Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − sociologija ir antropologija.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − demografija, visuomenės studijos.
Ebook Central (Academic Complete)
Universali duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite e. knygas įvairiomis temomis, tarp temų − sociologija ir antropologija.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − sociologija, antropologija.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − sociologija, antropologija.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − socialinė antropologija, sociologija, statistika, sveikatos apsauga.
KTU leidyklos elektroninės knygos
Duomenų bazė lietuvių kalba, kurioje rasite e. knygas įvairiomis temomis, tarp temų − sociologija.
Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − sociologija, sveikatos apsauga, socialinis darbas.
OECD iLibrary
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − migracija, statistika, užimtumas, visuomenės sveikata. Bazė prenumeruota iki 2012.11.01; pagal licenciją suteikiama prieiga prie licencijuoto turinio.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − sociologija, antropologija.
SocINDEX with Full Text (EBSCO)
Sociologija.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − sociologija, slauga, socialinis darbas, socialinė politika.
VilniusTech leidyklos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − sociologija.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų − sociologija.
Academic Search Complete (per EBSCOhost)
Duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius, konferencijų medžiagą įvairiomis temomis tarp temų − sociologija, antropologija. Duomenų bazė, suteikianti prieigą prie žurnalų, monografijų, pranešimų, konferencijų medžiagos.
Cambridge Journals Online
Duomenų bazė anglų kalba. (Prieiga prie žurnalų, išleistų iki 2015 m.). Humanitariniai, socialiniai mokslai, tarp temų − sociologija, antropologija. Prenumeruojamos Humanities and Social Sciences kolekcijos žurnalai.
Cambridge Journals Online (archyvas)
Daugiatemė. Prenumeruojamų HSS kolekcijos 105 žurnalų sąrašas. Prenumeruojamų STM kolekcijos 76 žurnalų sąrašas. Duomenų bazė suteikia prieigą prie licencijuoto turinio, t. y. visateksčiai straipsniai prieinami tik kelių metų (iki 2006 m.), santraukos į einamųjų metų.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis, tarp temų − sociologija.
Filosofija. Sociologija / Philosophy. Sociology
Filosofijos, sociologijos, estetikos, etikos, mokslotyros, demografijos, socialinės pedagogikos mokslo sričių moksliniai ir apžvalginiai straipsniai.
INFOLEX.Praktika
Duomenų bazė lietuvių kalba, kurioje rasite Lietuvos teismų nutarimus, nutartis, sprendimus, apžvalgas, LR įstatymus, Vyriausybės nutarimus ir kitus teisės aktus. Prieiga su slaptažodžiais M. Romerio bibliotekoje. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.
JSTOR Collections
Daugiatemė, tarp temų − psichologija, socialinė antropologija, sociologija, statistika, sveikatos apsauga.
Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos.
Kultūra ir visuomenė
Vytauto Didžiojo universiteto leidžiamas socialinių tyrimų žurnalas.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė, tarp temų − psichologija, sociologija, sveikatos apsauga, socialinis darbas.
MRU mokslo žurnalai
Mykolo Romerio universiteto leidžiami atvirosios prieigos moksliniai žurnalai socialinių mokslų temomis.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė, tarp temų − sociologija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
Science Direct
Daugiatemė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis, tarp jtemų − sociologija.
SocINDEX with Full Text (EBSCO
Moksliniai žurnalai socialinių mokslų temomis, tarp temų − sociologija.
Socialiniai mokslai
Kauno technologijos universiteto leidžiamas žurnalas.
Socialinių mokslų studijos
MRU leidžiamas atvirosios prieigos socialinių ir humanitarinių mokslų sričių žurnalas.
Socialinis darbas
Mykolo Romerio universiteto leidžiamas mokslinis atvirosios prieigos žurnalas.
.
Sociologija. Mintis ir veiksmas
Akademinis žurnalas, kritiškai analizuojantis šių dienų visuomenės ir kultūros pokyčius, socialinės teorijos raidą bei besikeičiančios sociologijos savivoką.
Sociological Research Online
Sociologijos žurnalas.
Taylor & Francis Online
Daugiatemė, tarp temų − sociologija, slauga, socialinis darbas, socialinė politika.. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų.
Vytauto Didžiojo universiteto mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Daugiatemė el. dokumentų talpykla, kurioje skelbiamos Universiteto bendruomenės mokslinės publikacijos ir magistro tezės bei daktaro disertacijos. Tarp temų − sociologija ir antropologija.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos ir studijų baigiamieji darbai.
Bibliografinė Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazė
1994–2002 metais Lietuvoje leistų žurnalų, mokslo darbų, laikraščių, metraščių straipsnių bibliografiniai įrašai. Straipsnių bazėje sukaupti 768 087 bibliografiniai įrašai, informuojantys apie publikacijas Lietuvoje leidžiamuose periodiniuose leidiniuose.
Prieiga prie bazės laisva, vartotojo vardas guest, slaptažodis guest.
Nuo 2003 m. bazė nebepildoma, įrašai kaupiami Nacionalinės bibliografijos duomenų banko (NBDB) Analizinės bibliografijos posistemyje: Straipsniai.
Lituanistika
Tarptautinė mokslinė bibliografinių įrašų, santraukų ir visateksčių dokumentų bazė, apimanti humanitarinių bei socialinių mokslų tyrimus, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis. Dalis išteklių – atviros prieigos.
Europos socialinė statistika
Europos Tarybos leidiniai
Europos Tarybos leidžami leidiniai įvairiomis temomis.
Eurostat
ES statistikos duomenų bazė
Encyclopedia.com
Internetinė enciklopedija suteikia nemokamą prieigą prie daugiau kaip 300 000 terminų bei daugiau kaip 50 000 temų santraukų iš patikimų šaltinių.
Open Education Sociology Dictionary
Atvirosios prieigos sociologijos žodynas.
yourDictionary.com
Specializuotų elektroninių žodynų rinkinys.
Tarptautinių žodžių žodynas.
Vytauto Didžiojo universiteto mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Daugiatemė el. dokumentų talpykla: mokslinės publikacijos, magistro tezės, daktaro disertacijos.
DART-Europe E-theses Portal
Europos elektroninių tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti virš 800 000 atvirosios prieigos darbų iš 619 universitetų.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa) Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos ir studijų baigiamieji darbai.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
Magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė, kurioje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Europos Komisijos interneto svetainė
Oficiali Europos Sąjungos interneto svetainė.
Lietuvos laikraščiai internete
Visi Lietuvos laikraščiai vienoje vietoje
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, disertacijos, studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
VDU virtuali biblioteka
Integrali vieno langelio principo paieškos sistema, leidžianti ieškoti Universiteto bibliotekos kataloge, VDU mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, Lietuvos akademinėje bibliotekoje (eLABa) ir pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
VDU bibliotekos katalogas
Knygos, periodiniai leidiniai, žemėlapiai, rankraščiai, natos, garso ir vaizdo įrašai, reti ir seni, elektroniniai dokumentai ir kt.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
Academic Index
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
BASE
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių visatekstės e. knygos, tarp temų – sociologija, antropologija. Šiame kataloge yra ir Vytauto Didžiojo universiteto knygų.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemis mokslinių žurnalų katalogas, tarp temų – sociologija, antropologija.
Google Books
Elektroninių knygų paieškos sistema.
Google Scholar
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo instituta.
LIDA tezauras
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų archyvo Lida tezauras, skirtas susijusių terminų paieškai.
American Sociological Association
Amerikos sociologų asociacija.
Jungtinių Tautų statistikos padalinys
Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija
Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija
Lietuvos sociologų draugija
Lietuvos Statistikos Departamentas
Oficialiosios statistikos portalas.
Tarptautinė sociologijos asociacija
UNESCO Statistikos institutas
InCites Benchmarking & Analytics (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
InCites Journals and Highly Cited Data (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
Web of Science (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis.
Mendeley
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje įskiepį Mendeley‘s Citation Plugin ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Refworks
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje teksto kūrimo įrankį Write-N-Cite ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Zotero
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje Zotero įskiepį ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Center for Global Development
Tyrimai ir publikacijos aktualiomis socialinėmis temomis.
Alison
„Alison“ yra viena didžiausių pasaulyje nemokamų mokymosi platformų, skirtų švietimui ir įgūdžių lavinimui. Galima mokytis bet kokio lygio dalykų internetu, tame tarpe sociologijos ir antropologijos.
Coursera
Universitetų ir institucijų nuotoliniai mokymai įvairiomis temomis, tame tarpe ekonomika ir finansai. Parengta daugiau negu 5800 mokymų, suteikiami profesiniai sertifikatai ir laipsniai. E. knygos, statistika, atvejų analizė ir kt.
edX
Kursai skirti tiems, kurie dar tik pradeda mokytis elektroniniu būdu ir ieško strategijų, kaip sėkmingai mokytis internetu, bei pažengusiems specialistams. Nemokami internetiniai kursai organizuojami įvairiausių mokslo sričių temomis, tarp temų – sociologija.
Great Learning Academy
Platforma bendradarbiauja su lyderiaujančiais pasaulio universitetais ir siūlo nemokamus internetinius kursus įvairiomis temomis, tarp temų – sociologija.
MERLOT
Kolekciją sudaro dešimtys tūkstančių konkrečioms disciplinoms skirtos nuotolinio mokymosi ir pagalbinės medžiagos, turinio kūrimo priemonių tinklalapių.
OpenLearn
Nuotoliniai kursai įvairiomis temomis, tame tarpe sociologija.
Laima Katauskienė
- Mykolo Riomerio biblioteka, Jonavos g. 66-106
- laima.katauskiene@vdu.lt
- (8-37) 751 046, 5401
= Vaizdinė medžiaga