Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai.
Business Source Ultimate (EBSCO)
E. knygos įvairiomis ekonomikos ir finansų temomis.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika, finansai ir bankininkystė. Sąrašas.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių visatekstės e. knygos, tarp temų – ekonomika ir finansai. Šiame kataloge jau yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai.
EBSCO eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai.
HathiTrust Digital Library
Skaitmeninė biblioteka, jungianti JAV universitetų bibliotekų išteklius.
KTU leidyklos elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Knygų sąrašas.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai.
OECD iLibrary
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai.
ScienceDirect
Leidyklos Elsevier duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojami žurnalai ir elektroninės knygos.
Vilnius Tech elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.
Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Straipsniai, konferencijų medžiaga.
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Business Source Ultimate (EBSCO)
Duomenų bazė ekonomikos temomis, tarp jų – finansai. Moksliniai žurnalai, konferencijų medžiaga, informaciniai leidiniai, mokslinių tyrimų ataskaitos ir kt.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamos Humanities and Social Sciences kolekcijos žurnalų sąrašas.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Duomenų bazė, suteikianti prieigą prie mokslo žurnalų ir mokslo darbų rinkinių įvairiomis temomis, tarp jų – ekonomika ir finansai. Reikalinga registracija. Dalis šaltinių – visateksčiai.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Atvirosios prieigos daugiatemis mokslinių žurnalų katalogas, tarp temų – ekonomika ir finansai.
Electronic Journals Library
Regensburgo universiteto (Vokietija) bibliotekos parengta e. žurnalų biblioteka, tarp temų – ekonomika ir finansai.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Forbes
Amerikos verslo žurnalas.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai.
Newspaper Source (EBSCO)
JAV ir kt. valstybių laikraščių straipsniai, TV ir radijo naujienos.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Regional Business News (EBSCO)
JAV verslo žurnalai ir laikraščiai.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Leidyklos Elsevier duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojami žurnalai ir elektroninės knygos.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamas žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Valstybė
E. žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
E. laikraštis. Prieiga su slaptažodžiais L. Donskio, M. Romerio, Žemės ūkio akademijos (Centrinėje) bibliotekose. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
VDU mokslo valdymo sistema, kurioje kaupiami Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, studijų baigiamieji darbai.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos ir studijų baigiamieji darbai.
Bibliografinė Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazė
1994–2002 metais Lietuvoje leistų žurnalų, mokslo darbų, laikraščių, metraščių straipsnių bibliografiniai įrašai. Straipsnių bazėje sukaupti 768 087 bibliografiniai įrašai, informuojantys apie publikacijas Lietuvoje leidžiamuose periodiniuose leidiniuose.
Prieiga prie bazės laisva, vartotojo vardas guest, slaptažodis guest.
Nuo 2003 m. bazė nebepildoma, įrašai kaupiami Nacionalinės bibliografijos duomenų banko (NBDB) Analizinės bibliografijos posistemyje: Straipsniai.
EconStor
Ekonomikos mokslinių publikacijų atvirosios prieigos portalas, tarp temų – ekonomika ir finansai.
EuroDocs
Nuorodos į Europos ekonominės istorijos dokumentus.
Europeana
Skaitmeninė biblioteka, teikianti prieigą prie knygų, laikraščių, filmų ištraukų, žemėlapių, nuotraukų ir kitų dokumentų iš Europos valstybių nacionalinių bibliotekų, archyvų, muziejų. Galioja autorių teisės ir (arba) gretutinės teisės į objektą. Tarp temų – ekonomika ir finansai.
IMF eLibrary
Tarptautinio valiutos fondo periodiniai leidiniai, knygos, studijos, statistiniai leidiniai makroekonomikos, globalizacijos, prekybos, demografijos, besivystančių rinkų, skurdo mažinimo ir kt. temomis.
Internet Archive
Pasaulinė skaitmeninė biblioteka, tarp temų − ekonomika ir finansai. Užsiregistravusieji vartotojai gali parsisiųsti knygas skaitymui namuose 14 dienų.
Nacionalinės bibliografijos duomenų bankas
Lietuvos ir su Lietuva susijusių serialinių leidinių (žurnalų, laikraščių, tęstinių leidinių, almanachų, mokslo darbų ir kitų rinkinių), monografijų, garso įrašų, e. išteklių sudėtinių dalių (straipsnių) bibliografiniai įrašai.
RePEc (Research Papers in Economics)
Ekonomikos bibliografinė duomenų bazė. Visas straipsnio tekstas prieinamas laisvai prieinamose arba prenumeruojamose duomenų bazėse.
The World Bank Open Knowledge Repository
Atvirosios prieigos talpyklos e. ištekliai: visateksčiai straipsniai, knygos, ataskaitos, studijos ir kt. Tarp temų – ekonomika ir finansai.
World Digital Library
Skaitmeniniame archyve pateikiami rankraščiai, knygos, žurnalai, žemėlapiai, fotografijos, filmai, muzikos kūriniai iš pasaulio bibliotekų ir archyvų fondų.
Accounting, Business Studies and Economics Dictionary
Buhalterijos, verslo ir ekonomikos terminų žodynas.
Britannica Online
Virtuali enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
EH.net Encyclopedia
E. ekonomikos istorijos enciklopedija.
Encyclopedia of Business Case Terms
Verslo terminų enciklopedija.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija, leidžianti atlikti paiešką virš 200 individualių enciklopedijų ir žinynų.
Thesaurus.com
Bendrasis žodynas, nurodantis prasminius žodžių ryšius.
VDU ETD
VDU mokslo valdymo sistemos VDU CRIS posistemė, kurioje skelbiamos mokslinės publikacijos ir magistro tezės bei daktaro disertacijos.
eLABa ETD
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai.
DART-Europe E-theses Portal
Europos e. tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti per 800 000 atvirosios prieigos darbų iš 619 universitetų, esančių 28 Europos šalyse. Tarp temų – ekonomika ir finansai.
Networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
E. magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Open Access Theses and Dissertations
Tarptautinė e. tezių ir disertacijų duomenų bazė.
Open Dissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų. Tarp temų – ekonomika ir finansai.
PQDT Open
E. tezės ir disertacijos.
europa.eu
Oficiali Europos Sąjungos interneto svetainė. Ekonomikos puslapis.
Europos Komisijos interneto svetainė
Oficiali Europos Sąjungos interneto svetainė.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
VDU mokslo valdymo sistema, kurioje kaupiami Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, studijų baigiamieji darbai.
VDU virtuali biblioteka
Integrali vieno langelio principo paieškos sistema, leidžianti ieškoti Universiteto bibliotekos kataloge, VDU mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, Lietuvos akademinėje bibliotekoje (eLABa) ir pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
VDU bibliotekos katalogas
Knygos, periodiniai leidiniai, žemėlapiai, rankraščiai, natos, garso ir vaizdo įrašai, reti ir seni, e. dokumentai ir kt.
VDU Studijų literatūros katalogas
Informacijos ištekliai, rekomenduojami studijų dalykams. Paiešką galima atlikti pagal temą, dalyko pavadinimą ir kodą.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose, įskaitant tezes. Tarp temų ekonomika ir finansai. Dalis šaltinių – visateksčiai.
Directory of Open Access Repositories – OpenDOAR
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras, tarp temų – ekonomika ir finansai. Prieigą gali riboti talpyklos nuostatos, pvz., prieinama intranete.
FreeFullPDF
Atvirosios prieigos mokslinių išteklių paieškos sistema. Tarp temų – ekonomika ir finansai.
Google Books
E. knygų paieškos sistema. Tarp temų – ekonomika ir finansai.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, magistro darbuose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Tarp temų – ekonomika ir finansai. Dalis šaltinių – visateksčiai.
EBPO – Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija
36 valstybes vienijanti tarptautinė organizacija, besivadovaujanti atstovaujamosios demokratijos ir laisvosios rinkos ekonominiais principais.
Eurostat
Europos Sąjungos statistikos tarnyba.
IFRS fondas
Ne pelno siekianti viešojo intereso organizacija, įsteigta sukurti visame pasaulyje pripažintą apskaitos standartų rinkinį.
Lietuvos laisvosios rinkos institutas
Privati, pelno nesiekianti, nepolitinė organizacija, įsteigta 1990 metais.
Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
Lietuvos standartizacijos departamentas
InCites Benchmarking & Analytics (Clarivate Analytics)
InCites Journals and Highly Cited Data (Clarivate Analytics)
Scopus
Web of Science (Clarivate Analytics)
EndNote
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje teksto kūrimo įrankį Write-N-Cite ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Mendeley
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros šaltinių sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti programoje „MS Word“ įskiepį „Mendeleyʼs Citation Plugin“ ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Zotero
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa. Naudojant ją galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius; naudoti MS Word programoje Zotero įskiepį ir nuorodas į šaltinius įterpti tekste bei parengti literatūros sąrašą.
Alison
„Alison“ yra viena didžiausių pasaulyje nemokamų mokymosi platformų, skirtų švietimui ir įgūdžių lavinimui. Galima mokytis bet kokio lygio dalykų internetu, tame tarpe ekonomikos ir finansų.
Coursera
Universitetų ir institucijų nuotoliniai mokymai įvairiomis temomis, tame tarpe ekonomika ir finansai. Parengta daugiau negu 5800 mokymų, suteikiami profesiniai sertifikatai ir laipsniai. E. knygos, statistika, atvejų analizė ir kt.
edX
Kursai skirti tiems, kurie dar tik pradeda mokytis elektroniniu būdu ir ieško strategijų, kaip sėkmingai mokytis internetu, bei pažengusiems specialistams. Nemokami internetiniai kursai organizuojami įvairiausių mokslo sričių temomis, tarp temų – ekonomika ir finansai.
Great Learning Academy
Platforma bendradarbiauja su lyderiaujančiais pasaulio universitetais ir siūlo nemokamus internetinius kursus įvairiomis temomis, tarp temų – ekonomika ir finansai.
Harvardo universiteto nemokami internetiniai kursai
Įvairiomis temomis, tarp temų – ekonomika ir finansai.
MERLOT
Kolekciją sudaro dešimtys tūkstančių konkrečioms disciplinoms skirtos nuotolinio mokymosi ir pagalbinės medžiagos, turinio kūrimo priemonių tinklalapių.
MOOCs (Massive Open Online Course)
Nuotoliniai kursai įvairiomis temomis, tame tarpe ekonomika ir finansai.
OER Commons
Daugiatemė skaitmeninė biblioteka, suteikianti prieigą prie atvirųjų švietimo išteklių kolekcijų ir kitos mokomosios produkcijos, kurią galima atsisiųsti, dalintis, pritaikyti.
OpenLearn
Nuotoliniai kursai įvairiomis temomis, tame tarpe ekonomika ir finansai.
Open Textbook Library
Daugiatemė Minesotos ir Purdue universitetų atvirųjų švietimo išteklių biblioteka. Vadovėlius galima laisvai naudoti ir pritaikyti: atsisiųsti, redaguoti ir platinti.
Stanford Online
Stanfordo universiteto nemokami internetiniai kursai, suteikiantys galimybę mokytis naujų įgūdžių ir studijuoti naujas temas. Tarp temų – ekonomika ir finansai.
Rita Bačėnaitė
- Leonido Donskio biblioteka, V. Putvinskio g. 23-1 a.
- rita.bacenaite@vdu.lt
- (8-37) 327 861, 5414