Mokslo rezultatų vertinimo įrankiai Kiti šaltiniai
Atvirieji švietimo ištekliai
Academic Search Complete (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų aplinkotyra, astronomija, biologija, chemija ir kt.
Cambridge Core
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų aplinkotyra, biologija, biofizika ir kt.
Directory of Open Access Books (DOAB) 
Knygų katalogas, kuriame pateikiamos įvairių mokslo sričių visatekstės e. knygos.
Ebook Central (Academic Complete)
Daugiatemė duomenų bazė. E. knygos įvairia tematika: biologija, gamtos apsauga, chemija ir kt.
eBooks on ScienceDirect
Daugiatemė duomenų bazė. Tarp temų – aplinkotyra, biologija, ekologija, fizika ir kt.
EBSCO eBook Academic Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų aplinkotyra, gamtos mokslai, ekologija ir kiti mokslai.
InTech
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų aplinkosauga, ekologija, chemija, fizika, ekologija, ekologijos inžinerija ir kt.
Knowledge Unlatched
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų aplinkotyra, ekologija, gamtos mokslai ir kiti mokslai.
MasterFILE Premier (EBSCO)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų ekologija, ekologinės sistemos, aplinkos apsauga, gyvybės mokslai ir kt.
MRU e. knygos
Daugiatemė, tarp jų aplinkotyra. Knygas galima skaityti online. Norint atsisiųsti ir skaityti knygas, reikia užsiregistruoti ir įsidiegti iPublishCentral Reader programą.
Jungtis
OECD iLibrary
Daugiatemė, tarp jų aplinkos apsauga.
Science Publishing Group (Science PG)
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų aplinkosauga, biologija, gyvybės mokslai, fizika, chemija ir kt.
Acta Zoologica Lituanica
Gamtos tyrimo centro Ekologijos instituto leidžiamas žurnalas aplinkotyros, aplinkosaugos, biologijos, ekologijos, gamtos mokslų, gyvūnų ekologijos, klimatologijos ir kt. klausimais.
ARAN (National University of Ireland Galway)
Golvėjaus Nacionalinio Airijos universiteto ekspertų straipsniai, konferencijų medžiaga, tyrimų rezultatų atviros prieigos platforma. Kolekcijos įvairiomis mokslo temomis, tarp jų gamtos mokslai, medicina, teisė.
Cambridge Journals Online (archyvas)
CERES (Cranfield Collection of E-Research)
Daugiatemė duomenė bazė, tarp temų ir aplinkotyra, biologija, žemės ūkis, miškininkystė ir kt.
Electronic Journals Library
Regensburgo universiteto (Vokietija) bibliotekos parengta elektroninė žurnalų biblioteka.
Environment Complete
Duomenų bazė, skirta aplinkos tyrimams. Pateikiami žurnalai ir monografijos, apimantys žemdirbystę, ekosistemos ekologiją, energetiką, aplinkos teisę, aplinkosaugos technologijas.
eScholarship (University of California, California Digital Library)
Pateikti moksliniai darbai, žurnalai, konferencijų medžiaga.Tema: aplinkotyra, gamtos mokslai, ekologija , miškotyra, žemės ūkis ir kt.
HighWire Press
Stanfordo universiteto leidyklos HighWire Press viso teksto, atvirosios prieigos mokslinių žurnalų, straipsnių archyvas.Tema: aplinkotyra, botanika, biologija, ekologija ir kt.
Hindawi
Daugiatemė duomenų bazė, suteikia prieigą prie daugiau nei 300 mokslinių žurnalų įvairiomis temomis.
JSTOR
Daugiatemė, tarp jų ekologija ir kt.
Open Science
Daugiatemiai e. žurnalai įvairiomis temomis , tarp jų aplinkosauga, gamtos mokslai, chemija ir kt.
Oxford Journals Collection
Daugiatemė duomenų bazė, tarp temų biologija, ekologija, molekulinė genetika, biochemija, aplinkos apsauga, botanika. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
PubMed Central
National Library of Medicine (JAV) visateksčių žurnalų archyvas. Daugiatemė, tarp temų- aplinkotyra, biologija, chemija ir kt.
Science and Education Publishing
Daugiatemė duomenų bazė, tame tarpe aplinkotyra, ekologija, žemės ūkis, biomedicinos mokslai ir kt.
Daugiatemė.Tema: ekologija, aplinkotyra, žemės ūkis ir kt.
Taylor & Francis
Daugiatemė duomenų bazė, tame tarpe aplinkotyra, biologija, gamtos mokslai ir kt.
Wiley Online Library
Daugiatemė, tame tarpe aplinkotyra, ekologija, fizika, chemija. Visatekstė. Prenumeruojamos Full Collection žurnalų sąrašas.
VDU CRIS
VDU Mokslo valdymo sistemos ETD posistemė, kurioje saugomi Universiteto magistratūros baigiamieji darbai, daktaro disertacijos ir jų santraukos.
DART Europe
Elektroninių dokumentų talpykla, suteikianti prieigą prie tezių ir disertacijų iš daugiau kaip 500 Europos universitetų.
Digital Dissertations
Daugiatemė. Kolekcijoje pateikiamos Miuncheno universiteto disertacijos. Tema: aplinkotyra, biologija, botanika, gamtos mokslai ir kt.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, studijų baigiamieji darbai.
BRAGE (BIBSYS)
Daugiatemė. Pateikta mokslinių tyrimų, magistrantūros darbų medžiaga iš aukštųjų mokyklų ir mokslinių tyrimų įstaigų Norvegijoje.Tema:aplinkotyra, botanika, chemija, ekologija, žemės ūkis ir kt.
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka (eLABa)
Lietuvos mokslo institucijų mokslinės publikacijos ir studijų baigiamieji darbai.
OpenDOAR 
Išsamus pasaulio atvirosios prieigos talpyklų katalogas, kuriame kaupiami ir saugomi duomenų rinkiniai ir jų metaduomenys.
PANGAEA
Atvirosios prieigos talpykla aplinkos apsaugos tematika.
The World Bank Open Knowledge Repository
Atviros prieigos talpyklos elektroniniai ištekliai: visateksčiai straipsniai, knygos, ataskaitos, studijos ir kt.
VDU mokslo valdymo sistema (VDU CRIS)
Universiteto leidžiami žurnalai, knygos, mokslininkų publikacijos, mokslininkų profiliai, vykdomi projektai, mokslo padaliniai, disertacijos, studijų baigiamieji darbai. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
VDU virtuali biblioteka
Integrali vieno langelio principo paieškos sistema, leidžianti ieškoti Universiteto bibliotekos kataloge, VDU mokslo valdymo sistemoje (VDU CRIS), prenumeruojamose duomenų bazėse, Lietuvos akademinėje bibliotekoje (eLABa) ir pasauliniuose akademiniuose atvirosios prieigos ištekliuose. Dalis darbų turi embargo laikotarpį.
VDU bibliotekos katalogas
Knygos, periodiniai leidiniai, žemėlapiai, rankraščiai, natos, garso ir vaizdo įrašai, reti ir seni, elektroniniai dokumentai ir kt.
VDU Studijų literatūros katalogas
Informacijos ištekliai, rekomenduojami studijų dalykams. Paiešką galima atlikti pagal temą, dalyko pavadinimą ir kodą.
Academic Index
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
BASE (Bielefeld Academic Search Engine) 
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
CORE
Mokslinės informacijos šaltinių paieškos sistema, kurioje pateikiama daugiau nei 5 mln. dokumentų ir daugiau nei 66 mln. metaduomenų iš įvairių mokslo sričių.
FreeFullPDF
Mokslinių išteklių paieškos sistema.
Google Books
E. knygų paieškos sistema.
Google Scholar
Paieškos sistema, leidžianti ieškoti informacijos recenzuojamose žurnaluose, disertacijose, techniniuose pranešimuose, universitetų tinklalapiuose ir knygose.
ScienceResearch.com
Mokslinės informacijos paieškos sistema.
InCites Benchmarking & Analytics (Clarivate Analytics)
Mokslo vertinimo įrankis, leidžiantis parengti kompetentingas apžvalgas apie autorių, institucijų produktyvumą, analizuoti mokslinių tyrimų reikšmingumą, rengti tyrimų rezultatų ataskaitas ir kt.
InCites Journals and Highly Cited Data (Clarivate Analytics)
Mokslo produkcijos analizės įrankis, pateikiantis skirtingų mokslo krypčių žurnalų cituojamumo rodiklius, kurie leidžia palyginti ir įvertinti mokslinės produkcijos reikšmingumą.
Web of Science (Clarivate Analytics)
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Mokslininkams, studentams , renkantiems bibliografinę informaciją dominančia tema.Įrankiu galima naudotis jį prenumeruojančiuose bibliotekose, o susikūrus individualius slaptažodžius ir už bibliotekų tinklų ribų.
Zotero
Nemokamas bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis, leidžiantis rinkti ir kaupti bibliografinę informaciją iš bibliotekų katalogų, duomenų bazių bei internetinių šaltinių, cituoti bei sudaryti naudotos literatūros sąrašą savo moksliniame darbe. Duomenų sinchronizavimo pagalba vartotojas savo sukauptus įrašus gali pasiekti iš bet kurio kompiuterio.
Animal Diversity Web
Internetinė enciklopedija.
Dictionary.com
Virtualus žodynas.
Encyclopedia.com
Virtuali enciklopedija.
Visuotinė lietuvių enciklopedija
Mokslinis informacinis leidinys, Lietuvos visuomenei pateikiantis susistemintą informaciją apie pasaulį ir Lietuvą.
FAO (The Food and Agriculture Organization of the United Nations)
Aplinkos apsaugos agentūra
Atvira organizacija, kuri teikia visuomenei informaciją apie aplinką ir ekosistemas.
Directory of Open Access Repositories – OpenDOAR
Atvirosios prieigos institucinių talpyklų registras.
WorldWideScience.org
Nacionalinės ir tarptautinės mokslinės duomenų bazės ir svetainės.
Universitetų ir institucijų nuotoliniai mokymai įvairiomis temomis, tarp jų aplinkotyra. Parengta daugiau negu 5800 mokymų, suteikiami profesiniai sertifikatai ir laipsniai. E. knygos, statistika, atvejų analizė, seminarai ir kt.
edX
Kursai skirti ir tiems, kurie dar tik pradeda mokytis elektroniniu būdu, ir ieško strategijų, kaip sėkmingai mokytis internetu, ir pažengusiems specialistams. Kursai organizuojami įvairiomis temomis, taip pat gamtos, aplinkosaugos tema.
Daugiatemė skaitmeninė biblioteka, suteikianti prieigą prie atvirųjų švietimo išteklių kolekcijų ir kitos mokomosios produkcijos, kurią galima atsisiųsti, dalintis, pritaikyti.
OpenLearn
Nuotoliniai kursai įvairiomis temomis, tame tarpe – aplinkotyros.
Pressbooks Directory
Nemokamas katalogas, kuriame galima ieškoti atviros prieigos prie knygų. Įvairių mokslo sričių knygos ir vadovėliai, tame tarpe – gamtos mokslo, istorijos, teisės ir kt.
Stanford
Stanfordo universiteto nemokami nuotoliniai kursai, jų temos: gamtos mokslai, medicina, humanitariniai mokslai.
Vilija Juodikienė
- Mykolo Riomerio biblioteka, Jonavos g. 66-106
- vilija.juodikiene@vdu.lt
- (8-37) 751 046, 5401
Vilija Juodikienė
- Mykolo Riomerio biblioteka, Jonavos g. 66-106
- vilija.juodikiene@vdu.lt
- (8-37) 751 046, 5401