- Pradžia
- Duomenų bazės
- Knygos. E.knygos
- Žurnalai. Laikraščiai
- Informaciniai leidiniai
- Disertacijos
- Duomenys
- Paieškos sistemos
- Kita
Žemės ūkio akademijos biblioteka
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
grazina.siaudikiene@vdu.lt
+370 37 752304, 2304
Užsakyti konsultaciją
grazina.siaudikiene@vdu.lt
Virtualioje bibliotekoje galima ieškoti išteklių bibliotekos kataloge, Mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose.
 Mokslo asistentas VB |
DI įrankis, kuris naudoja didelės apimties kalbos modelius (LLM). Leidžia tyrinėti akademinį turinį, analizuoja didelę dalį Virtualiojoje bibliotekoje indeksuotų informacijos išteklių ir parenka penkis dokumentus, kurie gali būti naudingiausi. Daugiau informacijos rasite čia. |
DI kalbos modelis, kuris pagal užklausas generuoja į žmogaus kalbą panašius atsakymus. Gali būti naudojamas mokomosios medžiagos kūrimui, mokymo proceso individualizavimui, studentų kritinio mąstymo ugdymui. Nemokama versija turi apribojimus (pavyzdžiui, ribotos DALL-E – teksto vertimo į paveikslėlius DI modelio – funkcijos), o mokamoje versijoje suteikiama prieiga prie naujausių ir galingesnių modelių (pavyzdžiui, GPT-5 Pro), greičiau generuojami atsakymai. |
|
DI tyrimų asistentas, padedantis apžvelgti literatūrą ir akademinius darbus, sisteminti duomenis, automatizuoti straipsnių atrinkimą ir duomenų ištraukimą. Nemokamoje versijoje suteikiama neribota paieška, santraukų ir ataskaitų pateikimas (iki 4 dokumentų vienu metu), o mokamose „Plus“ / „Pro“ versijose santraukų skaičius išauga iki 8 dokumentų vienu metu, taip pat suteikiamas neribotas duomenų lentelių eksportavimas į CSV/BIB/RIS formatus, išsamesnės dokumentų peržiūros ir pranešimai su naujausia informacija apie pasirinkto temos lauko tyrimus. |
|
 Gemini |
DI kalbos modelis, kuris pagal užklausas generuoja į žmogaus kalbą panašius atsakymus. „Deep Research“ leidžia peržvelgti svetaines, analizuoti informaciją ir kurti išsamias ataskaitas, o „Gemini Live“ – kurti mokymosi planus, temų santraukas, praktikuotis pristatymus. Mokamose versijose „Google AI Pro“ ir „Google AI Ultra“ suteikiama prieiga prie galingesnio modelio „2.5 Pro“, tikslesnės ir operatyvesnės „Deep Research“, vaizdo įrašų generavimo su „Veo 3“, daugiau galimybių su „NotebookLM“ tyrimų ir rašymo padėjėju. |
 Keenious |
DI akademinių tyrimų įrankis, skirtas padėti studentams ir tyrėjams rasti mokslinę literatūrą. Analizuoja įkeltą dokumentą ir, taikydamas tarpdisciplininius metodus, rekomenduoja panašius ar susijusius mokslinius straipsnius. Pasiekiama daugiau nei 250 mln. akademinių darbų. Nemokamoje versijoje suteikiama prieiga prie visų paieškos rezultatų, neriboti pokalbiai, o mokamoje versijoje visavertė prieiga suteikiama su universiteto ar organizacijos licencija (prieiga studentams / darbuotojams, sąsaja su bibliotekos ištekliais, siūlomi mokymai ir internetiniai seminarai). |
Įrankis, skirtas mokslinės literatūros tyrimams. Sukuria vizualų akademinės literatūros žemėlapį, randa susijusius šaltinius pasirinktoje temoje iš daugiau nei 270 mln. išteklių. Nemokamoje versijoje suteikiama prieiga prie paprastosios paieškos, iki 20 užklausų, 2 vizualūs žemėlapiai, o mokamose „Pro“ ir „Teams“ versijose – išplėstinė paieška, neribojamas analizuojamų straipsnių ir vizualių žemėlapių skaičius. |
|
 Perplexity |
DI paieškos variklis ir pokalbių robotas. Pateikia nuorodas į atsakymui naudotus šaltinius ir susijusius teminius klausimus. Nemokamoje versijoje prieinama paprastoji paieška, ribotos „Pro“ ir failų įkėlimo funkcijos (iki 3 failų per dieną), o mokamoje versijoje – prieiga prie galingesnių DI modelių, neribotas vizualų generavimas, failų įkėlimas ir analizė. |
 Research Rabbit |
DI įrankis akademiniams tyrimams ir literatūros apžvalgai. Kategorizuoja akademinius darbus į temines skiltis (kolekcijas), kuria interaktyvų vizualinį žemėlapį pagal pasirinktą temą, darbų citavimo tendencingumą. Visos prieinamos funkcijos yra nemokamos. |
 SciSpace |
DI asistentas, padedantis valdyti, rašyti ir publikuoti akademinius darbus, analizuoti ir vizualizuoti duomenis, kurti svetainę ar prezentaciją. Nemokamoje versijoje prieinama iki 30 užklausų peržiūrų, 5 bibliografinių sąrašų atsisiuntimas, siūlymai ir integruotas rašybos tikrinimas, o mokamos versijos „Researcher“ ir „Teams“ siūlo neribotas užklausas ir atsisiuntimus, saugumą ir operatyvesnę pagalbą. |
DI platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir suprasti mokslinių tyrimų straipsnius, naudojant išmaniąsias citatas. Galima įvertinti mokslinių straipsnių patikimumą ir poveikį, atrasti svarbių ir prieštaringų įrodymų, pagerinti savo tyrimų rezultatus. Nemokamoje versijoje prieinama DI asistento funkcija, visatekstė paieška, citavimo ataskaitos, o mokamoje – visavertė prieiga suteikiama su universiteto ar organizacijos licencija (galingesni DI modeliai ir jų galimybės, duomenų eksportavimas ir analizė, aukštesnis saugumo ir konfidencialumo lygis). |
|
 Semantic Scholar |
DI akademinių tyrimų paieškos variklis, naudojantis mašininį mokymąsi nustatant mokslinių straipsnių ryšius, svarbą ir pagrindines išvadas. Visos prieinamos funkcijos yra nemokamos. |
= Prenumeruojama
= Visatekstis
= Atviroji prieiga
= Paveikslėliai
= Vaizdinė medžiaga
= Garsinė medžiaga
Academic Search Ultimate (EBSCO) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, mikrobiologija ir toksikologija, biotechnologijos ir kt.
ARAN (National University of Ireland Galway) 
Nacionalinio Airijos universiteto ekspertų straipsniai, konferencijų medžiaga biologijos, botanikos, chemijos, augalininkystės, ekologijos ir kitomis temomis.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, aplinkos mokslas ir technologijos, vandens kokybė ir tarša ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, chemija, biomedicina ir kt.
eScholarship (University of California, California Digital Library)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, botanika, chemija, edukologija, ekologija, aplinkotyra.
Knowledge Unlatched
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, ekologija, gamtos mokslai ir kt.
Online Books Page
Laisva prieiga prie daugiau nei 3 mln. viso teksto el. knygų įvairia tematika.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, fizika, chemija, matematika, ekonomika ir kt.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, chemija, inžinerija, fizika ir kt. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, mikrobiologija ir toksikologija, biotechnologijos ir kt.
ARAN (National University of Ireland Galway)
Nacionalinio Airijos universiteto ekspertų straipsniai, konferencijų medžiaga biologijos, botanikos, chemijos, augalininkystės, ekologijos ir kitomis temomis.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, aplinkos mokslas ir technologijos, vandens kokybė ir tarša ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, chemija, biomedicina ir kt.
eScholarship (University of California, California Digital Library)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, botanika, chemija, edukologija, ekologija, aplinkotyra.
Knowledge Unlatched
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, ekologija, gamtos mokslai ir kt.
Online Books Page
Laisva prieiga prie daugiau nei 3 mln. viso teksto el. knygų įvairia tematika.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, fizika, chemija, matematika, ekonomika ir kt.
Springer Journals
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, chemija, inžinerija, fizika ir kt. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Biologija : [vadovėlis]
Mader, Sylvia S., Vilnius : Alma littera ,(2004)
Farmacinės botanikos ir farmakognozijos sąvokos : mokomoji knyga
Barsteigienė, Z., Benetis, R., Burdulis, D., Lukošius, A., Ragažinskienė, O., Raudonė, L., Savickienė, N., Trumbeckaitė, S.,Kaunas : Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Leidybos namai, (2016)
Fizikiniai vaistinių preparatų analizės metodai : mokomoji knyga
Kauno medicinos universitetas. Farmacijos fakultetas. Farmacinės chemijos ir farmakognozijos katedra., Malinauskas, F.,Kaunas : Kauno medicinos universiteto leidykla, (2006)
Kodas RNR : nuo kovos su virusais iki tobulų genų
Tomkuvienė, M., Štitilytė, M., Mickutė, M., Dudas, G., Olendraitė, I., Gasiūnas, G., Vilnius : Vilniaus universiteto leidykla, (2024)
100 profesionalių patarimų prieš biologijos egzaminą : [užduotys, jų sprendimo būdai ir metodai]
Purplienė, M., Viltrakienė, I., Kaunas : Šviesa, (2023)
Trumpa žmonijos istorija : mūsų genuose įrašyti
Rutherford, A., Gendvilienė, A., vertėjas, Vilnius : Tyto alba, (2021)
Augalo vandens apykaitos fiziologija : studijų knyga : agronomijos ir susietoms su augalų mokslais pirmosios pakopos studijoms
Malinauskaitė, Regina, author.
Vytautas Magnus University, 2018
Directory of Open Access Books (DOAB)
Knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių visatekstės e. knygos. Šiame kataloge jau yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
eBook Collection (EBSCOhost) 
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, aplinkos mokslas ir technologijos, vandens kokybė ir tarša ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė, tame tarpe biologija, chemija, biomedicina ir kt.
Online Books Page 
Laisva prieiga prie daugiau nei 3 mln. viso teksto el. knygų įvairia tematika.
Mader, Sylvia S., Vilnius : Alma littera ,(2004)
Farmacinės botanikos ir farmakognozijos sąvokos : mokomoji knyga
Barsteigienė, Z., Benetis, R., Burdulis, D., Lukošius, A., Ragažinskienė, O., Raudonė, L., Savickienė, N., Trumbeckaitė, S.,Kaunas : Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Leidybos namai, (2016)
Fizikiniai vaistinių preparatų analizės metodai : mokomoji knyga
Kauno medicinos universitetas. Farmacijos fakultetas. Farmacinės chemijos ir farmakognozijos katedra., Malinauskas, F.,Kaunas : Kauno medicinos universiteto leidykla, (2006)
Kodas RNR : nuo kovos su virusais iki tobulų genų
Tomkuvienė, M., Štitilytė, M., Mickutė, M., Dudas, G., Olendraitė, I., Gasiūnas, G., Vilnius : Vilniaus universiteto leidykla, (2024)
100 profesionalių patarimų prieš biologijos egzaminą : [užduotys, jų sprendimo būdai ir metodai]
Purplienė, M., Viltrakienė, I., Kaunas : Šviesa, (2023)
Trumpa žmonijos istorija : mūsų genuose įrašyti
Rutherford, A., Gendvilienė, A., vertėjas, Vilnius : Tyto alba, (2021)
E.knygos
Augalo vandens apykaitos fiziologija : studijų knyga : agronomijos ir susietoms su augalų mokslais pirmosios pakopos studijoms
Malinauskaitė, Regina, author.
Vytautas Magnus University, 2018
Directory of Open Access Books (DOAB)
Knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių visatekstės e. knygos. Šiame kataloge jau yra patalpintos ir Vytauto Didžiojo universiteto knygos.
eBook Collection (EBSCOhost)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų – biologija, aplinkos mokslas ir technologijos, vandens kokybė ir tarša ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė, tame tarpe biologija, chemija, biomedicina ir kt.
Online Books Page
Laisva prieiga prie daugiau nei 3 mln. viso teksto el. knygų įvairia tematika.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Academic Search Alumni Edition
Pateikiami recenzuojami žurnalai ir bendrieji periodiniai leidiniai. Tema: biologija, chemija, fizika, inžinerija ir kt.
ARAN (National University of Ireland Galway)
Nacionalinio Airijos universiteto ekspertų straipsniai, konferencijų medžiaga biologijos, botanikos, chemijos, augalininkystės, ekologijos ir kitomis temomis.
BioMed Central
Daugiatemiai moksliniai žurnalai.Tema: biologija, biotechnologijos, medicina ir kt.
Bioline International
Moksliniai žurnalai biologijos temomis.
Biological & Agricultural Index Plus
Viso teksto žurnalai, daugiau nei 500 publikacijų.Tema: biologija, aplinkos mokslas, genetika, sodininkystė, fiziologija, veterinarinė medicina, laukinės gamtos tvarkymas.
Cambridge Core
Daugiatemė, tame tarpe biologija, chemija, mityba, maisto pramonė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas
Cogprints 
Straipsnių archyvas temomis: biologija, ekologija, genetika, medicina, psichologija.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Mokslinių žurnalų katalogas. Tema: biologija, geografija, žemės ūkis ir kt.
Electronic Journals Library
Regensburgo universiteto (Vokietija) bibliotekos parengta elektroninė žurnalų biblioteka. Daugiatemė, tame tarpe chemija, biologija, žemės ūkis.
Érudit Journals
Pateikiami mokslo žurnalai biologijos, botanikos, edukologijos, ekologijos, aplinkotyros ir kitomis temomis.
Environmental and experimental biology.
Latvijas Universitāte (1990- ).
Free medical Journals
Mokslų žurnalų rinkinys (biologija, chemija, farmacija, informatika, istorija, medicina, odontologija, psichologija, slauga, visuomenės sveikata, zoologija, veterinarinė medicina).
Genetics and plant physiology.
Institut po fiziologii͡a na rastenii͡ata i genetika (Bŭlgarska akademii͡a na naukite)
Sofia : Institute of Plant Physiology and Genetics, (2011)-
Herbert Open Access Journals (HOAJ)
Moksliniai žurnalai. Tema: biologija, biomedicina, gyvybės mokslai, mikrobiologija, ekologija.
ICRISAT 
Daugiatemė. Tema: botanika, chemija, aplinkosauga, gamtos mokslai, augalininkystė, augalų apsauga ir kt.
IEEE Xplore 
Mokslo straipsniai, konferencijos, standartai. Tema: medicina, biologija, inžinerija ir kt.
NATURE 
Savaitinis žurnalas fizinių ir biomedicinos mokslų temomis.
Oxford Journals Open Access
Atvira prieiga prie mokslinių straipsnių. Tarp įvairių temų biologija, botanika, chemija, ekologija ir aplinkotyra ir kt.
RSC Gold Excluding Archive (Royal Society of Chemistry)
Moksliniai žurnalai. Tema: biologija, chemija, biofizika, medicina.
Science Reference Center
Daugiatemė. Tema: biologija, chemija, energija, žemės ir kosmoso mokslas.
Pateikiami recenzuojami žurnalai ir bendrieji periodiniai leidiniai. Tema: biologija, chemija, fizika, inžinerija ir kt.
ARAN (National University of Ireland Galway)
Nacionalinio Airijos universiteto ekspertų straipsniai, konferencijų medžiaga biologijos, botanikos, chemijos, augalininkystės, ekologijos ir kitomis temomis.
BioMed Central
Daugiatemiai moksliniai žurnalai.Tema: biologija, biotechnologijos, medicina ir kt.
Bioline International
Moksliniai žurnalai biologijos temomis.
Biological & Agricultural Index Plus
Viso teksto žurnalai, daugiau nei 500 publikacijų.Tema: biologija, aplinkos mokslas, genetika, sodininkystė, fiziologija, veterinarinė medicina, laukinės gamtos tvarkymas.
Cambridge Core
Daugiatemė, tame tarpe biologija, chemija, mityba, maisto pramonė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas
Cogprints
Straipsnių archyvas temomis: biologija, ekologija, genetika, medicina, psichologija.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Mokslinių žurnalų katalogas. Tema: biologija, geografija, žemės ūkis ir kt.
Electronic Journals Library
Regensburgo universiteto (Vokietija) bibliotekos parengta elektroninė žurnalų biblioteka. Daugiatemė, tame tarpe chemija, biologija, žemės ūkis.
Érudit Journals
Pateikiami mokslo žurnalai biologijos, botanikos, edukologijos, ekologijos, aplinkotyros ir kitomis temomis.
Environmental and experimental biology.
Latvijas Universitāte (1990- ).
Free medical Journals
Mokslų žurnalų rinkinys (biologija, chemija, farmacija, informatika, istorija, medicina, odontologija, psichologija, slauga, visuomenės sveikata, zoologija, veterinarinė medicina).
Genetics and plant physiology.
Institut po fiziologii͡a na rastenii͡ata i genetika (Bŭlgarska akademii͡a na naukite)
Sofia : Institute of Plant Physiology and Genetics, (2011)-
Herbert Open Access Journals (HOAJ)
Moksliniai žurnalai. Tema: biologija, biomedicina, gyvybės mokslai, mikrobiologija, ekologija.
ICRISAT
Daugiatemė. Tema: botanika, chemija, aplinkosauga, gamtos mokslai, augalininkystė, augalų apsauga ir kt.
IEEE Xplore
Mokslo straipsniai, konferencijos, standartai. Tema: medicina, biologija, inžinerija ir kt.
NATURE
Savaitinis žurnalas fizinių ir biomedicinos mokslų temomis.
Oxford Journals Open Access
Atvira prieiga prie mokslinių straipsnių. Tarp įvairių temų biologija, botanika, chemija, ekologija ir aplinkotyra ir kt.
RSC Gold Excluding Archive (Royal Society of Chemistry)
Moksliniai žurnalai. Tema: biologija, chemija, biofizika, medicina.
Science Reference Center
Daugiatemė. Tema: biologija, chemija, energija, žemės ir kosmoso mokslas.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Animal Diversity Web
Enciklopedija. Temos: biologija, zoologija, veterinarinė medicina ir kt.
Botany Online: The Internet Hypertextbook
Botanikos ir biologijos enciklopedija.
ezodynas.lt
Anglų-lietuvių, lietuvių-anglų žodynas.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
Mokslinis informacinis leidinys, Lietuvos visuomenei pateikiantis susistemintą informaciją apie pasaulį ir Lietuvą.
Enciklopedija. Temos: biologija, zoologija, veterinarinė medicina ir kt.
Botany Online: The Internet Hypertextbook
Botanikos ir biologijos enciklopedija.
ezodynas.lt
Anglų-lietuvių, lietuvių-anglų žodynas.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
Mokslinis informacinis leidinys, Lietuvos visuomenei pateikiantis susistemintą informaciją apie pasaulį ir Lietuvą.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Disertacijos ir tezės VDU mokslo valdymo sistemoje (CRIS ETD)
Digital Dissertation
Daugiatemė. Kolekcijoje pateikiamos Miuncheno universiteto disertacijos. Tema: biologija, botanika, ekologija, aplinkotyra, gamtos mokslai, žemės ūkis ir kt.
DiVA - Academic Archive Online (Uppsala University Library)
Studentų magistro darbų tezės įvairia tematika iš 34 aukštųjų mokyklų (daugiausia Skandinavijos).
eLaba
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m. ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma disertacijų duomenų bazė.
Digital Dissertation
Daugiatemė. Kolekcijoje pateikiamos Miuncheno universiteto disertacijos. Tema: biologija, botanika, ekologija, aplinkotyra, gamtos mokslai, žemės ūkis ir kt.
DiVA - Academic Archive Online (Uppsala University Library)
Studentų magistro darbų tezės įvairia tematika iš 34 aukštųjų mokyklų (daugiausia Skandinavijos).
eLaba
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m. ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma disertacijų duomenų bazė.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Eurostat
ES statistikos duomenų bazė.
FAOSTAT
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.
Lietuvos atvirų duomenų portalas
Oficialios statistikos portalas
Interneto svetainė, kurioje suteikiama daugiafunkcė prieiga prie oficialiosios statistikos įstaigų rengiamos statistinės informacijos ir teikiamų paslaugų.
ES statistikos duomenų bazė.
FAOSTAT
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.
Lietuvos atvirų duomenų portalas
Oficialios statistikos portalas
Interneto svetainė, kurioje suteikiama daugiafunkcė prieiga prie oficialiosios statistikos įstaigų rengiamos statistinės informacijos ir teikiamų paslaugų.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
Academic Index
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Įvairių mokslų sričių knygų katalogas. Jame yra ir Vytauto Didžiojo universiteto knygų.
FreeFullPDF
Atvirosios prieigos mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, knygose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema, leidžianti vienu metu atlikti paiešką daugelyje mokslinių žurnalų ir duomenų bazių.
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
Directory of Open Access Books (DOAB)
Įvairių mokslų sričių knygų katalogas. Jame yra ir Vytauto Didžiojo universiteto knygų.
FreeFullPDF
Atvirosios prieigos mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, knygose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose. Prie rastų straipsnių pateikiama informacija apie publikacijos autorių citatų skaičių.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema, leidžianti vienu metu atlikti paiešką daugelyje mokslinių žurnalų ir duomenų bazių.
= Prenumeruojama = Visatekstis = Atviroji prieiga = Paveikslėliai = Vaizdinė medžiaga = Garsinė medžiaga
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
PANGAEA
Atvirosios prieigos talpykla biologijos, chemijos, aplinkos apsaugos tematika.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
PANGAEA
Atvirosios prieigos talpykla biologijos, chemijos, aplinkos apsaugos tematika.
Scite
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma, padedanti tyrėjams geriau atrasti ir įvertinti mokslinius straipsnius pasitelkiant išmaniąsias citatas – citatas, kuriose pateikiamas citatos kontekstas ir aprašoma, ar straipsnyje pateikiami patvirtinantys ar prieštaraujantys įrodymai.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.