knygos.
Science Direct eBooks
Duomenų bazė anglų kalba, kur rasite e. knygas socialinio darbo temomis.
Taylor & Francis
Daugiatemė, tarp temų − sociologija, slauga, socialinis darbas, socialinė politika.
Academic Search Complete (per EBSCOhost)
Duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius, konferencijų medžiagą įvairiomis temomis, tarp temų − socialinis darbas.
Cambridge Core
Duomenų bazė anglų kalba. Humanitariniai, socialiniai mokslai, tarp jų psichologija, sociologija, socialinė politika. Visatekstė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas
Gerontologija
Lietuvos gerontologų ir geriatrų draugijos leidžiamas žurnalas.
Highwire Press
Atvirosios prieigos žurnalai.
Health Source - Consumer Edition (per EBSCOhost)
Žurnalai, laikraščiai, ataskaitos, informacija iš populiariųjų periodinių leidinių, tarp temų − socialinis darbas.
Health Source: Nursing/Academic Edition (per EBSCOhost)
Moksliniai žurnalai medicinos, slaugos temomis, tarp temų − socialinis darbas.
INFOLEX.Praktika
Duomenų bazė lietuvių kalba, kurioje rasite Lietuvos teismų nutarimus, nutartis, sprendimus, apžvalgas, LR įstatymus, Vyriausybės nutarimus ir kitus teisės aktus.
Jungtis Prieiga su slaptažodžiais M. Romerio bibliotekoje. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.
JSTOR Collections
Duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis, tarp temų − socialinis darbas.
MasterFILE Premier (per EBSCOhost)
Duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis, tarp temų − socialinis darbas.
MEDLINE (per EBSCOhost )
Moksliniai žurnalai medicinos, sveikatos apsaugos temomis, tarp temų − socialinis darbas.
Oxford Journals Collection
Universali duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis, tarp temų − socialinis darbas.
SAGE Journals Online
Duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis, tarp temų − socialinis darbas.
Science Direct
Duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
Daugiatemė, tarp temų − socialinis darbas. Prenumeruojami žurnalai Freedom Collection .
Socialiniai mokslai
Kauno technologijos universiteto leidžiamas žurnalas.
Socialinis darbas
Mykolo Romerio universiteto leidžiamas mokslinis atvirosios prieigos žurnalas, tarp temų − socialinis darbas.
Socialinis darbas. Patirtis ir metodai
Vytauto Didžiojo universiteto leidžiamas leidinys.
Taylor & Francis Online
Duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis, tarp temų − socialinis darbas.
Social Welfare Interdisciplinary Approach
VU Šiaulių akademijos ir Ukrainos Atviras tarptautinio žmogiškosios plėtros universiteto ,,Ukraina" leidžaimas žurnalas. Jame pristatomi tyrimai išsisikiria aiškia metodologine kryptimi - orientacija į socialinės gerovės visuomenėje kūrimą.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, studijų baigiamieji darbai.
eLABa
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka, kurioje sutelkta informacija apie bibliotekose saugomus spausdintus ir e. leidinius, mokslininkų publikacjas ir studijų baigiamuosius darbus.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė bibliografinių įrašų, santraukų ir visateksčių dokumentų bazė, kurioje kaupiama informacija apie pasaulyje vykdomus lituanistikos tyrimus, kurių objektas Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis. Mokslo šakos: filosofija, menotyra, filologija, istorija ir kt.
HASSET
Humanitarinių ir socialinių mokslų elektroninis žodynas.
International Monetary Fund eLibrary
Tarptautinio valiutos fondo elektroninė biblioteka, kurioje rasite elektronines knygas, straipsnius, analitinius dokumentus ir ataskaitas, statistinius duomenis ekonomikos, verslo ir kitomis socialinių mokslų temomis.
yourDictionary.com
Specializuotų elektroninių žodynų rinkinys.
Tarptautinių žodžių žodynas.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, studijų baigiamieji darbai.
eLABa
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka, kurioje rasite Lietuvos aukštųjų mokyklų bibliotekų katalogų išteklius, mokslininkų publikacijas, elektronines tezes ir disertacijas.
DART
Europe, Elektroninių tezių registras, pateikiantis prieigą prie daugiau nei 200 000 visateksčių tezių ir disertacijų iš daugiau nei 300 įvairių Europos universitetų. Visatekstė, laisva.
Europos Tarybos leidiniai
Europos Tarybos leidžami leidiniai įvairiomis temomis.
Lietuvos laikraščiai internete
Visi Lietuvos laikraščiai vienoje vietoje
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, disertacijos, studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
VDU virtuali biblioteka
Integrali vieno langelio principo paieškos sistema, leidžianti ieškoti Universiteto bibliotekos kataloge, VDU mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, Lietuvos akademinėje bibliotekoje (eLABa) ir pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
Academic Index
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
BASE
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių visatekstės e. knygos, tarp temų – socialinis darbas. Šiame kataloge yra ir Vytauto Didžiojo universiteto knygų.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemis mokslinių žurnalų katalogas, tarp temų – socialinis darbas.
Google Scholar
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
British Association of Social Workers
Didžiosios Britanijos socialinių darbuotojų asociacija.
Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija
National Association of Social Workers
Socialinių darbuotojų asociacija.
International Social Work Resources
Tarptautiniai socialinio darbo ištekliai, tarptautinės ir nevyriausybinės socialinio darbo organizacijos.
InCites Benchmarking & Analytics (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
InCites Journals and Highly Cited Data (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
Web of Science (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
Mendeley
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje įskiepį Mendeley‘s Citation Plugin ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Refworks
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje teksto kūrimo įrankį Write-N-Cite ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Zotero
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje Zotero įskiepį ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
LIDA tezauras
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų archyvo Lida tezauras, skirtas susijusių terminų paieškai.
Coursera
Universitetų ir institucijų nuotoliniai mokymai įvairiomis temomis, tame tarpe socialinis darbas. Parengta daugiau negu 5800 mokymų, suteikiami profesiniai sertifikatai ir laipsniai. E. knygos, statistika, atvejų analizė, seminarai ir kt.
edX
Nuotoliniai kursai ir programos įvairiomis temomis, tame tarpe ir socialinis darbas, edukologija, aukštasis mokslas, švietimo technologijos ir kt.
MOOC (Massive Open Online Course)
Nuotoliniai kursai įvairiomis temomis, tame tarpe socialinis darbas.
OpenLearn
Nuotoliniai kursai įvairiomis temomis, tame tarpe socialinis darbas. .
Pressbooks Directory
Įvairių sričių vadovėliai, nuotolinio mokymo ir mokymosi galimybės.
Laima Katauskienė
- Mykolo Riomerio biblioteka, Jonavos g. 66-106
- laima.katauskiene@vdu.lt
- (8-37) 751 046, 5401
= Paveikslėliai
= Garsinė medžiaga