- Pradžia
- Duomenų bazės
- Knygos. E. knygos
- Žurnalai. Laikraščiai
- Informaciniai leidiniai
- Disertacijos. Tezės
- Duomenys
- Paieškos sistemos
- Kiti šaltiniai
Žemės ūkio akademijos biblioteka
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
grazina.siaudikiene@vdu.lt
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
grazina.siaudikiene@vdu.lt
Virtualioje bibliotekoje galima ieškoti išteklių bibliotekos kataloge, Mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose.
 Mokslo asistentas VB |
DI įrankis, kuris naudoja didelės apimties kalbos modelius (LLM). Leidžia tyrinėti akademinį turinį, analizuoja didelę dalį Virtualiojoje bibliotekoje indeksuotų informacijos išteklių ir parenka penkis dokumentus, kurie gali būti naudingiausi. Daugiau informacijos rasite čia. |
DI kalbos modelis, kuris pagal užklausas generuoja į žmogaus kalbą panašius atsakymus. Gali būti naudojamas mokomosios medžiagos kūrimui, mokymo proceso individualizavimui, studentų kritinio mąstymo ugdymui. Nemokama versija turi apribojimus (pavyzdžiui, ribotos DALL-E – teksto vertimo į paveikslėlius DI modelio – funkcijos), o mokamoje versijoje suteikiama prieiga prie naujausių ir galingesnių modelių (pavyzdžiui, GPT-5 Pro), greičiau generuojami atsakymai. |
|
DI tyrimų asistentas, padedantis apžvelgti literatūrą ir akademinius darbus, sisteminti duomenis, automatizuoti straipsnių atrinkimą ir duomenų ištraukimą. Nemokamoje versijoje suteikiama neribota paieška, santraukų ir ataskaitų pateikimas (iki 4 dokumentų vienu metu), o mokamose „Plus“ / „Pro“ versijose santraukų skaičius išauga iki 8 dokumentų vienu metu, taip pat suteikiamas neribotas duomenų lentelių eksportavimas į CSV/BIB/RIS formatus, išsamesnės dokumentų peržiūros ir pranešimai su naujausia informacija apie pasirinkto temos lauko tyrimus. |
|
 Gemini |
DI kalbos modelis, kuris pagal užklausas generuoja į žmogaus kalbą panašius atsakymus. „Deep Research“ leidžia peržvelgti svetaines, analizuoti informaciją ir kurti išsamias ataskaitas, o „Gemini Live“ – kurti mokymosi planus, temų santraukas, praktikuotis pristatymus. Mokamose versijose „Google AI Pro“ ir „Google AI Ultra“ suteikiama prieiga prie galingesnio modelio „2.5 Pro“, tikslesnės ir operatyvesnės „Deep Research“, vaizdo įrašų generavimo su „Veo 3“, daugiau galimybių su „NotebookLM“ tyrimų ir rašymo padėjėju. |
 Keenious |
DI akademinių tyrimų įrankis, skirtas padėti studentams ir tyrėjams rasti mokslinę literatūrą. Analizuoja įkeltą dokumentą ir, taikydamas tarpdisciplininius metodus, rekomenduoja panašius ar susijusius mokslinius straipsnius. Pasiekiama daugiau nei 250 mln. akademinių darbų. Nemokamoje versijoje suteikiama prieiga prie visų paieškos rezultatų, neriboti pokalbiai, o mokamoje versijoje visavertė prieiga suteikiama su universiteto ar organizacijos licencija (prieiga studentams / darbuotojams, sąsaja su bibliotekos ištekliais, siūlomi mokymai ir internetiniai seminarai). |
Įrankis, skirtas mokslinės literatūros tyrimams. Sukuria vizualų akademinės literatūros žemėlapį, randa susijusius šaltinius pasirinktoje temoje iš daugiau nei 270 mln. išteklių. Nemokamoje versijoje suteikiama prieiga prie paprastosios paieškos, iki 20 užklausų, 2 vizualūs žemėlapiai, o mokamose „Pro“ ir „Teams“ versijose – išplėstinė paieška, neribojamas analizuojamų straipsnių ir vizualių žemėlapių skaičius. |
|
 Perplexity |
DI paieškos variklis ir pokalbių robotas. Pateikia nuorodas į atsakymui naudotus šaltinius ir susijusius teminius klausimus. Nemokamoje versijoje prieinama paprastoji paieška, ribotos „Pro“ ir failų įkėlimo funkcijos (iki 3 failų per dieną), o mokamoje versijoje – prieiga prie galingesnių DI modelių, neribotas vizualų generavimas, failų įkėlimas ir analizė. |
 Research Rabbit |
DI įrankis akademiniams tyrimams ir literatūros apžvalgai. Kategorizuoja akademinius darbus į temines skiltis (kolekcijas), kuria interaktyvų vizualinį žemėlapį pagal pasirinktą temą, darbų citavimo tendencingumą. Visos prieinamos funkcijos yra nemokamos. |
 SciSpace |
DI asistentas, padedantis valdyti, rašyti ir publikuoti akademinius darbus, analizuoti ir vizualizuoti duomenis, kurti svetainę ar prezentaciją. Nemokamoje versijoje prieinama iki 30 užklausų peržiūrų, 5 bibliografinių sąrašų atsisiuntimas, siūlymai ir integruotas rašybos tikrinimas, o mokamos versijos „Researcher“ ir „Teams“ siūlo neribotas užklausas ir atsisiuntimus, saugumą ir operatyvesnę pagalbą. |
DI platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir suprasti mokslinių tyrimų straipsnius, naudojant išmaniąsias citatas. Galima įvertinti mokslinių straipsnių patikimumą ir poveikį, atrasti svarbių ir prieštaringų įrodymų, pagerinti savo tyrimų rezultatus. Nemokamoje versijoje prieinama DI asistento funkcija, visatekstė paieška, citavimo ataskaitos, o mokamoje – visavertė prieiga suteikiama su universiteto ar organizacijos licencija (galingesni DI modeliai ir jų galimybės, duomenų eksportavimas ir analizė, aukštesnis saugumo ir konfidencialumo lygis). |
|
 Semantic Scholar |
DI akademinių tyrimų paieškos variklis, naudojantis mašininį mokymąsi nustatant mokslinių straipsnių ryšius, svarbą ir pagrindines išvadas. Visos prieinamos funkcijos yra nemokamos. |
= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic search Ultimate (EBSCO) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – klimato kaita, aplinkos apsauga, ekologija ir ekologinės sistemos ir kt.
AgEcon Search: Research in Agricultural and Applied Economics
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, augalų apsauga, ekologija, miškininkystė.
Annual Reviews
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – zoologija, ekologija, miškininkystė.
ARAN (National University of Ireland Galway)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, botanika, ekologija, chemija ir kt.
Nacionalinio Airijos universiteto ekspertų straipsniai, konferencijų medžiaga ir kt.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, botanika, gamtotvarka, žemės ūkis, miškininkystė ir kt.
BioMed Central
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – gamtos mokslai, ekosistemos, aplinkos apsauga ir kt.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija, gamtos mokslai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – klimato kaita, ekologija ir kt.
Czech Academy of Agricultural Sciences
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, gamtos apsauga, žemės ūkis ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, biochemija ir genetika, botanika, chemija
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – klimato kaita, ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, žemės ūkis ir kt.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – klimato kaita, ekologija ir aplinkotyra, aplinkos inžinerija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Knowledge Unlatched
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, miškininkystė.
MDPI
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekosistemos, aplinkos apsauga, agroinžinerija ir kt.
OAPEN (Open Access Publishing in European Networks)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija ir ekologinės sistemos, aplinkos apsauga, miškininkystė, gyvybės mokslai ir kt.
Online Books Page
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija ir ekologinės sistemos, miškininkystė ir kt.
Open Textbook Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija ir kt.
Open Science
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija ir ekologinės sistemos, aplinkos apsauga ir kt.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, aplinkosauga, žemės ūkis ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
PANGAEA
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija ir kt.
Project MUSE ebooks
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, miškininkystė ir kt.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, aplinkotyra, miškininkystė ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkosauga, biologija ir gyvybės mokslai, chemija, medžiagotyra.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, aplinkotyra, ekologija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, maisto mokslas, ekologija ir kt. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – klimato kaita, aplinkos apsauga, ekologija ir ekologinės sistemos ir kt.
AgEcon Search: Research in Agricultural and Applied Economics
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, augalų apsauga, ekologija, miškininkystė.
Annual Reviews
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – zoologija, ekologija, miškininkystė.
ARAN (National University of Ireland Galway)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, botanika, ekologija, chemija ir kt.
Nacionalinio Airijos universiteto ekspertų straipsniai, konferencijų medžiaga ir kt.
ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, botanika, gamtotvarka, žemės ūkis, miškininkystė ir kt.
BioMed Central
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – gamtos mokslai, ekosistemos, aplinkos apsauga ir kt.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija, gamtos mokslai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – klimato kaita, ekologija ir kt.
Czech Academy of Agricultural Sciences
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, gamtos apsauga, žemės ūkis ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, biochemija ir genetika, botanika, chemija
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – klimato kaita, ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, žemės ūkis ir kt.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – klimato kaita, ekologija ir aplinkotyra, aplinkos inžinerija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Knowledge Unlatched
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, miškininkystė.
MDPI
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekosistemos, aplinkos apsauga, agroinžinerija ir kt.
OAPEN (Open Access Publishing in European Networks)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija ir ekologinės sistemos, aplinkos apsauga, miškininkystė, gyvybės mokslai ir kt.
Online Books Page
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija ir ekologinės sistemos, miškininkystė ir kt.
Open Textbook Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija ir kt.
Open Science
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija ir ekologinės sistemos, aplinkos apsauga ir kt.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, aplinkosauga, žemės ūkis ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
PANGAEA
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija ir kt.
Project MUSE ebooks
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkos apsauga, ekologija ir aplinkotyra, gamtos mokslai, miškininkystė ir kt.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – ekologija, aplinkotyra, miškininkystė ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – aplinkosauga, biologija ir gyvybės mokslai, chemija, medžiagotyra.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLink Archive
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, aplinkotyra, ekologija ir kt. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – žemės ūkis, maisto mokslas, ekologija ir kt. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Directory of Open Access Books (DOAB)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Online library of open access books (OAPEN)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Online library of open access books (OAPEN)
Daugiatemės visatekstės e. knygos.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Žurnalai VDU mokslo valdymo sistemoje
Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba e. paštu db@bibl.vdu.lt (rašyti iš Universiteto el. pašto).
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Įvairių mokslo sričių elektroninių žurnalų katalogas.
NATURE
Savaitinis žurnalas (įskaitant Nature News) fizinių ir biomedicinos mokslų temomis.
Valstybė
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
Elektroninis laikraštis. Prieiga skirta VDU bendruomenės nariams, susikūrusiems ir užsiregistravusiems asmeninę paskyrą instituciniais el. paštais, kurių pabaiga @vdu.lt, @stud.vdu.lt
Žurnalai VDU virtualioje bibliotekoje
Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba e. paštu db@bibl.vdu.lt (rašyti iš Universiteto el. pašto).
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Įvairių mokslo sričių elektroninių žurnalų katalogas.
NATURE
Savaitinis žurnalas (įskaitant Nature News) fizinių ir biomedicinos mokslų temomis.
Valstybė
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
Elektroninis laikraštis. Prieiga skirta VDU bendruomenės nariams, susikūrusiems ir užsiregistravusiems asmeninę paskyrą instituciniais el. paštais, kurių pabaiga @vdu.lt, @stud.vdu.lt
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Animal Diversity Web
Virtuali enciklopedija.
Britannica Online 
Virtuali enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras.
Thesaurus.com
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst.) sinonimų ir labiausiai patikimas internetinis tezauras, kurį pateikia dictionary.com
Virtuali enciklopedija.
Britannica Online
Virtuali enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras.
Thesaurus.com
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst.) sinonimų ir labiausiai patikimas internetinis tezauras, kurį pateikia dictionary.com
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Disertacijos ir tezės VDU mokslo valdymo sistemoje (CRIS ETD)
Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD)
DART-Europe E-theses Portal
Europos tezių paieškos portalas. Naudojantis šia paieškos sistema, daktaro disertacijų ir magistro darbų galima ieškoti 559 universitetuose iš 28 šalių.
EBSCO Open Dissertations
The Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD)
Tarptautinė tezių ir disertacijų biblioteka (NDLTD) yra tarptautinė organizacija, skirta skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) diegimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje galima rasti disertacijų iš įvairių pasaulio šalių, tame tarpe ir iš Lietuvos.
Open Access Theses and Dissertations (OATD)
Disertacijos ir tezės Lietuvos akademinėje elektroninėje bibliotekoje (eLABa ETD)
DART-Europe E-theses Portal
Europos tezių paieškos portalas. Naudojantis šia paieškos sistema, daktaro disertacijų ir magistro darbų galima ieškoti 559 universitetuose iš 28 šalių.
EBSCO Open Dissertations
The Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD)
Tarptautinė tezių ir disertacijų biblioteka (NDLTD) yra tarptautinė organizacija, skirta skatinti elektroninių tezių ir disertacijų (ETD) diegimą, kūrimą, naudojimą, sklaidą ir išsaugojimą. Duomenų bazėje galima rasti disertacijų iš įvairių pasaulio šalių, tame tarpe ir iš Lietuvos.
Open Access Theses and Dissertations (OATD)
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Eurostat
ES statistikos duomenų bazė.
FAOSTAT
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.
ES statistikos duomenų bazė.
FAOSTAT
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
CORE
Didžiausia pasaulyje atvirosios prieigos tyrimų dokumentų kolekcija.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Mokslinčius
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras. Kaupiami įvairių tipų dokumentai, pvz., recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, dar nerecenzuotos arba jau recenzuotos publikacijos, ataskaitos, daktaro disertacijos ar magistro darbai, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose (žurnaluose, institucinėse talpyklose, skaitmeninėse kolekcijose ir kt.).
CORE
Didžiausia pasaulyje atvirosios prieigos tyrimų dokumentų kolekcija.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Mokslinčius
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
Lietuvos elektroninė akademinė biblioteka (eLABa)
Integrali paieškos sistema, leidžianti ieškoti Lietuvos akademinių bibliotekų kataloguose ir atvirosios prieigos ištekliuose.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atviros prieigos talpyklų registras. Kaupiami įvairių tipų dokumentai, pvz., recenzuojamieji straipsniai, konferencijų pranešimai, knygos, mokymosi kursų medžiaga, garso ir vaizdo įrašai, mokslinių tyrimų duomenys, nepublikuoti darbai, dar nerecenzuotos arba jau recenzuotos publikacijos, ataskaitos, daktaro disertacijos ar magistro darbai, nepublikuoti konferencijų pranešimai ir kt.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
AIMS (Agricultural Information Management Standart)
Žemės ūkio mokslo darbų, projektų bibliografinės DB.
Aplinkos apsaugos agentūra
Teisės aktai, ataskaitos, laboratoriniai tyrimai ir matavimai. Klimato kaita, užterštumas, vandens vartojimas, upių, ežerų ir tvenkinių kadastras, gyvoji gamta ir kt.
CERES (Cranfield Collection of E-Research)
Kranfildo (Cranfield) universiteto atliktų elektroninių tyrimų kolekcija, įskaitant technines ataskaitas, konferencijų straipsnius, knygų skyrius ir kt.
Environmental News Network
Aplinkosaugos naujienų tinklas ekosistemų, gamtos mokslų, vandens taršos, klimato kaitos ir kt. klausimais.
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO).
OECD
Įvairių sričių statistiniai rodikliai. Žemės ūkis, ekologija, aplinkosauga ir kt.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis: aplinkosauga, žemės ūkis, geografiniai duomenys, mokslas ir technologijos, žemės ūkis ir kt.
UNSD (The United Nations Statistics Division)
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su aplinkos apsauga, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.
Žemės ūkio mokslo darbų, projektų bibliografinės DB.
Aplinkos apsaugos agentūra
Teisės aktai, ataskaitos, laboratoriniai tyrimai ir matavimai. Klimato kaita, užterštumas, vandens vartojimas, upių, ežerų ir tvenkinių kadastras, gyvoji gamta ir kt.
CERES (Cranfield Collection of E-Research)
Kranfildo (Cranfield) universiteto atliktų elektroninių tyrimų kolekcija, įskaitant technines ataskaitas, konferencijų straipsnius, knygų skyrius ir kt.
Environmental News Network
Aplinkosaugos naujienų tinklas ekosistemų, gamtos mokslų, vandens taršos, klimato kaitos ir kt. klausimais.
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO).
OECD
Įvairių sričių statistiniai rodikliai. Žemės ūkis, ekologija, aplinkosauga ir kt.
Oficialios statistikos portalas
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis: aplinkosauga, žemės ūkis, geografiniai duomenys, mokslas ir technologijos, žemės ūkis ir kt.
UNSD (The United Nations Statistics Division)
Įvairių sričių statistiniai rodikliai.
The World Bank Open Knowledge Repository (OKR)
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su aplinkos apsauga, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais.