Academic search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė. Leidžiama tekstų ir duomenų gavyba (TMD) mokslinių tyrimų tikslais. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Czech Academy of Agricultural Sciences
Daugiatemė duomenų bazė.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė. Leidyklos Elsevier elektroninės knygos. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
EBSCO eBooks Academic Complete
Daugiatemė duomenų bazė. Papildomai įsigytų el. knygų sąrašas.
EBSCO eBooks Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė.
JournalTOCs
Daugiatemė duomenų bazė.
MDPI
Daugiatemė duomenų bazė.
NATURE
Savaitinis žurnalas. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
OECD iLibrary
Daugiatemė duomenų bazė.
Online Books Page
Daugiatemės viso teksto e. knygos. Suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos el. knygų.
Open Science
Daugiatemė duomenų bazė.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojami žurnalai ir elektroninės knygos. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Springer Open Access Journals
Daugiatemė duomenų bazė.
Taylor&Francis
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų.
VGTU leidžiami žurnalai yra atviros prieigos ir prieinami adresu http://journals.vgtu.lt/
VilniausTech elektrininės knygos
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Britannica Online
Enciklopedija
Dictionary.com
Skaitmeninis žodynas.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Tezauras – tai sistemingas ir struktūruotas žodžių ir žodžių junginių sąrašas, kurio tikslas – kuo vienareikšmiškiau atspindėti dokumentų sistemoje esančių dokumentų konceptualų turinį ir palengvinti atliekamas paieškos užklausas.
Thesaurus.com
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst. sinonimų) ir labiausiai patikimas internetinis tezauras, kurį pateikia dictionary.com
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
CORE
Didžiausia pasaulyje atviros prieigos tyrimų dokumentų kolekcija.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Google Scholar
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
ScienceResearch.com
E. knygų ir e. žurnalų paieškos sistema.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
AGRICOLA (AGRICultural OnLine Access)
Daugiatemė duomenų bazė.
AIMS (Agricultural Information Management Standart)
Žemės ūkio mokslo darbų, projektų bibliografinės DB.
American Society of Civil Engineers (ASCE)
Amerikos statybos inžinierių sąjunga.
Aplinkos apsaugos agentūra
Teisės aktai, ataskaitos, laboratoriniai tyrimai ir matavimai. Klimato kaita, užterštumas, vandens vartojimas ir nuotekų tvarkymas, upių, ežerų ir tvenkinių kadastras, vandens valdymas, gyvoji gamta ir kt.
Civil Engineering Portal
Statybos inžinerijos portalas, kuriame gausu informacijos vandens išteklių, užtvankų, kanalizacijos, elektrinės, tiltų, tunelių, drėkinimo kanalų įrengimo ir valdymo klausimais. Taip pat statybų ir transporto inžinerijos, dirvožemio ir geodezinės inžinerijos, vandenynų inžinerijos klausimais.
Confederation of European Environmental Engineering Societies (CEEES)
Europos aplinkos inžinerijos draugijų konfederacija.
DART-Europe E-theses Portal
Europos elektroninių tezių ir disertacijų talpykla.
Environmental News Network
Aplinkosaugos naujienų tinklas energetikos, ekosistemos, vandens taršos, klimato kaitos ir kt. klausimais.
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Jungtinių tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos leidiniai.
FAOSTAT
Tarptautinė žemės ūkio statistikos duomenų bazė. Jungia daugiau nei 245 šalis.
IHS Engineering 360
Didžiausias inžinerijos mokslų portalas. Naujienos, standartai, tyrimai ir kiti dokumentai inžinerijos tematika.
International Association of Geodesy
Tarptautinė geodezininkų asociacija.
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos
Prognozės, faktinė informacija, apžvalgos.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLBAa) ETD
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje. Duomenys apie paskelbtas patentų paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus.
Lietuvos standartizacijos departamento standartų katalogas
Lietuvos standartų elektroninės versijos.
NDLTD (Networked Digital Library of Theses and Disertations)
Tarptautinė el. tezių ir disertacijų duomenų bazė.
OECD
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras. Kaupiami įvairių tipų dokumentai, pvz., recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai (angl. grey literature), dar nerecenzuotos (angl. preprint) arba jau recenzuotos (angl. postprint) publikacijos, ataskaitos, daktaro disertacijos ar magistro darbai, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.) Duomenų talpykla tai skaitmeninis archyvas, kuriame kaupiami ir saugomi duomenų rinkiniai ir jų metaduomenys
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
EBSCO duomenų bazėje esančios disertacijos įvairiomsi temomis.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma.
Vaizdo medžiaga, kaip naudotis Scite.
Vaizdo medžiaga, kaip naudotis Scite Assistant.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, ekonomikos plėtra ir žmonijos vystymusi, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.
UNSD (The United Nations Statistics Division)
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
Valstybės žinios
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
Prieiga su slaptažodžiais tik L. Donskio, M. Romerio, Žemės ūkio akademijos bibliotekose. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.
Ilma Marcinkevičienė
- Žemės ūkio akademijos biblioteka, Studentų g. 11-235, Akademija
- ilma.marcinkeviciene@vdu.lt
- (8-37) 752 304, 2304