Šaltiniai
 
Duomenų bazės

Academic search Ultimate (EBSCO) Restricted Resource Some full text available 
Daugiatemė duomenų bazė.

ASABE (American Society of Agricultural and Biological Engineers) Technical Library Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė.

Cambridge Core Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Leidžiama tekstų ir duomenų gavyba (TMD) mokslinių tyrimų tikslais. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.  

Ebook Central (Academic Complete) Restricted Resource Some full text available 
Daugiatemė duomenų bazė.

eBooks on ScienceDirect Restricted Resource Some full text available 
Daugiatemė duomenų bazė. Leidyklos Elsevier elektroninės knygos. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.

EBSCO eBooks Academic Complete Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Papildomai įsigytų el. knygų sąrašas.

EBSCO eBooks Open Access Collection Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. 

Emerald Management eJournals Collection Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. 

InTech openURL Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė.

JSTOR Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. 

KTU leidyklos elektroninės knygos Restricted ResourceSome full text available
Elektroninės knygos: vadovėliai ir kt. mokomosios priemonės bei mokslo studijos lietuvių kalba. Prenumeruojamų elektroninių knygų sąrašas.

MDPI openURL Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė.

OECD iLibrary openURL  Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė.

Online Books Page openURL Some full text available
Daugiatemės viso teksto e. knygos. Suteikia prieigą prie daugiau nei 3 mln. laisvos prieigos el. knygų.

Open Science openURL Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė.

SAGE Journals Online Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.

ScienceDirect Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojami žurnalai ir elektroninės knygos. Draudžiama naudoti darbui su dirbtinio intelekto sistemomis.

Science Publishing Group (Science PG) openURL Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė.

Springer Journals  Restricted ResourceSome full text available Resource contains images Resource contains video
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.

SpringerLink Archive Restricted ResourceSome full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų archyvas.

Springer Open Access Journals openURL Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė.

Taylor&Francis Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Suteikiama prieiga prie straipsnių nuo 1997 metų.
VGTU leidžiami žurnalai yra atviros prieigos ir prieinami adresu http://journals.vgtu.lt/ 

VilniausTech elektrininės knygos Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamų knygų sąrašas.

Wiley Online Library Restricted Resource Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas. 
 
Informaciniai ištekliai


Accounting, Business Studies and Economics Dictionary 
Buhalterijos, verslo ir ekonomikos terminų žodynas. 

Britannica Online openURL Some full text available Resource contains images Resource contains video Resource contains audio
Enciklopedija

Dictionary.com openURL Resource contains audio
Skaitmeninis žodynas. 

Encyclopedia of Business Case Terms   
Verslo terminų enciklopedija. 

Eurovoc openURL
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Tezauras – tai sistemingas ir struktūruotas žodžių ir žodžių junginių sąrašas, kurio tikslas – kuo vienareikšmiškiau atspindėti dokumentų sistemoje esančių dokumentų konceptualų turinį ir palengvinti atliekamas paieškos užklausas.

Thesaurus.com openURL
Didžiausias (daugiau nei 550 tūkst. sinonimų) ir labiausiai patikimas internetinis tezauras, kurį pateikia dictionary.com

e-terminai  Some full text available openURL
Daugiau kaip 1500 ekonomikos, vadybos, rinkodaros, finansinių ir investicinių terminų Jūsų klausimams atsakyti.

Paieškos sistemos


BASE (Bielefeld Academic Search Engine) openURL Some full text available Resource contains images Resource contains video Resource contains audio
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.


CORE openURL
Didžiausia pasaulyje atviros prieigos tyrimų dokumentų kolekcija.

Directory of Open Access Books (DOAB)  openURL Some full text available
Daugiatemės visatekstės e. knygos.

Directory of Open Access Journals (DOAJ) openURL Some full text available Resource contains images Resource contains video Resource contains audio
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.

Google Books openURL
E. knygų paieškos sistema.

Google Scholar openURL Some full text available
Daugiatemė duomenų bazė. Moksliniai straipsniai, konferencijų medžiaga, monografijos.

Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa) openURL Some full text available
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos, disertacijos ir studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.

ScienceResearch.com openURL Some full text available
E. knygų ir e. žurnalų paieškos sistema.

WorldWideScience.org openURL
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
 
Kiti šaltiniai

Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijos  Restricted Resource Some full text available
Elektroninis laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).

Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga Restricted Resource
E. laikraštis. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba e. paštu db@bibl.vdu.lt (rašyti iš universiteto e. pašto). 

 

Eurostat  Some full text available openURL Resource contains images
ES statistikos duomenų bazė.

Europos Komisijos interneto svetainė 
Oficiali Europos Sąjungos interneto svetainė.
Europos Sąjungos leidiniai  Some full text available openURL
ES duomenų bazė su skaitmenine prieiga prie ES institucijų visų oficialių ES dokumentų registro bei ES atvirųjų duomenų portalo. Čia galima rasti ES institucijų ir kitų įstaigų ataskaitas, tyrimus, informacinės brošiūras, žurnalus ir kitus leidinius ES valdymo, teisės, saugumo ir gynybos, ekonomikos, užimtumo, finansų ir kitais ES aktualiais klausimais.

FAO  Some full text available openURL Resource contains images Resource contains video
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO).

FAOSTAT  Some full text available openURL Resource contains images
FAO maisto ir žemės ūkio statistikos duomenų bazė.

INFOLEX. Teisės aktai
Lietuvos Respublikos teisės aktai. Prieiga su slaptažodžiais V. Biržiškos, L. Donskio, M. Romerio, Švietimo ir Žemės ūkio akademijų bibliotekose. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.

Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė openURL
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje. Duomenys apie paskelbtas patentų paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus.

Lietuvos standartizacijos departamento standartų katalogas Restricted Resource
Lietuvos standartų elektroninės versijos.

Scite Restricted Resource
Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti platforma.
Vaizdo medžiaga, kaip naudotis Scite.
Vaizdo medžiaga, kaip naudotis Scite Assistant.

Valstybės žinios Restricted Resource
Elektroninis žurnalas. Prieiga tik su slaptažodžiais. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus arba el. paštu db@bibl.vdu.lt (prašome rašyti iš Universiteto el. pašto).

Verslo žinios  Restricted ResourceSome full text available
Elektroninis laikraštis. Prieiga su slaptažodžiais L. Donskio, M. Romerio, Žemės ūkio akademijos bibliotekose. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.

WolframAlpha      
Semantinė skaičiuojamoji paieška. 


Oficialios statistikos portalas openURL
Įvairūs šalies rodikliai ir statistikos duomenys įvairiomis temomis.

The World Bank Open Knowledge Repository (OKR) openURL
Pasaulio banko dokumentai, mokslinių tyrimų rezultatai, knygos, periodiniai leidiniai, susiję su skurdo mažinimu, ekonomikos plėtra ir žmonijos vystymusi, žemės ūkio, infrastruktūros, sveikatos, švietimo, klimato kaitos, gamtos išteklių, regioninės integracijos ir kitais klausimais. 
Jus konsultuoja

Ilma Marcinkevičienė

Piktogramų reikšmės

Restricted Resource = Prenumeruojama
Some full text available = Visatekstis
openURL = Atviroji prieiga

Resource contains images = Paveikslėliai
Resource contains video = Vaizdinė medžiaga
Resource contains audio = Garsinė medžiaga