Academic Search Ultimate (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.
Business Source Ultimate (EBSCO)
E. knygos įvairiomis vadybos temomis.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamos Humanities and Social Sciences kolekcijos žurnalų sąrašas.
De Gruyter leidyklos elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Sąrašas.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.
EBSCO eBook Open Access Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.
Emerald Management eJournals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
HathiTrust Digital Library
Skaitmeninė biblioteka, jungianti JAV universitetų bibliotekų išteklius.
JSTOR
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamos Arts & Sciences I, II, III, IV kolekcijos. Žurnalų sąrašai.
KTU leidyklos elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba.
Newspaper Source (EBSCO)
JAV ir kt. valstybių laikraščių straipsniai, TV ir radijo naujienos.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Regional Business News (EBSCO)
JAV verslo žurnalai ir laikraščiai.
SAGE Journals Online
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect
Leidyklos Elsevier duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojami žurnalai ir elektroninės knygos.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų. Dalis šaltinių – atvirosios prieigos.
Valstybė
E. žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).
Verslo žinios
E. laikraštis. Prieiga su slaptažodžiais L. Donskio, M. Romerio, Žemės ūkio akademijos (Centrinėje) bibliotekose. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.
Vilniaus universiteto leidyklos elektroninės knygos
Prenumeruojamos tik elektroninės knygos: monografijos, studijų knygos, straipsnių rinkiniai, šaltinių publikacijos ir kt., daugiausia lietuvių kalba. Instrukcija.
Vilnius Tech elektroninės knygos
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – vadyba. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Accounting, Business Studies and Economics Dictionary
Buhalterijos, verslo ir ekonomikos terminų žodynas.
Britannica Online
Virtuali enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
EH.net Encyclopedia
E. ekonomikos istorijos enciklopedija.
Encyclopedia of Business Case Terms
Verslo terminų enciklopedija.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija, leidžianti atlikti paiešką virš 200 individualių enciklopedijų ir žinynų.
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose, įskaitant tezes. Dalis šaltinių – visateksčiai.
DOAB (Directory of Open Access Books)
Įvairių mokslo sričių elektroninių knygų katalogas, jame – ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
DOAJ (Directory of Open Access Journals)
Atvirosios prieigos daugiatemis mokslinių žurnalų katalogas.
FreeFullPDF
Atvirosios prieigos mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, magistro darbuose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose. Dalis šaltinių – visateksčiai.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos ir studijų baigiamieji darbai.
OpenDOAR (Directory of Open Access Repositories)
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras. Prieigą gali riboti talpyklos nuostatos, pvz., prieinama intranete.
EconStor
Ekonomikos mokslinių publikacijų atvirosios prieigos portalas, tarp temų − vadyba.
EBPO – Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija
36 valstybes vienijanti tarptautinė organizacija, besivadovaujanti atstovaujamosios demokratijos ir laisvosios rinkos ekonominiais principais.
IMF eLibrary
Tarptautinio valiutos fondo periodiniai leidiniai, knygos, studijos, statistiniai leidiniai makroekonomikos, globalizacijos, prekybos, demografijos, besivystančių rinkų, skurdo mažinimo ir kt. temomis.
Internet Archive
Pasaulinė skaitmeninė biblioteka, tarp temų − vadyba. Užsiregistravusieji vartotojai gali parsisiųsti knygas skaitymui namuose 14 dienų.
IFRS Foundation
Ne pelno siekianti viešojo intereso organizacija, įsteigta sukurti visame pasaulyje pripažintą apskaitos standartų rinkinį.
Lietuvos laisvosios rinkos institutas
Privati, pelno nesiekianti, nepolitinė organizacija, įsteigta 1990 metais.
Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys, ar prieštaraujantys įrodymai.
The World Bank Open Knowledge Repository
Atvirosios prieigos talpyklos e. ištekliai: visateksčiai straipsniai, knygos, ataskaitos, studijos ir kt.
Rita Bačėnaitė
- Leonido Donskio biblioteka, V. Putvinskio g. 23-1 a.
- rita.bacenaite@vdu.lt
- (8-37) 327 861, 5414