- Pradžia
- Duomenų bazės
- Knygos. E. knygos
- Žurnalai. Laikraščiai
- Informaciniai leidiniai
- Disertacijos
- Duomenys
- Paieškos sistemos
- Kita
Žemės ūkio akademijos biblioteka
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
grazina.siaudikiene@vdu.lt
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
grazina.siaudikiene@vdu.lt
= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic search Ultimate (EBSCO) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – dirvožemio biologija ir derlingumas, augalų apsauga, agroekologija ir kt.
AgEcon Search: Research in Agricultural and Applied Economics
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, augalų apsauga, ekologija.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologinės sistemos, žemės ūkis, ekologija ir kt.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Czech Academy of Agricultural Sciences
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, ekologinės sistemos, gamtos apsauga, sodininkystė ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – augalininkystė, augalų apsauga ir mityba, biochemija ir genetika, ekologija, kraštovaizdžio dizainas.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, augalininkystė, augalų apsauga ir mityba, aplinkotyra, zoologija.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkosauga, augalų genetika, chemija, fizika, ekologija ir kt.
Online Books Page
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, augalų apsauga, augalų genetika, botanika.
Open Textbook Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – miškininkystė, gamtos mokslai ir kt.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – agronomija, biologija, fizika, chemija, maisto kokybė bei kt. temos.
Scientific Research
Chemijos, medžiagotyros, aplinkos apsaugos ir kt. mokslų atviros prieigos knygos ir moksliniai žurnalai.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, aplinkotyra, ekologija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – dirvožemio biologija ir derlingumas, augalų apsauga, agroekologija ir kt.
AgEcon Search: Research in Agricultural and Applied Economics
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, augalų apsauga, ekologija.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologinės sistemos, žemės ūkis, ekologija ir kt.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Czech Academy of Agricultural Sciences
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, ekologinės sistemos, gamtos apsauga, sodininkystė ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – augalininkystė, augalų apsauga ir mityba, biochemija ir genetika, ekologija, kraštovaizdžio dizainas.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, augalininkystė, augalų apsauga ir mityba, aplinkotyra, zoologija.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkosauga, augalų genetika, chemija, fizika, ekologija ir kt.
Online Books Page
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, augalų apsauga, augalų genetika, botanika.
Open Textbook Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – miškininkystė, gamtos mokslai ir kt.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – agronomija, biologija, fizika, chemija, maisto kokybė bei kt. temos.
Scientific Research
Chemijos, medžiagotyros, aplinkos apsaugos ir kt. mokslų atviros prieigos knygos ir moksliniai žurnalai.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, aplinkotyra, ekologija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Directory of Open Access Books (DOAB)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Online library of open access books (OAPEN)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Online library of open access books (OAPEN)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Žurnalai VDU mokslo valdymo sistemoje
Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje
Agronomy
Tarptautinis mokslinis rezenzuojamas žurnalas, kurį kas mėnesį skelbia MDPI.
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Bioline International
Kokybiški besivystančių šalių atvirosios prieigos žurnalai biologijos, chemijos, gamtos mokslų, visuomenės sveikatos, maisto ir mitybos saugumo, žemės ūkio ir kitais klausimais.
Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba e. paštu db@bibl.vdu.lt (rašyti iš Universiteto el. pašto).
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Įvairių mokslo sričių elektroninių žurnalų katalogas.
NATURE
Savaitinis žurnalas. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
Valstybė
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
Elektroninis laikraštis. Prieiga skirta VDU bendruomenės nariams, susikūrusiems ir užsiregistravusiems asmeninę paskyrą instituciniais el. paštais, kurių pabaiga @vdu.lt, @stud.vdu.lt
Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje
Agronomy
Tarptautinis mokslinis rezenzuojamas žurnalas, kurį kas mėnesį skelbia MDPI.
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Bioline International
Kokybiški besivystančių šalių atvirosios prieigos žurnalai biologijos, chemijos, gamtos mokslų, visuomenės sveikatos, maisto ir mitybos saugumo, žemės ūkio ir kitais klausimais.
Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba e. paštu db@bibl.vdu.lt (rašyti iš Universiteto el. pašto).
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Įvairių mokslo sričių elektroninių žurnalų katalogas.
NATURE
Savaitinis žurnalas. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
Valstybė
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
Elektroninis laikraštis. Prieiga skirta VDU bendruomenės nariams, susikūrusiems ir užsiregistravusiems asmeninę paskyrą instituciniais el. paštais, kurių pabaiga @vdu.lt, @stud.vdu.lt
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Animal Diversity Web
Virtuali enciklopedija.
Botany Online: The Internet Hypertextbook
Internetinė enciklopedija botanikos, biologijos tema.
Britannica Online 
Virtuali enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija.
Encyclopedia of Food and Agricultural Ethics
Enciklopedija maisto ir žemės ūkio etikos temomis.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras.
Thesaurus.com
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst.) sinonimų ir labiausiai patikimas internetinis tezauras.
Virtuali enciklopedija.
Botany Online: The Internet Hypertextbook
Internetinė enciklopedija botanikos, biologijos tema.
Britannica Online
Virtuali enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija.
Encyclopedia of Food and Agricultural Ethics
Enciklopedija maisto ir žemės ūkio etikos temomis.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras.
Thesaurus.com
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst.) sinonimų ir labiausiai patikimas internetinis tezauras.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Disertacijos ir tezės VDU mokslo valdymo sistemoje (CRIS ETD)
Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD)
DART-Europe E-theses Portal
Europos tezių paieškos portalas. Naudojantis šia paieškos sistema, daktaro disertacijų ir magistro darbų galima ieškoti 559 universitetuose iš 28 šalių.
EBSCO Open Dissertations
The Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD)
Tarptautinė tezių ir disertacijų biblioteka (NDLTD) yra tarptautinė organizacija, skirta skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) diegimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje galima rasti disertacijų iš įvairių pasaulio šalių, tame tarpe ir iš Lietuvos.
Open Access Theses and Dissertations (OATD)
Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD)
DART-Europe E-theses Portal
Europos tezių paieškos portalas. Naudojantis šia paieškos sistema, daktaro disertacijų ir magistro darbų galima ieškoti 559 universitetuose iš 28 šalių.
EBSCO Open Dissertations
The Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD)
Tarptautinė tezių ir disertacijų biblioteka (NDLTD) yra tarptautinė organizacija, skirta skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) diegimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje galima rasti disertacijų iš įvairių pasaulio šalių, tame tarpe ir iš Lietuvos.
Open Access Theses and Dissertations (OATD)
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Eurostat
ES statistikos duomenų bazė.
FAOSTAT
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.
ES statistikos duomenų bazė.
FAOSTAT
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
Google Mokslinčius
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras.
ScienceResearch.com
El. knygų ir el. žurnalų paieškos sistema.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
Google Mokslinčius
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras.
ScienceResearch.com
El. knygų ir el. žurnalų paieškos sistema.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
AGRICOLA
Žemės ūkio mokslinių straipsnių ir leidinių bibliografinė duomenų bazė.
AIMS (Agricultural Information Management Standart)
Žemės ūkio informacijos valdymo standartai, priemonės ir metodikos.
Aplinkos apsaugos agentūra
Teisės aktai, ataskaitos, laboratoriniai tyrimai ir matavimai. Klimato kaita, užterštumas, vandens vartojimas, upių, ežerų ir tvenkinių kadastras, gyvoji gamta ir kt.
Environmental News Network
Aplinkosaugos naujienų tinklas ekosistemų, gamtos mokslų, vandens taršos, klimato kaitos ir kt. klausimais.
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO)
ICRISAT
Tarptautinio grūdų tyrimų instituto atogrąžų klimato zonai institucinė talpykla, pateikianti negalutinę, jau publikuotą straipsnio versiją, bet preprintą - jau recenzuotą, bet dar nepublikuotą ir galutinai nesuredaguotą straipsnio versiją.
Daugiatemė, tarp temų – augalininkystė, augalų apsauga, botanika, chemija, aplinkosauga, gamtos mokslai.
LAEI (Lietuvos agrarinės ekonomikos institutas)
Instituto mokslinės veiklos sritys: Lietuvos žemės ir maisto ūkio ekonomika ir politika, aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ekonomika, Lietuvos kaimo raida ir regioninė politika, ūkininkų ūkių, kitų verslo subjektų kaime ir su žemės ūkio produkcija susijusių įmonių ekonomika, vartotojų elgsena, maisto tiekimo grandinių valdymas ir kt.
Norwegian Open Research Archives (NORA)
Pateikiami moksliniai tyrimai, magistro darbai iš Norvegijos universiteto bibliotekų biologijos, botanikos, chemijos, žemės ūkio ir kitomis temomis.
OECD
Įvairių sričių statistiniai rodikliai. Žemės ūkis, ekologija, aplinkosauga ir kt.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis: aplinkosauga, žemės ūkis, geografiniai duomenys, mokslas ir technologijos, žemės ūkis ir kt.
UNSD (The United Nations Statistics Division)
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, ekonomikos plėtra ir žmonijos vystymusi, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.
Žemės ūkio mokslinių straipsnių ir leidinių bibliografinė duomenų bazė.
AIMS (Agricultural Information Management Standart)
Žemės ūkio informacijos valdymo standartai, priemonės ir metodikos.
Aplinkos apsaugos agentūra
Teisės aktai, ataskaitos, laboratoriniai tyrimai ir matavimai. Klimato kaita, užterštumas, vandens vartojimas, upių, ežerų ir tvenkinių kadastras, gyvoji gamta ir kt.
Environmental News Network
Aplinkosaugos naujienų tinklas ekosistemų, gamtos mokslų, vandens taršos, klimato kaitos ir kt. klausimais.
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO)
ICRISAT
Tarptautinio grūdų tyrimų instituto atogrąžų klimato zonai institucinė talpykla, pateikianti negalutinę, jau publikuotą straipsnio versiją, bet preprintą - jau recenzuotą, bet dar nepublikuotą ir galutinai nesuredaguotą straipsnio versiją.
Daugiatemė, tarp temų – augalininkystė, augalų apsauga, botanika, chemija, aplinkosauga, gamtos mokslai.
LAEI (Lietuvos agrarinės ekonomikos institutas)
Instituto mokslinės veiklos sritys: Lietuvos žemės ir maisto ūkio ekonomika ir politika, aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ekonomika, Lietuvos kaimo raida ir regioninė politika, ūkininkų ūkių, kitų verslo subjektų kaime ir su žemės ūkio produkcija susijusių įmonių ekonomika, vartotojų elgsena, maisto tiekimo grandinių valdymas ir kt.
Norwegian Open Research Archives (NORA)
Pateikiami moksliniai tyrimai, magistro darbai iš Norvegijos universiteto bibliotekų biologijos, botanikos, chemijos, žemės ūkio ir kitomis temomis.
OECD
Įvairių sričių statistiniai rodikliai. Žemės ūkis, ekologija, aplinkosauga ir kt.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis: aplinkosauga, žemės ūkis, geografiniai duomenys, mokslas ir technologijos, žemės ūkis ir kt.
UNSD (The United Nations Statistics Division)
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, ekonomikos plėtra ir žmonijos vystymusi, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.