Knygos Žurnalai, straipsniai
Įvairių rūšių dokumentai Informaciniai leidiniai
Disertacijos ir tezės Svetainės
Paieškos sistemos Institucijos, organizacijos
Mokslo rezultatų vertinimo įrankiai Informacijos tvarkymo įrankiai
Atvirieji švietimo ištekliai
Įvairių rūšių dokumentai Informaciniai leidiniai
Disertacijos ir tezės Svetainės
Paieškos sistemos Institucijos, organizacijos
Mokslo rezultatų vertinimo įrankiai Informacijos tvarkymo įrankiai
Atvirieji švietimo ištekliai
Academic Complete (Proquest Ebook Central)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – gamtos mokslai, miškininkystė, žemės ūkis, aplinkos apsauga, klimato kaita ir kt.
Academic Search Complete (EBSCO)
Daugiatemė, tame tarpe biotechnologijos mokslai, miškininkystė, miškotvarka, ekologija ir ekologinės sistemos ir kt.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė, knygos, konferencijų medžiaga miškininkystės, miškotvarkos, botanikos, žemės ūkio ir kt. klausimais.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Leidyklos leidžiamos knygos įvairia tematika, tame tarpe gyvybės mokslai, želdininkystė ir kraštovaizdžio dizainas ir kt.
DOAB: Directory of Open access Books
Daugiatenmė. Tarp jų miškininkystė, ekologija, žemės ūkis.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė, tame tarpe miškininkystė ir miškotvarka, ekologija, biochemija ir genetika, botanika, chemija ir kt.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė, tame tarpe miškininkystė ir miškotvarka, ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, žemės ūkis ir kt.
Knowledge Unlatched
Daugiatemė, tame tarpe ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, miškininkystė
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė, tame tarpe miškininkystė, ekologija ir ekologinės sistemos, aplinkos apsauga, gyvybės mokslai ir kt.
Online Books Page
Daugiatemė duomenų bazė, kuri suteikia prieigą prie e. knygų. Tarp temų miškininkystė, ekologija.
Open Textbook Library
Daugiatemė, tame tarpe ekologija ir aplinkotyra, miškininkystė
PANGAEA
Daugiatemė duomenų bazė, tame tarpe literatūra ekologijos temomis
Project MUSE ebooks
Daugiatemė, tame tarpe ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, miškininkystė
Springer EBooks Collections
Daugiatemė, tame tarpe miškininkystė, miškotvarka, ekologija ir aplinkotyra, žemės ūkis ir kt.
AgEcon Search: Research in Agricultural and Applied Economics
Mokslinė literatūra žemės ūkio, augalų apsaugos, ekologijos, miškininkystės ir kitomis temomis.
Annual Reviews
Daugiatemė.Tame tarpe zoologija, ekologija, miškininkystė.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė. Knygos, konferencijų medžiaga, straipsniai miškininkystės, miškotvarkos, botanikos, žemės ūkio ir kitomis temomis.
BioMed Central
Daugiatemė. Tame tarpe biologija, miškininkystė, ekologija, gamta.
Cambridge Core
Daugiatemė, tarp temų miškininkystė, ekologija.Prenumeruojamos kolekcijos
CERES (Cranfield Collection of E-Research)
Daugiatemė. Tame tarpe žemės ūkis, miškininkystė, aplinkotyra.
Czech Academy of Agricultural Sciences
Daugiatemė. Tame tarpe miškininkystė, žemės ūkis, ekologija, gamta.
Electronic Journals Library
Daugiatemė. Tame tarpe miškininkystė, kraštovaizdzio dizainas.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė, tame tarpe miškininkystė, ekologija, aplinkos inžinerija ir kt.
HathiTrust Digital Library
Daugiatemė, tame miškininkystė, kraštovaizdžio dizainas, botanika, gamtos mokslai.
Hindawi
Daugiatemė. Tarpe tarpe miškininkystė, botanika.
MDPI
Daugiatemė, tame tarpe miškininkystė, žemės ūkis, ekosistemos.
Nature
Daugiatemė. Tame tarpe biologija.ekologija, miškininkystė
Open Science
Daugiatemė. Tame tarpe miškininkystė ir miškotvarka, ekologija.
OAPEN (Open Access Publishing in European Networks)
Daugiatemė, tame tarpe ekologija ir ekologinės sistemos, aplinkos apsauga, miškininkystė, gyvybės mokslai ir kt.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų miškininkystė, žemės ūkis.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų ekologija, miškininkystė.
Science Direct
Daugiatemė, tame tarpe gamtos mokslai, miškotvarka ir miškininkystė, ekologija, aplinkos tarša ir kt.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė. Tame tarpe aplinkosauga, biologija ir gyvybės mokslai, chemija, medžiagotyra.
SpringerLink
Daugiatemė, tame tarpe miškininkystė ir miškotvarka, ekologija, aplinkotyra, žemės ūkis ir kt.
Taylor&Francis SHH Library and S&T Library
Daugiatemė, tame tarpe aplinkotyra, miškininkystė ir miškotvarka, ekologija, žemės ūkis ir kt.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, studijų baigiamieji darbai.
eLABa
Lietuvos mokslo institucijų fonduose sukauptų leidinių katalogai, mokslinės publikacijos ir studijų baigiamieji darbai.
Directory of Open Access Repositories – OpenDOAR
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras
Lirias (KU Leuven Association)
Straipsniai, konferencijų medžiaga, disertacijos miškininkystės, miškotvarkos ir kt. temomis
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su žemės ūkio, infrastruktūros, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
Animal Diversity Web
Internetinė enciklopedija.
Britannica Online
Encyclopedia
Dictionary.com
Virtualus žodynas
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras,
VDU CRIS
Elektroninių dokumentų talpykla, kurioje kaupiami Universiteto magistrantūros baigiamieji darbai, daktaro disertacijos bei kiti el. dokumentai
eLaba
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka.
DART-Europe
Elektroninių tezių ir disertacijų duomenų bazė.
Digital Dissertations
Pateikiama Miuncheno universiteto disertacijos. Daugiatemė.
DiVA - Academic Archive Online (Uppsala University Library)
Magistro darbų tezės įvairia tematika
DSpace@Cambridge (University of Cambridge)
Kembridžo universiteto saugykloje saugojami ETD darbai.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė
Svetainės
AGRICOLA
Žemės ūkio mokslinių straipsnių ir leidinių bibliografinė duomenų bazė.
AIMS
Žemės ūkio mokslo darbų projektų bibliografinės duomenų bazės.
VDU CRIS
VDU mokslo valdymo sistemoje – Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, studijų baigiamieji darbai.
VDU virtuali biblioteka
Integrali vieno langelio principo paieškos sistema, leidžianti ieškoti VDU bibliotekos kataloge, VDU mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, Lietuvos akademinėje bibliotekoje (eLABa) ir pasauliniuose akademiniuose atviros prieigos ištekliuose.
eLABa
Lietuvos e. akademinėje bibliotekoje - akademinių institucijų mokslo/meno publikacijos, studijų baigiamieji darbai.
BASE
Viena didžiausių akademinių išteklių paieškos sistemų pasaulyje. Pateikiama mokslinė informacija, įskaitant aktualią Rytų Azijos studijoms.
Directory of Open Access Books (DOAB)
El. knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių elektroninės knygos. Šiame kataloge jau yra skelbiamos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Pateikiamas mokslinių žurnalų katalogas. Tarp temų Azijos studijų sritys.
FreeFullPDF
Pateikiami ištekliai įvairiomis temomis. Tarp temų Azijos šalių istorija, kultūra, politika ir kt.
Google Books
Elektroninių knygų paieškos sistema.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, magistro darbuose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Tarp temų – religija, kultūra, filosofija ir kt
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO)
InCites Benchmarking & Analytics (Clarivate Analytics)
Mokslo rezultatų vertinimo įrankis
InCites Journals and Highly Cited Data (Clarivate Analytics)
Mokslo produkcijos analizės įrankis, pateikiantis skirtingų mokslo krypčių žurnalų cituojamumo rodiklius, kurie leidžia palyginti ir įvertinti mokslinės produkcijos reikšmingumą.
Web of Science (Clarivate Analytics)
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė, kurioje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
EndNote
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į grupes pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; MS Word programoje naudojant įskiepį Cite While You Write tekste įterpti nuorodas į šaltinius bei parengti literatūros sąrašą.
Mendeley
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus, juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką. Taip pat rengti literatūros šaltinių sąrašus pagal įvairius citavimo stilius, naudoti programoje „MS Word“ įskiepį „Mendeleyʼs Citation Plugin“ ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje teksto kūrimo įrankį Write-N-Cite ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Zotero
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje Zotero įskiepį ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste
Coursera
Universitetų ir institucijų nuotoliniai mokymai įvairiomis temomis. Parengta daugiau negu 5800 mokymų, suteikiami profesiniai sertifikatai ir laipsniai. E. knygos, statistika, atvejų analizė, seminarai ir kt.
OER Commons
Daugiatemė skaitmeninė biblioteka, suteikianti prieigą prie atvirųjų švietimo išteklių kolekcijų ir kitos mokomosios produkcijos, kurią galima atsisiųsti, dalintis, pritaikyti.
Gražina Šiaudikienė
- Žemės ūkio akademijos biblioteka, Studentų g. 11-235, Akademija
- grazina.siaudikiene@vdu.lt
- (8-37) 788 105, 2304